Știința avea farmec, FC U are doar un Dorel

Marius ANGHEL 26 Oct. 2013, 18:45 Campionat
Știința avea farmec,** FC U are doar un Dorel

Echipa lui Adrian Mititelu se chinuie să păstreze puncte comune cu ceea ce fanii încă numesc Știința. Aceștia din urmă se amăgesc cu gândul că cei pe care îi încurajează la meciurile din Liga a doua sunt purtători de tricouri cu însemnătate, dacă nu cele de pe vremea lui Balaci ori Cămătaru, măcar cele din perioada în care Florin și Mihai Costea făceau să tremure stadionul Oblemenco.

Chinul celor de la FC Universitatea Craiova se traduce prin: meciuri „acasă” la Roșiorii de Vede, echipă adunată și pusă la punct în grabă de către Nicolo Napoli, echipamente low-cost, model 2004-2005, și un finanțator ciudat. Unul care e înjurat încontinuu de galerie în timpul meciului cu Bistrița, dar care spune că nu există niciun conflict. Unul care în loc să vorbească despre planurile de revenire pe prima scenă, despre investiții în club sau despre cum vrea să atragă sponsori, scoate pe gură numai prostii legate de Mitică Dragomir, prostituție, Nicolas Sarkozy și conspirații care nu îi vor permite să facă performanță.

Noroc cu Dorel Stoica

Din punct de vedere fotbalistic, Craiova lui Mititelu nu arată deloc grozav. Contra Gloriei Bistrița, echipă care pare, la rându-i, bolnavă în fază terminală, oltenii au avut noroc de Dorel Stoica. Șesarul a revenit și, chiar și înjurat permanent de către galerie, a făcut diferența. Lovituri libere bătute excelent, faze fixe judecate ca în Liga I și pase de zeci de metri cu o precizie demnă de o competiție mai bună, toate acestea au făcut ca FC U Craiova să bată cu 1-0, pe Bistrița. Sigur, toate acestea plus arbitrul Dragoș Teodor, cel care ar putea să dea și să ia fără probleme un examen de expresivitate și creativitate. Omul cu fluierul a inventat un penalty la un duel Goge – Albuț, duel în urma căruia un arbitru normal ar fi acordat minimum lovitură liberă pentru bistrițeni și un galben pentru Goge. Nu și Teodor.

Urmează „Ion Oblemenco”

Vestea bună pentru lotul de fotbaliști ai Craiovei care s-a chinuit pe ogorul din Roșiori este că, așa cum anunță Mititelu, luni de la ora 11:00 se va reveni pe Stadionul „Ion Oblemenco”. Asta înseamnă că potențialele talente pe care Craiova le are în lot vor avea condiții de a se exprima, înseamnă că publicul va fi în permanență alături de echipă și, desigur, prezent în număr mult mai mare decât la Roșiori și mai înseamnă că Mititelu are șansa să demonstreze că nu este un manager foarte slab, așa cum a făcut-o în primul „mandat”, ci că vrea și că are potența financiară de a ridica din mocirlă un club uriaș.

FC UNIVERSITATEA CRAIOVA
GLORIA BISTRIȚA
1-0

Săceanu ”35 – pen.

Hotoboc – Mitic, Acka, M. Ciucă (cpt.), Bușu – D. Stoica, Săceanu – V. Gheorghe (Frăsineanu ”90), Mârzeanu (Cale ”87), Goge (G. Cruceru ”85) – Ct. Bălan
Antrenor: Nicolo Napoli

Albuț (cpt.) – Țârcă, Hlinca, Chibulcutean, Polgar – Budăcan (M. Stancu ”74), Mărginean, Feher (C. Roșu ”11), M. Chițu – Antonache (Bruma ”62), Curtuiuș
Antrenor: Cristian Coroian

Articol scris de Cristian SCUTARIU
Foto: Alexandru HOJDA

Marius ANGHEL 26 Oct. 2013, 18:45 Campionat
Pe aceeași temă