SOS, fotbaliști chinuiți de gazon! Sportul Snagov și „U” Cluj au terminat la egalitate, fără goluri, pe un teren ca o batjocură la adresa fotbalului

„U” Cluj s-a luptat în precedentele două sezoane să scape tocmai de ce a găsit la Ghermănești, în derby-ul etapei a 17-a a Ligii 2. Adică de un soi de tăpșan, care aducea mai mult a pășune, unde metrul pătrat de iarbă era o raritate și denivelările demne pentru un loc de antrenamente militare. În niciun caz, pe o asemenea suprafață, nu se poate juca fotbal! Pe lângă asta, stadionul cu caracteristici clare de județ a întregit imaginea dezolantă și chiar apocaliptică pentru fotbalul profesionist.

Acesta a fost „peisajul” celui mai important meci din etapă în Liga 2 și așa avea să fie distrus din start meciul care trebuia să fie cel mai echilibrat, între locul 2, Sportul Snagov, și locul 5, „U” Cluj. Toate acestea denotă sărăcie și arată perfect situația spre care pare să alunece Snagovul, la nici jumătatea sezonului. Revelația din Liga 2 are probleme mari cu banii, iar știrile care au „transpirat” din vestiar sunt proaste precum terenul din Ghermănești. Se vorbește de restanțe salariale mari și chiar de economii în meniului fotbaliștilor, iar Laszlo Balint începe să regrete tot mai mult că nu și-a convins oficialii să-l lase la „U” Cluj sau Petrolul.

Ocazii puține și ritm de județ

Terenul groaznic a limitat jocul la nivel de Liga a 4-a, în multe momente. Mingea era aproape imposibil de controlat și devenea un inamic, fazele de construcție elaborată nu pot fi amintite, iar derby-ul s-a transformat într-o luptă de forță, fără ritm și cu puține ocazii.

În prima repriză au apărut șansele lui Alex Ioniță, Cordoș sau Hlistei.

După ce s-au mai adaptat condițiilor, nefericiții jucători obligați să practice fotbalul pe un asemenea teren au mai inventat niște șanse, în partea a doua. Goga (65) și Taub (67) au avut ocaziile lui „U” Cluj, iar portarul Dur-Bozoancă l-a blocat pe Huiban (81).

Bilanțul partidei: o minge rătăcită în pădure și una prin curtea unui vecin

S-a terminat 0-0, într-un joc în care Universitatea a arătat ceva mai bine decât Sportul Snagov. Gazdele se mențin pe podium, dar cad pe locul 3, în timp ce ardelenii pierd primele puncte cu Mircea Cojocaru pe bancă, dar rămân fără gol primit în mandatul acestuia, de patru meciuri.

Veștile proaste sunt însă pentru jucătorii lui Balint, pentru că ei ar putea să mai joace meciuri la Ghermănești. Bilanțul partidei: o minge rătăcită în pădure și una prin curtea unui vecin, dar nicio mașină din parcare avariată, semn că atacanții au fost grijulii. Poate că ar trebui impuse cerințe de o minimă decență pentru omologare și la terenurile din Liga 2. În mod normal, acest meci nu trebuia să se joace.

SPORTUL SNAGOV – UNIVERSITATEA CLUJ    0-0

Fl. Iacob (cpt.) – Șt. Vlădoiu, L. Ion, Fl. Ilie, Bg. Stancu – Buia (Tazouti 86′), Borțoneanu – Gîț (Oancea 76′), Huiban, Hlistei – Al. Ioniță (I. Șerban 90+3′)
Rezerve neutilizate: Andr. Marinescu – Mih. Ciobanu
Antrenor: Laszlo Balint

Dur Bozoancă – Al. Coman, Abrudan, Andr. Cordoș, Berci – Gab. Giurgiu, Sepsi – Cr. Ene (Hațiegan 80′), Goga (cpt.), Taub (G. Florescu 85′) – Gavra (M. Coman 71′)
Rezerve neutilizate: Iul. Dinu – Căpușă, Oct. Ursu, K. Twumasi
Antrenor: Mircea Cojocaru

Stadion: Voința (Ghermănești – Ilfov); Spectatori: 250; Arbitru: Marian Barbu (Făgăraș); Asistenți: Imre-Laszlo Bucși (Sfântu Gheorghe) și Stelian Slabu (Brașov).

Articol scris de Vlad MĂ‚CICĂ‚ȘAN
captură foto: DigiSport

Pe aceeași temă