SSC Farul, a șasea echipă care își schimbă antrenorul în acest sezon. Ion Barbu a renunțat: „Am stat prea mult în situații critice, iar lumea a început să mă judece în sens negativ”

Marius ANGHEL 19 Sep. 2018, 18:49 Campionat

A doua înfrângere consecutivă suferită de SSC Farul în campionat și situația delicată în care se află în continuare clubul constănțean l-au determinat pe antrenorul Ion Barbu (41 de ani) să-și prezinte demisia după meciul cu Metaloglobus (1-2). Acesta și-a mai anunțat o dată retragerea, după eșecul din etapa a 3-a cu Academica Clinceni (1-4), însă atunci a fost convins să continue.

„În urma meciului cu Metaloglobus, am decis să renunț la funcția de antrenor. Nu mai are rost. E prea mult. Trebuie să se găsească o soluție înlocuitoare și să vină altcineva. Eu nu mai pot continua așa. Am mai renunțat o dată, dar am revenit asupra deciziei, întrucât clubul nu a avut pe cine pune în loc. Acum, hotărârea mea e definitivă. Am anunțat conducerea SSC Farul, știe toată lumea. Am stat prea mult la Farul în situații critice, iar lumea a început să mă judece în sens negativ. Mă doare tare de tot, pentru că am făcut tot posibilul, iar pentru mine, Farul este a doua familie. Iar poate de multe ori am lăsat familia de acasă pe locul 2. Mi-e greu când văd că unul și altul încep să arunce cu noroi în mine. Față de unii, care se dau fariști, dar nu-i interesează, eu chiar sufăr. Am fost, sunt și voi rămâne mereu farist. Voi fi cu sufletul întotdeauna alături de Farul, dar nu mai pot continua ca antrenor. Poate că în viața aceasta a mea îmi va veni și mie momentul să antrenez Farul în situații normale”, a declarat Ion Barbu, citat de Ziua de Constanța.

Zis și făcut. Ion Barbu nu a mai condus în această săptămână niciun antrenament al echipei. Luni și marți, ședințele de pregătire au fost coordonate de Viorel Farcaș și Vlad Neagu. Conducerea clubului speră să găsească un nou antrenor până la meciul din weekend. Duminică, de la ora 11:00, SSC Farul are meci în deplasare în etapa a 8-a, la Târgoviște, cu Chindia.

Astfel, după plecarea lui Ion Barbu, SSC Farul este a șasea echipă care își schimbă antrenorul în acest sezon, după doar șapte etape. ACS Poli, Dacia Unirea Brăila, Ripensia, CS Balotești și Energeticianul au mai făcut până acum mutări pe banca tehnică.

15 este locul ocupat de SSC Farul după șapte etape, în acest moment având doar 6 puncte acumulate și un golaveraj negativ: 13-17. Sub conducerea lui Ion Barbu, SSC Farul a obținut în Liga 2 următoarele rezultate: 4-1 cu ACS Poli (a), 2-4 cu UTA Arad (d), 1-2 cu Academica Clinceni (a), 0-1 cu Sportul Snagov (d), 2-0 cu CS Balotești (a), 3-5 cu Pandurii Târgu Jiu (d) și 1-2 cu Metaloglobus București (a).

Foto: Ziua de Constanța

Marius ANGHEL 19 Sep. 2018, 18:49 Campionat
Pe aceeași temă