Decizie de viitor luată la Brăila! Anunțul făcut de Dacia Unirea în privința antrenorului Florentin Petre: „Putem spune că începem un nou drum, o nouă perioadă din viața clubului”

Marius ANGHEL 12 Apr. 2019, 18:20 Campionat
Decizie de viitor luată la Brăila!** Anunțul făcut de Dacia Unirea în privința antrenorului Florentin Petre:**

În ciuda greutăților pe care le întâmplină în această perioadă, atât din punct de vedere financiar, cât și al rezultatelor, Dacia Unirea Brăila a luat, astăzi, o decizie importantă în privința viitorului clubului care pe 15 martie 2019 a împlinit 100 de ani de la înființare. O decizie de încredere acordată antrenorului Florentin Petre, una de reconfirmare în funcție îndiferent de situația în care se va afla la finalul sezonului actual clubul, dacă va retrograda în Liga 3 sau se va menține în Liga 2.

Astăzi, Consiliul Director al ACS Dacia Unirea Brăila și Florentin Petre au ajuns la un acord pentru prelungirea contractului pentru început cu încă un an de zile. Șefii echipei brăilene doresc să asigure prin acest pas continuitate la club indiferent dacă acesta va retrograda în Liga 3. „MULȚUMIM profesionistului Petre Florentin, mulțumim omului Petre Florentin, pentru tot ce a făcut și suntem convinși că va face pentru clubul nostru, un om care s-a integrat rapid în familia noastră și care și-a dovedit caracterul puternic, alegând să rămână lângă acest club și să-și continue munca într-un moment atât de dificil, cu greutățile binecunoscute”, se arată în comunicatul clubului Dacia Unirea, aflat, după 29 de etape, pe ultimul loc în Liga 2, cu șanse minuscule să se salveze de la retrogradare.

În iarnă, lui Florentin Petre i se acorda o putere și mai mare în cadrul clubului, acestuia atribuindu-se funcția de manager sportiv, pentru a răspunde în integralitate de politica de transferuri, dar și pentru a purta discuții în privința reluării discuțiilor pentru a se primi finanțare de la autoritățile locale, cât și îmbunătățirii infrastructurii sportive. Acum, odată cu prelungirea contractului, se subînțelege că șefii clubului brăilean sunt mulțumiți de parcursul echipei sub comanda legendei dinamoviste.

„Începând cu data de azi, efectiv avem ceva concret privind cu cine continuăm și cred că desemnarea antrenorului principal e, de fapt, pornirea la tot ce se dorește în continuare. Vor fi și despărțiri, bineînțeles, dar asta va decide în viitor antrenorul, mai aproapiat sau mai îndepărtat. Are toată încrederea noastră. Indiferent de ce se va întâmpla la echipă în acest sezon, continuăm. În orice vrei să faci există un punct de plecare. Iar punctul de plecare la capitolul sportiv este alegerea antrenorului principal. Continuăm cu Florentin Petre, și-a dat acordul și urmează să vedem în ce direcție de îndreptăm. Mai sunt multe necunoscute. Ne dorim să facem o treabă serioasă”, a spus, pentru Liga2.ro, președintele Valentin Avramescu.

După 29 de etape desfășurate în acest sezon, Dacia Unirea Brăila ocupă ultimul loc în Liga 2 cu 19 puncte, fiind la o distanță de 13 puncte față de prima echipă aflată pe loc care asigură menținerea în acest eșalon, cu nouă meciuri rămase de disputat până la finalul campionatului. Linia de clasament a Brăilei în acest campionat este următoare: 29 de meciuri, 4 victorii, 7 egaluri, 18 înfrângeri și golaveraj 27-72.

Duminică, de la ora 15:00, Dacia Unirea joacă la Timișoara, chiar cu ASU Politehnica, echipa aflată pe ultimul loc care asigură menținerea în Liga 2.

Iată comunicatul clubului din Brăila:

„Astăzi, 12.04.2019, Consiliul Director al ACS Dacia Unirea Brăila informează că a fost semnat un nou contract cu antrenorul principal – seniori, PETRE FLORENTIN, contract cu o perioadă de 2 ani (un an de bază cu drept de prelungire încă unul), având drept obiectiv principal FORMAREA UNEI ECHIPE COMPETITIVE, bazată pe talentele locale, echipa care să continue tradiția de 100 ani a fotbalului brăilean și a clubului Dacia Unirea Brăila indiferent de nivelul eșalonului fotbalistic următor.

MULȚUMIM profesionistului Petre Florentin, mulțumim omului Petre Florentin, pentru tot ce a făcut și suntem convinși că va face pentru clubul nostru, un om care s-a integrat rapid în familia noastră și care și-a dovedit caracterul puternic, alegând să rămână lângă acest club și să-și continue munca într-un moment atât de dificil, cu greutățile binecunoscute.

În viața oricarei echipe, a oricărei persoane, apar perioade bune sau mai puțin bune, dar numai în momentele grele adevăratele caractere își arată valoarea și continuă lupta, încercând să găsească soluții corecte, cu mult respect pentru trecut și speranță pentru viitor.

Din acest moment putem spune că începem un nou drum, o nouă perioadă din viața clubului, cu viitoare eșecuri, pentru care așteptăm să fim criticați, dar și sperăm cu multe viitoare bucurii pentru întreaga familie a Daciei Unirea Brăila iar, în acest context, lansăm invitația de a fi alături de noi, lăsând toate micile orgolii deoparte, pe toți cei care doresc binele fotbalului brăilean.

LUPTA CONTINUĂ‚ – DACIA UNIREA BRĂ‚ILA NU MOARE!”, sună comunicatul Consiliul Director al ACS Dacia Unirea Brăila.

Articol scris de Marius ANGHEL

Marius ANGHEL 12 Apr. 2019, 18:20 Campionat
Pe aceeași temă