Spovedania lui Florentin Petre! Dinamovistul spune de ce antrenează echipe fără mari speranțe în liga secundă: „Eu pot mult mai mult! Nu o să cedez niciodată”

Anda DELIU, Marius ANGHEL 15 Apr. 2019, 19:31 Campionat

Dacia Unirea Brăila e condamnată să retrogradeze în Liga a 3-a după ce a pierdut cu 4-0 meciul jucat pe terenul lui ASU Politehnica Timișoara. Florentin Petre se regăsește din nou în postura ingrată de a fi antrenorul celei mai „depresive” formații din eșalon, după ce anul trecut era la cârma celor de la Foresta Suceava. Fostul jucător al lui Dinamo spune însă că nu dezertează și are încredere că din toamnă va rămâne la Brăila.

Petre a vorbit despre oboseala jucătorilor săi și a avut laude pentru ASU. „Am avut o deplasare foarte lungă. Am avut, de fapt, trei meciuri în nouă zile. S-a acumulat o oboseală destul de mare asupra băieților mei. Dar asta nu este o scuză pentru rezultatul pe care l-am înregistrat astăzi. Într-adevăr, am întâlnit o echipă foarte bună, jucători cu experiență. O parte din jucătorii noștri probabil că încă se mai gândeau la succesul pe care l-am avut la meciul trecut de acasă cu Energeticianul și încă mai trăiau din amintirile frumoase. Sincer să fiu, poate în a doua repriză, când am reușit cât de cât să echilibrăm jocul, poate meritam și noi să marcăm un gol, maximum două goluri. Am avut și un portar bun astăzi. A scos două-trei mingi foarte grele. Se vede că există o stabilitate, condiți necesare unei echipe de Liga 1. Sper ca pe viitor să își realizez obiectivele propuse”, a spus Petre despre joc și adversar.

Tehnicianul spune că s-au resimțit absențele lui Momodou Jallow și Konyeha Onyeka, deși acesta din urmă a stat pe bancă. „Am avut problema cu Onyeka, cu Momodou. Unul accidentat, unul suspendat. Sunt jucători importanți. La noi dacă îmi lipsesc doi-trei, deja se vede diferența. Nu există o egalitate de formă sau claritate între ei. Îi respecit, îi antrenez și dau tot ce e mai bun din mine să-i pot aduce la un nivel bun”, a precizat antrenorul despre lotul său de 16 jucători deplasat la Timișoara.

Căpitanul Brăilei a fost Costin Ciucureanu, jucător de 19 ani. „Este un copil foarte – foarte talentat. Dar mai are foarte – foarte mult de muncă să ajungă la un nivel de Liga 1. Eu l-am ajutat foarte mult, nu numai pe el, pe toți copii. Avem încă patru-cinci juniori de 16-17 ani cu care vom reconstrui echipa, plus jucătorii din lotul pe care îl avem, pentru că cu majoritatea avem contract până în vară. Așa este când te apuci din nou de treabă, o iei de la capăt. Fără sprijinul autorităților fotbalul și sportul brăilean va fi pe butuci”, consideră Florentin Petre, care înaintea meciului a semnat un nou contract cu Dacia Unirea.

Petre spune că Brăila se va reorganiza și dacă va retrograda

Fostul dinamovist spune că va rămâne la Brăila chiar și dacă se retrogradează. „Luptăm până la capăt. În momentul în care matematic nu mai avem șanse, ne reorganizăm. Eu deja am semnat un contract Brăila. În general, sunt un om de onoare și un luptător. Nu o să cedez niciodată, orice s-ar întâmpla. Am întâlnit oameni buni, care vor să facă performanță. Voi fi alături de ei atât timp cât autoritățile locale și oameni din oraș vor veni să ne susțină și să ne poată oferi condițiile necesare de a merge mai departe. Dacă lucrurile acestea nu se vor rezolva, voi merge mai departe și-mi voi vedea de viața mea. Noi suntem o mână de oameni, suntem cinci oameni: trei la echipă și doi se ocupă sus, la birouri. Facem tot posiblul să ne prezentăm la fiecare meci. Pe jucători îi mobilizăm și îi motivăm. Le creem condițiile necesare, chiar bunicele din punctul meu de vedere, față de alte echipe. Mă refer la deplasarea asta care a fost foarte lungă. A venit cu două zile înainte. Sunt niște eforturi destul de mari din partea conducerii. Dar singuri nu putem. Așteptăm oameni mult mai importanți, potenți financiar, să ne poată susține să ne realizăm obiectivul. Rămânem în Liga a 2-a, e perfect. Dacă nu, o luăm de la capăt”, a spus Petre despre ce va fi din vară.

Chiar dacă în ultimele două sezoane a fost greu încercat, Petre nu își pierde încrederea în capacitățile sale de a antrena. „Toată lumea va spune că >. Nu. Eu pot mult mai mult! Și am și demonstrat lucrul acesta. Atât la Suceava, cât și aici. Se pot face lucruri frumoase, bune, din nimic. Este o realizare, din punctul meu de vedere. Dacă voi reuși să scap de retrogradarea cu Dacia Unirea Brăila va fi echivalentul pentru mine unui titlu câștigat ca jucător. La Suceava, în ultimele nouă-zece etape, nu s-a mai vrut, pentru că nu erau condițiile financiare. Cu toate că am întâlnit și acolo oameni senzaționali, care și-ar fi dorit să meargă mai departe. Nu s-a putut. S-au reorganizat, dar eu am rămas până la final. Pentru că nu-mi place să las oamenii. Plus că am avut, și acolo și aici mulți, jucători la care țin și pe care îi respect. Vin dintre ei și știu ce înseamnă lucrul neterminat. Așa o să rămân și aici. Nu e nicio problemă. Am semnat un nou contract și voi rămâne până la capăt”, a adăugat antrenorul Brăilei.

După 30 de etape, Dacia Unirea Brăila e ultima în clasament, cu 19 puncte, la 14 puncte distanță de SSC Farul și Energeticianul, primele două formații aflate deasupra zonei retrogradabile. Etapa viitoare, Brăila joacă acasă, duminică, de la ora 11:30, cu Universitatea Cluj.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Leczki JOZSI și Sebastian TĂ‚TARU / Mediafax foto

Anda DELIU, Marius ANGHEL 15 Apr. 2019, 19:31 Campionat
Pe aceeași temă