SSC Farul, față în față cu o altă contracandidată la evitarea retrogradării. Antoche: „Sunt sigur că vom obține prima victorie acasă”. Ce spune despre jocul spectacol

Marius ANGHEL 14 Mar. 2019, 17:20 Campionat

Înfrângerile cu primele două clasate din Liga 2 la momentul respectiv, 0-1 cu Academica Clinceni și 1-2 cu Sportul Snagov, au fost date uitării după ce SSC Farul s-a impus în weekendul trecut pe terenul uneia dintre contracandidatele în lupta pentru evitarea retrogradării. Constănțenii au trecut cu 1-0 de CS Balotești, i-au depășit din nou în clasament pe ilfoveni, însă se mențin în continuare în zona roșie, după 24 de etape aflându-se pe locul 17, cu 23 de puncte.

Sâmbătă, la Constanța vine Pandurii, o echipă aflată fix la mijlocul clasamentului, însă care nu are un avantaj prea mare față de pozițiile retrogradabile. Înaintea jocului programat să înceapă la ora 11:00, gorjenii au șase puncte în fața Farului, astfel că pentru cele două echipe urmează un nou meci extrem de important în încercarea de a se menține în Liga 2 și în sezonul următor.

Paul Antoche (26 de ani), fundașul Farului, una dintre cele 16 achiziții făcute în această iarnă, e încrezător că împotriva celor de la Pandurii se va reuși obținerea primei victorii pe teren propriu în 2019.

„Sunt sigur că ne va aștepta un meci greu. Eu, personal, am văzut Pandurii în primul meci, cu Petrolul. I-am văzut la televizor. Sunt o echipă tânără, dar au în componență niște jucători care vor să demonstreze că merită să ajungă mai sus sau să rămână în Liga a 2-a și de la vară. Noi suntem pregătiți, ne-am pregătit foarte bine, știm ce ne va aștepta, jucăm acasă, trebuie să arătăm lucrul ăsta pe teren și sunt sigur că vom obține prima victorie acasă, în fața propriilor suporteri”, a spus Antoche într-o conferință de presă.

Jucătorul adus de la Petrolul așteaptă ca suporterii să vină să susțină echipa într-un număr și mai mare și le transmite să aibă răbdare în privința spectacolului pe care vor să-l vadă pe gazon. Momentan, mai importante sunt punctele care să scoată echipa din zona retrogradabilă.

„Noi, în momentul ăsta, avem nevoie mare de puncte. Cred că spectacolul putem să-l punem, momentan, pe plan secund. Suntem o echipă nouă, în meciul de la Balotești a fost un singur jucător din garda veche, avem nevoie de timp, să legăm relații de joc și relații inter-umane, care sunt foarte importante, pentru că altfel nu putem fi o familie, și ne dorim, în primul rând, să câștigăm punctele. Dacă va veni și spectacolul, va fi cu atât mai bine pentru suporterii care vor fi alături de noi. Victoriile aduc victorii. Avem nevoie de continuitate. Dacă nu câștigăm sâmbătă, atunci victoria de la Balotești nu are nicio valoare. Avem nevoie de victorii, de puncte, să avem moral, să avem încredere, atmosferă bună în cadrul echipei. Și asta numai prin rezultate se poate face. Ne-am descătușat și noi puțin după această victorie, aveam nevoie de ea și cred că suporterii vor veni și sâmbătă, într-un număr și mai mare, să le dedicăm un succes”, a mai spus Antoche.

Pentru Antoche, meciul cu Pandurii ar putea fi primul jucat în tricoul Farului pe teren propriu. Jucătorul a fost utilizat de antrenorul Petre Grigoraș în cele două partide din deplasare, cu Clinceni și Balotești.

Înaintea desfășurării etapei a 25-a, SSC Farul se află pe locul 17, retrogradabil, cu 23 de puncte, în timp ce Pandurii e pe 10, cu 29 de puncte. În meciul tur dintre cele două echipe, gorjenii s-au impus la Târgu Jiu cu 5-3.

Foto și video: FC Farul Constanța

Marius ANGHEL 14 Mar. 2019, 17:20 Campionat
Pe aceeași temă