Stoica: „Am avut încredere în jucători chiar și când am rămas în 10”

Marius ANGHEL, Silviu MIHAI 17 Mar. 2014, 17:12 Campionat
Stoica:**

Antrenorul principal al Mioveniului, Marius Stoica, și-a felicitat băieții la finalul partidei pentru victoria de moral obținută contra Gloriei Bistrița.

„A fost un meci destul de greu, dar anticipam acest lucru. Ne-am pregătit pentru acest joc greu… Puteam încă din prima repriză să tranșăm jocul. Am surprins și prin formula de joc, prin retragerea lui Negoiță ca fundaș central. Am avut încredere în jucători că pot câștiga acest joc, chiar și când am rămas în 10 oameni. Nu am schimbat mare lucru la echipă de la plecarea lui Moldovan. Am mers pe aceeași structură pe care a mers și domnul profesor. Oricum, și dânsul a pregătit foarte bine meciurile de acasă. Ne-am descurcat și noi bine acum. Am mers pe psihologia domnului Moldovan, pe aceleași idei, să punem presiune pe adversar, să nu ne retragem, să jucăm deschis și pe poartă. Și reușita lui Galan a fost foarte frumoasă. Știam cum joacă Gloria, iar statisticile au arătat că este o echipă în criză, care nu marchează. Nu știu dacă au avut 2-3 ocazii. Noi ne-am creat mai multe, dar am dat doar un gol. Dacă aș fi avut la mijloc un jucător precum Dragalina, am fi avut mai multe șuturi la poartă, dar e bine că tragem cu Răuță, cu Biceanu… Avem într-adevăr jucători tineri, de viitor. După eliminare, mi-a fost teamă ca echipa să nu cadă și nu mă refer aici din punct de vedere fizic. Ene este un jucător cu calități, masiv, care poate ajuta în careu cu detenta lui, dar e mai lent, și aici pierde. Nu mă gândesc deocamdată la play-out sau play-off. Mă gândesc doar la următorul meci. Pentru mine este examenul la  această echi­pă, pentru că jucăm cu formații din primele 6 locuri. Încercăm să aducem puncte din toate aceste meciuri. E o victorie de moral a băieților, pentru ei este binevenit acest succes”, a declarat Stoica.

După această victorie, CS Mioveni a acumulat 20 de puncte și se situează pe locul nouă în Seria a II-a a Ligii a II-a, la cinci puncte în spatele Gloriei Bistrița, Olimpia și Metalul Reșița, formații ce sunt la egalitate la coada clasamentului ce duce la play-off.

Articol scris de Silviu Mihai

Marius ANGHEL, Silviu MIHAI 17 Mar. 2014, 17:12 Campionat
Pe aceeași temă