Spovedania lui Laszlo Balint la despărțirea de Metaloglobus, cu o înfrângere la Timișoara: „E normal să se supere, dar eu cred că mi-am făcut datoria cu vârf și îndesat”

Anda DELIU, Marius ANGHEL 02 Jun. 2019, 10:29 Campionat
Spovedania lui Laszlo Balint la despărțirea de Metaloglobus, cu o înfrângere la Timișoara:**
  • Metaloglobus București a pierdut la scorul de 2-0 ultimul meci al sezonului, pe terenul lui ASU Politehnica, după o evoluție slabă a echipei din Capitală. De altfel, deloc surprinzător, dacă ținem cont că, de două săptămâni, Laszlo Balint a fost prezentat ca viitorul antrenor al echipei UTA în cadrul unui eveniment cu iz electoral la Arad, ce nu a fost gustat nici de toți suporterii „Bătrânei Doamne”.
  • Balint a dat vina pentru eșec pe faptul că clubul nu i-a asigura o deplasare cu două zile înainte de joc.

 

Laszlo Balint spune că echipa a jucat slab la Timișoara din cauza oboselii. „Felicitări lui Cosmin Petruescu și formației gazdă, pentru că a încheiat în fața propriilor suporteri cu o victorie. Noi ne-am fi dorit să încheiem acest sezon în cu totul alt mod. Trebuie să-mi felicit băieții. Astăzi ne-am dorit foarte mult să facem un joc bun și un rezultat pe măsură. Din păcate, astăzi atât am putut. Este și greu să pretind ceva de la acești băieți, pentru că am venit ieri, un drum de 10 ore și jumătate. Este prima oară în cariera mea de antrenor când nu fac antrenament în pre-ziua jocului. Pentru mine este o nemulțumire, un moment de frustrare, pentru că am stabilit un program, l-am pus pe hârtie. Din păcate, din motive pe care nu am putut să mi le explic, nu am putut să venim cu două zile înainte. Când te vezi cu sacii în căruță, acționezi ca atare. Am încercat să pregătim foarte bine și acest joc. De luni până joi am lucrat foarte bine. Am avut antrenamente foarte reușite din perspectiva obiectivelor tehnic-tactice pe care le-am urmărit. Dar astăzi nu au putut băieții. S-a văzut, am fost surprinși exact pe vulerabilitățile noastre pe care am încercat să le remediem toată săptămâna: mingi în spatele fundașilor centrali, linia făcută departe de poartă. S-a resimțit foarte mult drumul. Nu am tratat deloc superficial acest meci. I-am văzut pe jucători cu capetele plecate la poartă, am încercat să îi îmbărbătez, să ieșim să le spun să ne respectăm. Dar și în condiții de superioritate numerică, echipa Metaloglobus astăzi nu a putut”, a precizat Balint într-o adevărată prelegere despre joc.

Antrenorul a precizat că e mulțumit de ce rămas în urma sa la echipa bucureșteană. „Dar una peste alta, sunt mulțumit de parcursul avut în acest sezon de primăvară cu Metaloglobus. Suntem undeva în primele șase dacă se face un clasament pentru acest retur. Mulțumesc băieților, pentru că a fost o muncă foarte grea. Au fost multe momente dificile pe care am reușit să le gestionăm destul de bine. Mulțumesc și conducerii pentru că, în măsură în care au putut, ne-au asigura condiții de a munci ok. Doresc clubului Metaloglobus să o țină pe acest drum, pentru că, dacă dorești să faci performanță, este clar că este nevoie de eforturi susținute din toate punctele de vedere. Chiar îmi doresc ca Metaloglobus să continue pe această linie, pentru că, ușor-ușor, Metaloglobus a devenit o echipă respectată, prin prisma muncii jucătirilor”, a mai spus, în alocuțiunea sa, Balint.

Recunoaște că prezentare sa la UTA i-a deranjat pe conducătorii Metaloglobusului: „Mi-am făcut datoria cu vârf și îndesat”

După prezentare de la Arad, în săptămâna campaniei electorale, s-a vorbit mult că, atât jucătorii de la UTA nechemați, dar și conducătorii Metaloglobusului s-au supărat pe gestul nu tocmai profesionist al lui Balint. Tehnicianul a recunoscut că există motive îndreptățite de supărare.

„E normal să se supere! La fel de normal este ca și eu să semnez la finalul contractului cu absolut orice echipa. Din punct de vedere regulamentar, eu puteam semna un contract cu orice altă echipa, pentru că eu am semnat cu Metaloglobus un contract valaibl cinci luni de zile. Din păcate, am venit mai multe oferte pe adresa mea, dar de la Metaloglobus, nimic concret, doar sub formă de discuții. Am ales ce am crezut eu că este mai bine pentru viitorul meu, pentru perspectivele mele. Îi apreciez pe conducătorii de la Metaloglobus. Au tot dreptul să fie supărați, dar eu cred că mi-am făcut datoria cu vârf și îndesat față de echipa Metaloglobus, față de clubul Metaloglobus. Nu a fost o muncă deloc ușoară. Am avut un sezon care m-a consumat foarte mult, atât în ceea ce privește prima parte a sezonului, la Snagov. Nu e cazul să răscolim niște chestii, dar și acolo m-am confruntat cu foarte multe probleme. Am acceptat să vin la Metaloglobus într-o situație foarte dificilă. Știam ce muncă mă așteaptă, știam că trebuie să aducem jucători. Nu a fost ușor să conving jucători să vină la Metaloglobus. Mă bucur că au acceptat acestă provocare, mă bucur că am reușit să terminăm sezonul chiar dacă ultima imagine nu a fost bună și nu suntem mulțumiți și noi de ce am realizat în acest meci. Chiar dacă am fost prezentat cu două etape înainte de final, am rămas concentrat 100 la sută pe ceea ce aveam de făcut la Metaloglobus”, a mai spus, într-o lungă justificare, Balint.

Cu 49 de puncte acumulate în acest sezon, Metaloglobus încheie pe locul 9 în Liga 2, cea mai bună clasare din istoria sa. În iarnă, după prima parte a campionatului, se afla pe locul 16, ultimul retrogradabil, cu doar 21 de puncte. La prima participare în Liga 2, ediția trecută, s-a clasat pe poziția a 16-a, ultima retrogradabilă, însă a rămas în campionat după retragerea celor de la CS Afumați.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Leczki JOZSI / Mediafax foto

Anda DELIU, Marius ANGHEL 02 Jun. 2019, 10:29 Campionat
Pe aceeași temă