Remiză nebună între fosta și actuala echipă a Reșiței! Dorinel Munteanu obține un punct din a treia încercare de când a preluat CSM și încheie turul pe loc retrogradabil

Marius ANGHEL 23 Nov. 2019, 15:34 Campionat
Remiză nebună între fosta și actuala echipă a Reșiței!** Dorinel Munteanu obține un punct din a treia încercare de când a preluat CSM și încheie turul pe loc retrogradabil

CSM Reșița a marcat trei goluri în deplasarea de la Ghermănești, însă tot nu a câștigat. Sâmbătă, în etapa a 19-a a Ligii 2, formația antrenată de Dorinel Munteanu a remizat cu Sportul Snagov, scor 3-3, a încheie turul fără victorie în deplasare și a ajuns la opt meciuri consecutive fără succes. Egalul cu Snagov reprezintă pentru fostul internațional primul punct obținut de când a preluat echipa din Valea Domanului, de trei etape.

Două penalty-uri, 1-0, 1-2, 3-2, 3-3 între fosta și actuala echipă a orașului Reșița

La Ghermănești, un sat din comuna ilfoveană Snagov, CSM Reșița a întâlnit-o pe fosta Metalul Reșița, redenumită de câțiva ani Sportul Snagov, după ce înainte să joace în Valea Domanului, de unde a plecat cu un șut în dos, s-a numit Damila Măciuca, iar din vara lui 2020 ar putea să treacă la Carmen București.

Meciul desfășurat în fața a circa 60 de spectatori a început nebunesc, cu două penalty-uri, dar și cu o răsturnare de scor. Zimmermann a faultat și apoi n-a putut para în fața lui Adrian Stoica (13), iar Daniel Vădrariu (22) a restabilit egalitatea după ce Velici a fost trântit în suprafața de pedeapsă de Novac. Iar imediat după aceea, Dragoș Săulescu (25) și-a adus echipa în avantaj din fața careului mic. Până la pauză însă, George Apostol (34) a marcat și el pentru Snagov, astfel că la pauză s-a intrat cu 2-2, în timp ce în celelalte patru jocuri desfășurate în Liga 2 se marcase o singură dată, la Călărași.

În partea secundă, Iulian Roșu (68) nu i-a dat nicio șansă lui Zimmermann cu un șut de la 25 de metri central și a adus din nou Snagovul în avantaj pe tabelă. Totuși, Reșița a mai avut o dată forța să revină și să egaleze prin Dragoș Săulescu (73), cu un șut din marginea careului în stânga lui Micle.

S-a încheiat 3-3, iar ambele echipe, cea fostă și cea actuală a orașului Reșița, rămân în zona retrogradabilă a Ligii 2.

Dorinel Munteanu: „Eu consider că am pierdut două puncte”

CSM Reșița, M de la Muncitoresc, nu Metalul, pentru necunoscători, câștigă, astfel, primul punct din a treia încercare de când este condusă de Dorinel Munteanu, însă ajunge la o serie de opt meciuri consecutive fără succes și rămâne pe loc retrogradabil în Liga 2 la finalul turului. Totodată, Reșița rămâne fără victorie în meciurile din deplasare, neputând să învingă nici penultima clasată, dezamăgindu-l pe primarul Ioan Popa, care înaintea partidei nu concepea un alt rezultat. „Să îi dăm lui Dorinel puțin timp să își refacă echipa. Sper ca măcar să batem la Snagov, ar fi culmea să nu câștigăm măcar acolo”, spunea edilul-șef al Reșiței.

Dorinel Munteanu n-a găsit, astfel, formula câștigătoare, despre care vorbea înaintea jocului, este dezamăgit, însă nu are ce să le reproșeze jucătorilor.

„Am venit la Reșița să facem tot posibilul să salvăm echipa. Sigur, Reșița nu a fost într-un moment prielnic, dar mai avem două etape în care sper să obținem puncte, pentru a fi puțin mai linistiți, deși nu suntem. Jocul de astăzi a fost unul între două echipe aflate pe locuri retrogradabile. Pentru mine este dezamăgitor că am marcat trei goluri și plec numai cu un punct. Eu consider că am pierdut două puncte. Nu pot să le reproșez nimic jucătorilor, deși au făcut câteva greșeli foarte grave în acest joc. Am revenit tot timpul, am avut conducerea, am condus cu 2-1, dar, am mai spus, mai avem foarte mult de muncă.

Am găsit o echipă a orașului, în spatele căreia sunt foarte mulți suporteri care își doresc ca jucătorii să facă performanță, anul ăsta în Liga a 2-a, anul viitorul în Liga 1. Sper și sunt convins că voi reuși să ne atingem obiectivul. Liga a 2-a este una echilibrată, cu foarte multe surprize, la fiecare joc. Mai avem foarte mult drum până la ultimul joc, sunt patru-cinci echipe care se bat la promovare, la fel și la retrogradare. Eu sper ca finalul campionatului să găsească Reșița între primele 7-8 echipe”, a spus, pentru Radio Timișoara, Neamțu’. În precedentele două jocuri în care a condus CSM Reșița, echipa a pierdut cu Csikszereda (0-1 în deplasare) și Ripensia (1-2 acasă).

Dragoș Săulescu: „Aveam o forță să câștigăm și cred că am dominat jocul în totalitate”

Mijlocașul Dragoș Săulescu, autor a două goluri cu Sportul Snagov și devenit golgheterul echipei cu cele 5 reușite ale sale în 18 apariții, e de părere că CSM Reșița a dominat tot jocul și ar fi meritat victoria.

„A fost un joc greu. Ne așteptam la jocul acesta greu, cu o echipă incomodă. Dar, mă bucur pentru mine, pentru că am marcat două goluri. Voiam să câștigăm, pentru că aveam o forță să câștigăm și cred că am dominat jocul în totalitate. S-a văzut. Mergem mai departe, este bun și un punct și mergem la „U” Cluj să nu ne facem de râs”, a spus și Dragoș Săulescu.

Cu 17 puncte acumulate în 18 meciuri, CSM Reșița se află la finalul turului Ligii 2 pe locul 17, retrogradabil, la patru puncte în spatele Concordiei Chiajna, prima echipă aflată deasupra zonei roșii, însă care are o restanță de disputat.

Sportul Snagov ocupă locul 18, cu 9 puncte.

În 2019 se vor desfășura și două etape din retur. Reșița are meciuri cu „U” Cluj (deplasare) și CS Mioveni (acasă), în timp ce Sportul Snagov va juca împotriva celor de la Viitorul Pandurii (acasă) și Campionii FC Argeș (deplasare).

Articol scris de Marius ANGHEL

Marius ANGHEL 23 Nov. 2019, 15:34 Campionat
Pe aceeași temă