Rapid – Petrolul | Stoican vrea spectacol pe teren așa cum o să fie și în tribune: „Fanii noștri își doresc foarte mult un succes.” Cioinac e tranșant: „O să luăm cele trei puncte”

Marius ANGHEL 14 Oct. 2019, 17:13 Campionat

Petrolul a reușit cu Daco-Getica cel mai clar succes în acest sezon. Formația ploieșteană a trecut cu 3-0, duminică seară, pe teren propriu, de trupa bucureșteană, a legat trei rezultate pozitive consecutive și pare să aibă un moral bun înaintea marelui derby cu Rapid. Cu giuleștenii joacă miercuri, de la ora 16:00, în Regie, în cadrul etapei a 12-a a Ligii 2.

Flavius Stoican vede în Rapid o echipă de temut și spune că nici aceasta nu va avea un meci ușor cu Petrolul. Antrenorul „lupilor” își dorește un succes în Regie în special pentru suporteri și vrea spectacol pe teren așa cum o să fie și în tribune.

„Aveam nevoie de această victorie, mai ales că miercuri întâlnim Rapidul, o echipă care joacă fotbal, o echipă cu jucători buni, cu un antrenor pe care îl apreciez foarte mult, joacă acasă și sunt, într-adevăr, o echipă de temut. Asta nu înseamnă că va avea un meci ușor cu noi.

Partida cu Rapid este importantă, ca fiecare. Nu e ceva de speriat. Este o partidă importantă, una specială pentru fanii noștri, pentru că își doresc foarte mult să avem o evoluție foarte bună, încununată cu un succes. Va fi spectacol în tribune. Sper să fie spectacol și pe teren. Întâlnim o echipă care joacă fotbal, care pasează și cu ei vrem să ne confruntăm. Vom vedea după partidă cineva va fi fericit. Va fi, din punctul meu de vedere, un spectacol, mai ales că mie îmi plac antrenorii care le propun la jucători să joace fotbal, să paseze, să aibă trasee, să joace exact ceea ce vedem și noi la televizor, la echipele mari. Iar Pancu, din ce am observat, chiar dacă au trecut și ei prin momente dificile, implementează acest lucru. Cu siguranță nu o să fie ușor. Cel mai bun să câștige”, a spus Flavius Stoican la finalul meciului cu Daco-Getica despre jocul cu Rapid.

Ionuț Cioinac: „O să mergem să atacăm. Vrem din tot sufletul să luăm cele trei puncte”

Și mijlocașul Ionuț Cioinac este încrezător că Petrolul va face un meci bun cu Rapid. Acesta a reușit cu Daco-Getica să deschisă scorul în minutul 3 și să înscrie primul său gol în tricoul formației ploieștene. 

„A fost un pic mai greu pentru noi, pentru că am fost mulți jucători care am venit acum, jucători de Liga 1. Într-adevăr, lumea avea așteptări de la noi, pentru că suntem bine cotați pe Transfermarkt, dar nivelul Liga a 2-a este diferit față de cel de Liga 1 și a fost un pic greu până ne-am adaptat. Dar, de acum înainte, o să facem meciuri din ce în ce mai bune și sper să acumulăm cât mai multe puncte, pentru că avem nevoie. Primul meu gol la Petrolul îl dedic în primul rând suporterilor și în al doilea rând familiei.

Urmează meciul cu Rapid, între două echipe de tradiție. O să fie un meci deschis. Noi nu o să mergem să ne apărăm. O să mergem să atacăm. Vrem din tot sufletul să luăm cele trei puncte și să venim cu toții, și noi și suporterii, fericiți acasă.

Nu vreau să vorbesc despre pauza lor. Noi am jucat din trei în trei zile, bine că suntem în priză, avem ritm de joc. Nu știu dacă o să fie bine pentru ei. Cred că o să fie mai bine pentru noi, că suntem în ritm, o să ne refacem până miercuri și cred că o să luăm cele trei puncte”, a declarat Ionuț Cioinac.

Puține bilete rămase de vândut înainte de Rapid – Petrolul

Meciul dintre Rapid și Petrolul are loc miercuri, de la ora 16:00, pe stadionul Regie din București și se va desfășura, cel mai probabil, cu casa închisă. Astăzi, giuleștenii au anunțat că la Peluza Nord mai sunt foarte puține bilete de vânzare, aproximativ 250, în timp ce la Tribuna I se mai pot achiziționa circa 450 de bilete. Suporterii Petrolului vor primi 750 de bilete și vor sta la Peluza I.

În ultima etapă, Rapid a stat, deoarece Dunărea Călărași a amânat meciul cu acordul FRF, iar antrenorul Daniel Pancu a programat, în schimb, un amical în familie. De partea cealaltă, Petrolul a jucat duminică seară meciul cu Daco-Getica, pe care l-a câștigat cu 3-0.

Înaintea meciului direct, din etapa a 12-a, Rapid ocupă locul 7, cu 17 puncte acumulate în 9 meciuri jucate până acum, iar Petrolul se află pe poziția a 6-a, cu 18 puncte adunate în 10 partide.

Foto: Răzvan Păsărică (Sport Pictures) / Petrolul Ploiești

Marius ANGHEL 14 Oct. 2019, 17:13 Campionat
Pe aceeași temă