Știți care este legătura dintre FC Farul și o buburuză?

Mihai Andries 30 Nov. 2012, 14:00 Campionat
Știți care este legătura** dintre FC Farul și o buburuză?

Comparația a fost făcută de antrenorul echipei constănțene și vizează numărul mic de puncte din clasament. Deși între formația constănțeană și Săgeata e o distanță mare în clasament, de opt locuri (13 – 5) și 13 puncte (6 – 19), „marinarii” speră să câștige meciul.

„În această săptămână, am încercat să mai reglăm din probleme, la antrenamente. Trebuie să ne mai plătim din datorii, pentru că am rămas datori, în special patronului, care ne-a asigurat condiții, iar noi nu am răspuns cu aceeași monedă. Avem puncte cât are o buburuză pe ea. Sperăm să reușim să câștigăm partida cu Săgeata. Cu o victorie nu ne-am salva sezonul, dar am reduce pasivul de la adevăr la -6. Sigur, e rău și așa, dar e mai bine decât -9. În acest tur de campionat am lăsat o impresie modestă, asta ca să fiu delicat în exprimare. Pauza competițională va fi agitată, prin prisma iernării pe ultimul loc”, a arătat antrenorul principal al FC Farul, Alin Artimon.

Tehnicianul constănțean consideră că Săgeata e un adversar puternic, cu aspirații la promovare, însă „marinarii” au speranțe la un rezultat bun, având în vedere jocul precedent, de pe terenul lui CF Brăila, când, deși au pierdut cu 0-2, au avut multe ocazii. „În fieful unei echipe care trage la Liga 1, raportul situațiilor de gol a fost net în favoarea noastră. Am ratat de șase ori. Brăila a intrat în trei rânduri în careul nostru și ne-a dat două goluri. Nu am mai fost penibili, precum în partidele cu Dinamo II sau Chindia, însă ce folos dacă, oricum am juca, prost sau bine, tot nu adunăm puncte. Contra Săgeții, ne trebuie maturitate, sânge rece în fața porții și șansă. Sunt convins că, fiind multe ambiții locale în această partidă, diferența de valoare în favoarea Săgeții se va anula”, a mai spus Artimon.

 

Vestiarul și-a creat anticorpi și reacționează

Principalul constănțean recunoaște că Săgeata e favorita partidei, întrucât joacă acasă, iar situația din sânul lotului e alta (năvodărenii sunt mai liniștiți, prin prisma punctelor din clasament și a atmosferei bune). Când spune că sâmbătă va trage la trei puncte, Alin Artimon se bazează pe dorința elevilor săi de a arăta că nu sunt „fotbaliști de șase puncte”. „În acest moment, vestiarul și-a dezvoltat anticorpi și a învățat să reacționeze. Este egalitate între jucători, ceea ce unora nu le convine, de aceea tot transmit că sunt probleme. Mai bine să-și vadă dracului de treabă. Toți suntem de vină că s-a ajuns aici. S-au comis erori de la cap la coadă. Însă, în acest moment, trebuie găsite soluții, nu vinovați. Este important să gestionăm bine această ultimă etapă”, a spus Artimon.

 

Pe Nicola îl doare o unghie, Chițu e supărat de o bătătură

Sâmbătă, antrenorul Farului se va duela de pe banca tehnică cu Aurel Șunda, principalul Săgeții. Cei doi au o relația specială. „L-am respectat și îl voi respecta în continuare, indiferent de joc. Este timișorean de-al meu. Am avut și plăcerea de a-l avea antrenor. Am învățat multe de la el. Dar, ca să-i arăt că-l respect, îmi doresc foarte tare să câștig”, a punctat Artimon. Farul are mai multe probleme de lot pentru meciul de mâine. Țabără este suspendat, iar Bârlădeanu, M. Matei, B. Nicola și Chițu se confruntă cu probleme medicale și nu s-au antrenat mai deloc în această săptămână. Bârlădeanu acuză dureri la mușchii inghinali, Matei are probleme musculare, Berti suferă de la o unghie, iar lui Chițu îi dă bătăi de cap o bătătură, de care trage de vreo doi ani. „Sper ca până sâmbătă să refacem cât mai mulți dintre ei, dacă nu, asta e, să mai strângă și ei din dinți încă o dată”, a spus Artimon.

 

Sursa: Ziua Constanța

Mihai Andries 30 Nov. 2012, 14:00 Campionat
Pe aceeași temă