Stadionul Știința intră în renovare. ASU Politehnica își caută o nouă casă, iar prima varianta e chiar inedită

Marius ANGHEL 01 Dec. 2017, 09:54 Campionat
Stadionul Știința intră în renovare.** ASU Politehnica își caută o nouă casă, iar prima varianta e chiar inedită

Dorința suporterilor echipei ASU Poli, ca stadionul Știința să fie renovat și adus la standarde superioare, se va împlini chiar din această iarnă. Pentru echipă însă, înseamnă o perioadă de „pribegie”, departe de arena studențească, iar ASU Poli își caută deja variante pentru meciurile din primăvară.

Proiectul de reabilitare a stadionului Știința a fost gândit de câțiva ani și va fi realizat de Universitatea Politehnica din Timișoara cu sprijinul Companiei Naționale de Investiții. Față de proiectul inițial, nu se vor face lucrări pe partea unde oamenii stau în principal în picioare, deoarece o magistrală de gaz nu permite acest lucru. Astfel, lucrările se vor limita la partea unde există o tribună su scaune și terenurile de minifotbal ale fostului arbitru Tiberiu Lajos.

Pe lângă o tribună cu mai multe locuri, acolo va fi ridicată și o clădire în incita căreia vor funcționa vestiarele. Acum, jucătorii se schimbă în căminul MV2, aflat în apropiere, însă totuși la o distanță mai mare față de teren ca la un stadion serios de fotbal.

„E un proiect pentru o tribună cu mai multe locuri și o clădire unde să fie vestiarele. Terenurile de minifotbal de lângă rămân. Durata ar fi de doi ani. E un proiect cu fondurile Universității, prin Compania Națională de Investiții”, spunea la finalul lunii octombrie președintele Asociației Suporterilor Druckeria, Sebastian Novovici.

Soluția pentru care se negociază, chiar fostul stadion al Ripensiei

Echipa suporterilor timișoreni are varianta „Dan Păltinișanu”, unde probabil vor și juca meciurile importante, cum va fi și cel cu Ripensia, din penultima etapă a returului de anul viitor. Totuși, clubul caută o altă variantă, pentru că Marele Oval e greu de „umplut” și nici chiria nu e deloc neglijabilă.

Alb-violeții poartă negocieri pentru stadionul Electrica din cartierul Fabric, unde Ripensia a jucat în primii doi ani de la reînființare. Roș-galbenii au părăsit arena încărcată de istorie pentru fotbalul timișorean după ce proprietarul bazei sportive, Regia Autonomă de Transport în Comun Timișoara, a mărit chiria la o sumă greu de acoperit la acea vreme.

Așadar, pentru ASU Poli, sâmbătă va fi ultimul meci pe Știința pentru ceva vreme, cu Dacia Unirea Brăila.

Articol scris de Anda DELIU

Marius ANGHEL 01 Dec. 2017, 09:54 Campionat
Pe aceeași temă