Stoican, după înfrângerea de la Drăgășani: „Am pierdut pe greșeli personale”

Marius ANGHEL 30 Apr. 2013, 11:18 Campionat
Stoican, după înfrângerea de la Drăgășani:** „Am pierdut pe greșeli personale

La finalul partidei de la Drăgășani, antrenorul principal al Mioveniului, Flavius Stoican, a fost nemulțumit de rezultatul înregistrat de echipa sa, nu și de jocul prestat, care, de altfel, a fost unul foarte bun. Tehnicianul a recunoscut că s-a pierdut din cauza greșelilor per­so­nale și că speră ca etapa viitoare echipa să se impună în jocul cu Luceafărul Oradea.

„Am fost ghinioniști în acest joc, dacă privim prin prisma o­ca­­ziilor avute timp de 90 de mi­nu­te. Suntem triști pentru că am fă­cut un joc bun. Am jucat în in­fe­rioritate mai bine de o repriză, dar asta nu s-a văzut pe teren. Pu­­­team să câștigăm acest meci, însă re­a­li­ta­tea este că am ple­cat de aici fă­ră niciun punct. Am întâlnit o echipă bună, bine a­­șe­­za­tă în teren, cu un antrenor bun, care vrea mult de la acești bă­ieți. Ne-am tachinat în tim­pul jo­cului, pen­tru că ne do­ream a­mân­doi să câș­ti­găm.

Cele mai mari șanse la pro­­mo­va­re cred că le au Corona și Poli, care sunt a­co­lo în față, însă și Damila și UTA vin pu­ter­nic din spa­te. Noi încercăm la fiecare meci să scoa­­tem maximum, așa că nu se pune pro­ble­ma dacă va fi ca­zul să-l ajut la vreo par­ti­dă pe pri­e­tenul meu Ni­culescu.

Sper a­cum să câștigăm jocul de vineri cu Luceafărul. În a­cest joc am e­vo­lu­at bine, dar au fost și gre­șeli per­so­nale, care se întâmplă la fie­ca­re joc. Nu am ce să re­pro­­­șez ar­bi­tra­ju­lui. Ionuț Stan­cu a avut o e­vo­lu­ție bună, și asta cred că se da­­to­rea­­ză res­pec­tu­lui dintre an­tre­­nori și jucători. Toți băieții au ca­­racter. A­cum, du­­pă acest joc, nu am ce să le re­proșez, doar a­nu­mite gre­șeli per­sonale, care se în­tâmplă” a de­­clarat des­pre par­ti­da cu Da­mi­la Mă­­ciu­ca an­tre­no­rul Fla­vius Stoi­can.

Culisele meciului

# Flavius Stoican a avut pentru me­ciul de la Drăgășani mai mulți ju­că­tori indisponibili. Astfel, Dragalina a fost suspendat, Bogdan Stoica ac­cidentat, în timp ce Mihai Olteanu a acuzat dureri la picior în preziua par­­­tidei și a intrat doar în repriza a doua.
# Înainte de meci, Stoican a dis­cutat cu omologul său de la Da­mi­la, Niculescu spunându-i că a pre­luat o echipă bună, care mergea ca un Mercedes, și să aibă grijă să nu fa­că din ea o Dacie. „Vreau să fac un Rolls Royce aici”, a fost răs­pun­sul lui Niculescu.
# Mijlocașul gazdelor Nasser Me­nassel a făcut un joc foarte prost contra Mioveniului, enervându-i la cul­me și pe spectatori. „Băi, Nicu­les­cule, l-a luat somnul pe Nasser, nu vezi? Calcă iarba degeaba. Fă cinci schimbări, dar numai scoate-l…”, au strigat pe final spectatorii că­tre banca de rezerve.
# La gazde nu au jucat niciun minut în acest meci portarul Gean­tă și jucătorii de câmp Iancu, Po­pes­cu și Iordache.
# De partea cealaltă, au făcut de­plasarea degeaba la Drăgășani por­tarul Popescu și jucătorii de câmp Dumitrache, Biceanu și Ga­lan.
# Cu tot lotul s-au mai aflat la a­cest meci, dar au fost trimiși în tri­bu­ne, și Panait și George Zaharia.
# Robert Boboc a revenit în e­chi­pa galben-verde după o ac­ci­den­­tare, odată cu revenirea sa pre­lu­ând și banderola de căpitan.
# Florin Pătrașcu a debutat la CS Mioveni în această partidă, ju­că­torul fiind transferat la echipă a­cum trei săptămâni, ultima oară evo­lu­ând la CS Tr. Severin.
 
Neaga a venit cu un impresar coreean

Rică Neaga a fost și el alături de foștii săi colegi la meciul de sâm­bă­tă. Acesta nu a venit singur, ci în­soțit de un impresar coreean, Kim, dar și de fostul arbitru Aure­li­an Bogaciu. Impresarul a urmărit par­tida de la oficială de lângă cei doi, iar la final s-a interesat de câți­va jucători ai Mioveniului, ce­rând referințe despre ei.
 
Au cerut două 11 m

CS Mioveni a fost privată în de­pla­sarea de la Damila Măciuca de două lovituri de pedeapsă, câte una în fiecare repriză. Pe pri­mul 11 m, oaspeții l-au cerut în chiar mi­nutul 5, atunci când un jucător al gazdelor a comis henț în su­pra­fața de pedeapsă, însă ar­bitrii, cel de centru și tușierul, au mutat lo­vitura la limita careului de 16. Apoi, în repriza secundă, în mi­nu­tul 70, în careul gazdelor Bo­boc este lovit în cap de un jucător-gaz­dă, în săritură, dar centralul lasă jocul să continue.

Trageri multe de timp

Dacă până în finalul partidei, jucătorii din Măciuca nu luaseră decât două galbene, din minutul 90 și până la final, aceștia au mai luat trei aver­tis­men­te. Toate pentru tragere de timp. Popa, Edi Stoica și Melcea au fost cei care au întârziat pe rând repunerea balonului în joc, câștigând secunde prețioase pentru echipa lor, dar cu prețul obținerii cartonașelor galbene.
 
Cu Luceafărul, vineri, la 11

FRF a decis săptămâna trecută ca etapa următoare din Liga a II-a să fie mutată, de sâmbătă, vineri, de la ora 11. Astfel, CS Mioveni va juca vineri dimi­nea­ță pe propriul teren cu Luceafărul Oradea, partida contând pentru etapa a 24-a. Etapa a 25-a va fi una intermediară, imediat după Paște, galben-verzii având programat miercuri, de la ora 16, jocul de la FCM Rm. Vâlcea.

Amintiri cu Feșnic

Centralul Horațiu Feșnic nu este un arbitru necunoscut pentru jucătorii Mioveniului. Când au dat de el la teren, o parte din cei care au rămas la echipă din Liga I și-au amintit prestația de coșmar a arbitrului la partida Astra – CS Mioveni, din returul campionatului. La acel joc, Feșnic l-a eli­minat doar pentru un galben pe Olteanu, iar apoi l-a reprimit în teren, i-a dat al doilea galben pentru simulare lui Fatai, deși a fost clar faultat, și a validat un gol, pe care nu l-a văzut nimeni, doar unul dintre tușieri, pe înregistrarea camerei video aflată lângă tușă. Acel meci a fost cel de debut al lui Feșnic în Liga I. Sâmbătă, la Drăgășani, același central nu a văzut două 11 m pentru CS Mioveni.

90 de minute adversari, apoi prieteni

Antrenorii principali ai Mioveniului și ai Damilei sunt foarte buni prieteni în afara terenului. Sâmbătă însă, aceștia au lăsat prietenia la o parte timp de 90 de minute, contrându-se pe marginea terenului, dar în limitele bunului simț. Fără înjurături sau alte vorbe grele, cei doi au avut mai multe schimburi de replici. Astfel, la un moment dat, Niculescu a cerut un galben pentru un jucător al Mioveniului, iar Stoican i-a răspuns: „Bă, nu îți ajunge că îți dă roșu în minutul 40? Mai vrei și galben acum?” La final, cei doi și-au dat mâna, iar Stoican i-a reproșat prietenului său jocul prost și nespectaculos al echipei sale, acesta nemaiavând ce să răspundă.

Gazdele, în 10, pe final

Gazdele au jucat și ele în ultimele mi­nute ale partidei în inferioritate nu­merică, însă nu pentru că ar­bi­trul le-a eliminat vreun jucător. Mar­­catorul golului, Pârvulescu, și-a spart nasul, lovindu-se în cap cu Mar­cu la o minge în tușă, și nu a mai putut astfel continua par­tida. Fun­dașul a sângerat pu­ternic și după meci, astfel că me­dicul gazdelor l-a dus la spital pentru un consult mai amănunțit.

Articol scris de Silviu Mihai

Foto: FC Damila

Marius ANGHEL 30 Apr. 2013, 11:18 Campionat
Pe aceeași temă