O nouă înfrângere pentru Adrian Mititelu! OSIM i-a respins dreptul asupra mărcii ”Universitatea Craiova – echipă de fotbal”, care-i aparţine clubului lui Pavel Badea

Cosmin STAICU 04 Nov. 2020, 12:37 Liga 2
O nouă înfrângere pentru Adrian Mititelu! OSIM i-a respins dreptul asupra mărcii ”Universitatea Craiova - echipă de fotbal”, care-i aparţine clubului lui Pavel Badea

Adrian Mititelu, prin intermediul copiilor săi, Gabriela Liana Mititelu şi Adrian Gigi Mititelu, a înregistrat în 2012, la OSIM, marca „Echipa de fotbal Universitatea Craiova”, fapt contestat de Clubul Sportiv Universitatea Craiova.

Clubul condus de Pavel Badea a invocat dreptul asupra acestei denumiri, în virtutea deţinerii dreptului asupra mărcii „Universitatea Craiova”, drept consfiinţit printr-o decizie a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Denumirea a fost însoţită de semnul grafic reprezentând stema cu dungi a Universităţii Craiova, cea cu care echipa de fotbal a jucat până în 1983.

OSIM i-a respins lui Adrian Mititelu dreptul asupra mărcii „Universitatea Craiova – echipă de fotbal”

„Denumirea Universitatea Craiova este o denumire notorie, foarte cunoscută la nivelul întregii ţări pe activităţi sportive şi aparţine Clubului Sportiv Universitatea Craiova”, a fost contestarea din partea clubului condus de Pavel Badea.

Echipa lui Adrian Mititelu aflată în faliment, Fotbal Club U Craiova SA, a formulat în toamna aceasta, în luna septembrie, o cerere de repunere pe rol a soluţionării opoziţiei.

„Comisia dispune admiterea opoziției și decide respingerea la înregistrarea mărcii individuale, combinate, culori revendicate, alb, albastru, având denumirea ECHIPA DE FOTBAL UNIVERSITATEA CRAIOVA”

„Mărcile în conflict pot fi considerate similare până la identitate, criteriile stabilite în vederea evaluării riscului de confuzie. Mărcile pot fi confundate din punct de vedere fonetic, vizual, conceptual și semantic, mărcile în conflict sunt identice din punct de vedere al serviciilor din clasele 35 și 41”, scrie în documentul de la OSIM.

DOCUMENTUL OSIM poate fi VĂZUT AICI

Mititelu a pierdut şi la TAS

În urmă cu două săptămâni, Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne a decis că FRF a procedat corect înscriind în competiţii clubul condus de Mihai Rotaru cu titulatura Universitatea Craiova, fapt contestat de Adrian Mititelu la Lausanne.

TAS a constatat că vicecampioana României este cea care poate juca în competiţii cu denumirea Universitatea Craiova, deoarece este în asociere cu clubul condus de Pavel Badea.

„Constată că Universitatea Craiova Club Sportiv este deţinătoarea mărcii şi are dreptul de a folosi denumirea Universitatea Craiova. TAS nu rezolvă disputele interne pentru mărci, ci analizează hotărârile FRF. Astfel, se respinge apelul împotriva deciziei FRF din 3 iulie 2019, menţine decizia şi obligă apelantul să plătească toate cheltuielile de judecată”, se precizează în decizia TAS.

 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/adrian-mititelu-a-mai-pierdut-un-proces-in-razboiul-cu-frf-mihai-rotaru-si-echipa-craiovei-din-liga-1-decizia-tas-in-privinta-detinatoarei-marcii-si-a-dreptului-de-a-folosi-denumirea-universitatea-c-19152885

https://liga2.prosport.ro/seria-1/reactia-fc-u-craiova-dupa-decizia-tas-a-solutionat-doua-din-cele-cinci-procese-pe-care-le-avem-pe-rol-ambele-au-fost-in-contradictoriu-cu-csu-si-frf-19152904

https://liga2.prosport.ro/seria-1/adrian-mititelu-atac-la-adresa-echipei-lui-mihai-rotaru-dupa-ultima-decizie-a-tas-nimeni-nu-poate-sterge-adevarul-ei-sunt-blue-lions-capital-bucuresti-introdusi-direct-in-liga-2-exact-cu-19152917

Cosmin STAICU 04 Nov. 2020, 12:37 Liga 2
Pe aceeași temă