Stoica se felicită că a dus Mioveniului în play-off: „La un moment dat nimeni nu mai credea în realizarea obiectivului”

Marius ANGHEL 05 Apr. 2016, 10:38 Campionat
Stoica se felicită că a dus Mioveniului în play-off:**

CS Mioveni a ajuns în play-off după victoria cu 3-0 obținută la Metalul Reșița. După meci, antrenorul Marius Stoica și-a felicitat elevii și a spus că bucuria pentru realizarea obiectivului este destul de mare.

„Suntem foarte bucuroși că am îndeplinit obiectivul. Veneam dintr-o postură foarte grea. La momentul în care am fost instalat, eram la 10 puncte de Baia Mare care era liderul clasamentului. Așa că este o realizare mare și poate la un moment dat nimeni nu mai credea în realizarea obiectivului. Chiar am repetat în declarațiile anterioare că lupta se va da până în ultima etapă și așa a fost. Chiar nouă echipe au avut șanse până pe final, atunci când Satu Mare și Pâncota au renunțat după niște rezultate defavorabile. Am avut o perioadă foarte grea, eram pe locul 9, chiar m-a căzut pe 11 după egalul de la Brașov. Dar am avut un parcurs bun de când am preluat echipa, având o linie de clasament cu 17 meciuri, 10 victorii, 4 egaluri și 3 înfrângeri, golaverajul fiind excelent, 27-7. Referitor la meciul de la Reșița, adversarul avea în componență niște jucători necunoscuți, iar în unele partide au arătat că pot ține piept adversarului. Mediașul care e lider de-abia i-a bătut cu 1-0, la fel UTA și Tărlungeniul. Putem spune că erau o echipă imprevizibilă. Dar noi ne-am făcut jocul ușor, prin atitudine. Jucătorii au înțeles că trebuie să dea gol în ocaziile care le au. Practic, toți atacanții au marcat…”, a spus Marius Stoica.

VEZI PE CE LOC SE SITUEAZĂ‚ CS MIOVENI ÎN PLAY-OFF ȘI CE PROGRAM ARE

„Sper ca oamenii din Reșița să aibă mai multă răbdare cu acești copii”

La finalul partidei de la Reșița, antrenorul gazdelor, Carol Gurgu, a deplâns situația în care a ajuns echipa locală și nu a contestat victoria Mioveniului. Tehnicianul a vorbit si despre situația creată în lot în săptămâna premergătoare jocului, când mai mulți jucători s-au accidentat.

„Este greu, dar încercăm să ne punem la punct, la fiecare meci repetăm același lucru. Din păcate, lipsa de experiență și lipsa de omogenitate își spun cuvântul. Dintr-o situație simplă, dintr-o fază simplă care practic nu anunța nimic a ieșit primul gol, după care efectiv am început să jucăm haotic și adversarul s-a impus. Cei de la Mioveni au fost mai motivați decât noi, au venit cu gândul clar de a ajunge în play-off. Noi am greșit foarte mult și asta ne-a costat. Noi intrăm în play-out, sper ca oamenii din Reșița să aibă mai multă răbdare cu acești copii, pentru că ei s-au întâlnit abia în iarnă, în luna februarie. Sunt tineri și trebuie să avem răbdare cu ei. Nu știu ce se va întâmpla din sezonul viitor, dar eu împreună cu domnul Rufă ne-am propus ca și obiectiv să creștem câțiva copii și să-i aducem să facă parte din lotul pentru sezonul următor. Câți vor fi, trei – patru – cinci, este un câștig, din punct de vedere al situației noastre, și financiare, și a locului pe care-l ocupăm în momentul de față. Legat de jocul echipei, din moment ce defensiva joacă simplu, este greu să menții mijlocul terenului, tot timpul mingile au depășit mijlocul, nu s-a construit. Ne lipsesc câțiva jucători cu experiență. Nu pot să dau vina pe accidentarea lui Botezatu, cea a lui Zimmermann, accidentarea lui Kis din această săptămână sau pe plecarea la lot a lui Jamali. Sunt câțiva jucători care ar fi dat o altă față echipei și ne-am fi exprimat altfel în meciul cu Mioveni. Încercăm să avem încredere în noi și să terminăm această competiție cu fruntea sus”, a spus antrenorul Carol Gurgu.

VEZI PE CE LOC SE SITUEAZĂ‚ METALUL REȘIȚA ÎN PLAY-OUT ȘI CE PROGRAM ARE

Articol scris de Silviu MIHAI

Marius ANGHEL 05 Apr. 2016, 10:38 Campionat
Pe aceeași temă