„Stegarii” reacționează acid după ce antrenorul Chindiei a acuzat arbitrajul. Ce-i recomandă Enache lui Croitoru și ce rol ar putea avea guguștiucii

Marius ANGHEL 04 Oct. 2016, 11:22 Campionat

Meciul FC Brașov – Chindia, câștigat de „stegari” cu 2-0, are parte de prelungiri din partea oficialilor celor două echipe. Antrenorul Chindiei, Nicolae Croitoru, a fost extrem de vehement la adresa arbitrajului la finalul partidei de duminică. Mai mult, acesta consideră că „la Brașov se cam repetă un scenariu cu arbitrajul”. „Din păcate, ne-am fi așteptat la o altă desfășurare a jocului. Ne uităm peste ce s-a întâmplat până acum în acest campionat și știam că Juventus, Călărași, UTA… acum noi… Se cam repetă un scenariu. Dacă unul, doi sau trei antrenori contestă anumite lucruri… Eu spun că Brașovul a avut un jucător în plus timp de aproape 60 de minute și înseamnă un avantaj enorm într-un derbi de asemenea anvergură. Până la urmă acest avantaj a fost decisiv”, a spus Croitoru, la finalul meciului disputat duminică la Brașov.

„Croitoru să se facă arbitru”

Declarațiile lui Croitoru i-au înfuriat pe șefii lui FC Brașov, iar cel mai vehement a fost managerul Paul Enache. „Croitoru ar trebui să se lase de antrenorat și să se facă arbitru! În loc să analizeze jocul echipei sale, el vorbește de arbitraje… Arbitrajul a fost perfect. Explicațiile celor de la Chindia referitoare la arbitraj sunt puerile. La 0-0 cei de la Chindia au avut două situații clare de gol, au fost cumva opriți de arbitru să marcheze? Le-a scos cineva mingea din poartă? Eliminarea lui Denis Ispas a fost regulamentară, poate nu au văzut că Sburlea a fost lovit în gură. La această fază, Ispas merita cartonaș roșu direct! Și să fim corecți până la capăt, trebuie să recunoaștem că și eliminarea lui Horia Popa a fost corectă. Toți cei care își dau cu părerea despre arbitraje în acest mod ar trebui să-și facă o fermă și să crească guguștiuci!”, a spus Enache.

„Fault de galben spre roșu”

Și antrenorul lui FC Brașov, Cornel Țălnar, consideră că discuțiile legate de arbitraj sunt inutile. „Eliminarea lui Ispas este corectă. A fost un fault de galben spre roșu. Probabil nu a avut intensitatea atât de mare pentru a-i da roșu direct, așa că arbitrul a dat al doilea galben. Sunt discuții inutile cu arbitrajul. La final chiar am vorbit cu Vătavu, pe care l-am avut elev la Dinamo și mi-a spus «nea Cornel, ne-ai bătut fără drept de apel»”, a spus Țălnar, completat de Sabrin Sburlea. „Cum poți să spui că nu e de galben când Ispas mi-a spart buza cu mâna?”.

Ioan Șerban: „Mi s-a rupt filmul!”

În altă ordine de idei, accidentarea fundașului central Ioan Șerban în timpul meciului cu Chindia nu este gravă, astfel că jucătorul va putea reveni pe gazon la meciul din etapa a 11-a de la Râmnicu Vâlcea. Șerban a fost trasportat cu ambulanța SMURD la Spitalul Județean pentru investigații amănunțite. „Mi s-a rupt filmul. Eram amețit, mă durea capul. Am tot încasat lovituri la cap în ultimele meciuri. Am făcut un computer tomograf, mi-au făcut perfuzii, bine că nu este ceva grav. Mi s-a recomandat câteva zile de repaus, apoi din nou la treabă”, a spus fundașul brașovean.

Prime dublate

La finalul meciului cu Chindia, jucătorii și antrenorii lui FC Brașov au avut parte de o surpriză plăcută din partea șefilor clubului, care i-au anunțat că primele pentru succesul cu dumbovițenii au fost dublate.

Articol scris de Adi MARICA
Foto: Bogdan BĂ‚LAȘ (Monitorul Expres)

Marius ANGHEL 04 Oct. 2016, 11:22 Campionat
Pe aceeași temă