Măldărășanu i-a făcut marcaj strâns lui Pancu. Rapid a jucat aproape tot meciul în superioritate numerică, dar nu a reușit să învingă Metaloglobus. Gavrilaș, eroul partidei

Măldărășanu i-a făcut marcaj strâns lui Pancu.** Rapid a jucat aproape tot meciul în superioritate numerică, dar nu a reușit să învingă Metaloglobus. Gavrilaș, eroul partidei

Metaloglobus și Rapid au remizat, duminică, scor 0-0, la Chiajna, după un meci în care giuleștenii au evoluat în superioritate numerică. Gazdele au rămas în zece încă din minutul 13, dar au reușit să smulgă un punct prețios în fața Rapidului. Daniel Pancu l-a aruncat în luptă, încă din primul minut, și pe Facundo Piriz, cel despre care a spus că va rămâne în istorie drept „cel mai valoros fotbalist care a jucat vreodată în Liga 2”. Până acolo, Piriz trebuie să fie pus la punct cu relațiile de joc.

După două victorii importante cu Campionii FC Argeș (2-0) și SCM Gloria Buzău (3-2), respectiv un meci solid în Cupă contra Politehnicii Iași (0-1), giuleștenii au dat astăzi peste un alt adversar dificil. Pentru ca suporterii să vină în număr cât mai mare, Metaloglobus a decis să închirieze stadionul din Chiajna. Fanii au luat cu asalt arena de la marginea Capitalei, iar galeria giuleștenilor a făcut din spectacol.

Început perfect pentru Rapid

Meciul a început cum nu se putea mai bine pentru Rapid. Gazdele au rămas în inferioritate numerică în minutul 13, după ce portarul Cristian Nedelcovici a comis un henț în afara careului. Roskopf a fost lovit în spate de o minge degajată din propria jumătate, a scăpat singur cu Nedelcovici, după care a încercat să-l lobeze pe portarul advers. Nedelcovici a boxat mingea, chiar dacă se afla în afara careului. Centralul Robert Avram a fluierat henț, i-a acordat lui Nedelcovici în primă fază cartonașul galben, după care a revenit și l-a eliminat. Asistentul Doru Zamfir l-a ajutat pe Avram la faza respectivă.

Rapid a dominat, dar ocaziile au întârziat să apară

Rămas fără portar, antrenorul lui Metaloglobus, Marius Măldărășanu, l-a introdus pe teren pe George Gavrilaș în locul lui Alexandru Ciocâlteu. Jocul s-a reluat după circa cinci minute de parlamentări. Antonio Sefer a executat lovitura liberă de la marginea careului, dar n-a reușit să transforme. A șutat puternic la colțul scurt, însă mai mult l-a ajutat pe Gavrilaș să capete încredere.

Cu un om în plus, elevii lui Daniel Pancu au dictat ritmul partidei. S-a putut observa o relaxare în jocul oaspeților, astfel că ocaziile importante au întârziat să apară după eliminarea lui Nedelcovici. Geani Crețu putea deschide scorul în minutul 25, dar Gavrilaș a respins în transversală lobul acestuia. Lazăr a mai avut o șansă importantă în finalul primei reprize, dar Gavrilaș a scăpat și de această dată cu fața curată.

A doua repriză a continuat într-o notă similară

Jocul s-a desfășurat la fel ca în prima repriză și după minutul 46. Antonio Sefer putea „arunca în aer cuibul Vulturilor din Chiajna”, dar a irosit o șansă uriașă. Crețu a trimis la 11 metri, unde Sefer a apărut demarcat. Șeptarul giuleștenilor a încercat să trimită în vinclu, dar mingea s-a dus peste bara transversală.

Metaloglobus putea da lovitura în minutul 60, când Oanea a reluat puțin pe lângă propria poartă. Ovidiu Herea i-a pus mingea pe cap după ce Mino Sota rate intervenția, dar balonul s-a scurs puține pe lângă bară. Rapidiștii au revenit apoi în atac și au continuat să controleze jocul, însă Gavrilaș și-a continuat și el seria intervențiilor inspirate.

Rapidiștii nu au reușit să facă diferența până la final, astfel că Măldărășanu și Pancu și-au împărțit punctele. Rapid a urcat temporar pe locul 4, cu 17 puncte, dar cu un meci în plus față de CS Mioveni. Argeșenii vor juca la Ploiești în această rundă. Metaloglobus rămâne pe locul 7, cu 14 puncte. Turris a pierdut la Pitești, scor 3-2, dar rămâne lider, cu 22 de puncte. UTA ocupă locul 2, cu 19 puncte, iar SCM Gloria Buzău completează podiumul, tot cu 19 puncte. Echipa lui Ilie Stan nu are drept de promovare.

METALOGLOBUS BUCUREȘTI – RAPID    0-0

Nedelcovici – Iul. Ciubotaru (Stoianovici 83′), L. Cazan, D. Lung, Sava – Al. Coman –  Duminică, Andr. Lungu – Cl. Herea, Ov. Herea (cpt.)(Sota Mino 58′), Ciocâlteu (Gavrilaș 14′)
Rezerve neutilizate: – Fl. Plămadă, C. Ionică, Banu, Ghenovici
Antrenor: Marius Măldărășanu
Eliminat: Cristian Nedelcovici 13′ (roșu direct)

Drăghia – I. Voicu (cpt.), Bg. Manole, Mallo, Oanea (Dodoi 89′) – R. Lazăr (Al. Dulca 54′), Piriz – Sefer, G. Crețu (Pănoiu 73′), Hlistei – Roskopf
Rezerve neutilizate: Al. Tătaru – Al. Iacob, Jorza, Djuric
Antrenor: Daniel Pancu

Stadion: Concordia (Chiajna – Ilfov); Arbitru: Robert Avram (Pitești); Asistenți: Ionuț Marius Bobe (Videle) și Doru Zamfir (Slatina); Rezervă: Mihai Amorăriței (Câmpina); Observatori: Ionuț Borcan (Ploiești) și Mihai Basarab (Slobozia).

În etapa următoare, Rapid stă, deoarece UTA a solicitat amânarea jocului pentru că are doi fotbaliști convocați la naționala U19, iar Metaloglobus urmează să joace la Concordia Chiajna.

Articol scris de Octavian VASILESCU
Foto: FC Rapid 1923

Pe aceeași temă