Stamate spune ce le-a zis jucătorilor săi în Zăvoi pentru a întoarce scorul în a doua repriză. „Am sperat să câștigăm mai ușor”

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 02 Nov. 2014, 12:10 Campionat
Stamate spune ce le-a zis jucătorilor săi în Zăvoi pentru a întoarce scorul în a doua repriză.**

Cu Aurelian Stamate (foto, alături de Vali Munteanu) pe bancă, Fortuna Poiana Câmpina a reușit la Râmnicu Vâlcea al doilea succes consecutiv de la numirea sa, scor 2-1, iar tehnicianul a impresionat la conferința de presă prin discursul său. Condusă în prima repriză de CSM după golul lui Bogdan Geantă din minutul 16, echipa prahoveană a întors scorul începând din primul minut al celei de-a doua reprize atunci când Valentin Munteanu a egalat (46) și a marcat golul victoriei cu 10 minute înainte de final prin Bogdan Chipirliu (80).

„Am întâlnit o echipă bună, dar noi ne-am dovedit puțin mai pe joc. În prima repriză am greșit o dată și am luat gol, de două ori ne-am rugat să rateze adversarul, dar ratările fac parte din joc. Jocul nu a mers cum ne-am gândit noi. Echipa era pregătită mental să joace la orice scor, probabil că 0-2 o îndârjea și mai mult. La pauză am avut liniștea necesară să stabilim o strategie prin care să ne punem în valoare calitățile speciale ale jucătorilor, orientarea bună în teren, scoaterea balonului în centru și luarea deciziilor foarte repede pentru jucătorii din față care sunt destul de rapizi și bine organizați. În felul acesta am început să dominăm jocul, să ne creăm des situații de a marca și am adus adversarul în situația de a se descumpăni. Asta a fost cheia jocului. În prelungiri, fundașii noștri laterali erau în careul advers, noi încercăm să temperăm acest curaj ofensiv, dar acest curaj vine din valoare. Sincer, am sperat să câștigăm mai ușor, dar am întâlnit o echipă bună” a spus Stamate.

„Am găsit jucători cu calitate tehnică foarte bună, cu viteză, peste media Ligii I”

Antrenorul Fortunei că are jucători peste nivelul primului eșalon. „Am găsit jucători cu calitate tehnică foarte bună, cu viteză, peste media Ligii I, vă rog să rețineți, dar cu unele probleme de motivare, au rămas cu senzația jocului cu Dinamo. Încerc să îi aduc pe jucători la starea emoțională dinaintea jocului cu Dinamo și să clarificăm niște probleme tactice și să reușească să se exprime la 100%. Stabilitate financiară există, dar nu există încă încrederea jucătorilor în forțele proprii, să creadă cu adevărat că pot promova. Am pierdut puțin teren, ne va fi greu să revenim, jucătorii trebuie să prindă încredere, să câștigăm joc după joc, atunci lucrurile sunt în regulă”, a mai spus antrenorul Fortunei după meciul din Zăvoi.

Cu victoria în fața CSM-ului, Fortuna termină turul pe locul 3 în clasamentul Seriei a II-a, la cinci puncte în spatele Metalului Reșița și șase față de liderul ACS Poli Timișoara. Echipa înfrântă din Râmnicu Vâlcea ocupă locul 6, ultimul care asigură prezența în play-off, și are 12 puncte mai puțin față de lopcul 1.

Articol scris de Adi Georgescu
Foto: Sport Câmpina

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 02 Nov. 2014, 12:10 Campionat
Pe aceeași temă