Șoimii Pâncota a scris istorie la Tărlungeni. Popa: „Meci diabolic, scorul putea fi oricât” | Bona: „Au avut noroc cu carul și noi un ghinion teribil”

Marius ANGHEL 30 Aug. 2015, 03:56 Campionat

Poate cea mai mare supriză a primei runde în seria de Vest a ligii secunde a produs-o Șoimii Pâncota. Unirea Tărlungeni, creată pe scheletul Coronei Brașov și întărită cu mulți fotbaliști de la Fortuna Poiana Câmpina, a trebuit să se recunoască învinsă de o formație foarte bătăioasă a lui Ionuț Popa, care a jucat până la urmă deschis și care a fost ceva mai pragmatic decât trupa lui Daniel Bona.

Antrenorul „alb-negrilor” a sintetizat cel mai bine desfășurarea confruntării și implicit deznodământul ei. „A fost un meci diabolic, cum rar am trait în cariera mea. Ambele echipe au jucat deschis, s-a ajuns rapid la cele două porți, iar scorul putea fi oricât după numărul de ocazii create. Gazdele au avut patru bare și alte două situații de singur cu portarul, noi am mai avut trei ocazii rarisime, plus un penalty ratat pe final. Sunt corect și recunosc că după numărul de ocazii clare create, Tărlungeniul poate ar fi meritat victoria, dar o merităm și noi la fel de mult. Am fost echipa ceva mai proaspătă în partea a doua, dar asta și pentru că adversarul a contat la un moment dat pe 7-8 jucători de peste 30 de ani. Eu zic că posesia ne-a aparținut, dar la fel de adevărat este că și ei au venit peste noi în urma unui joc mai tare, bărbătesc, la care – până la urmă – i-am făcut față. În fine, mai trebuie să recunosc că și norocul a fost de partea noastră, dar, știiți cum e, norocul ți-l mai faci și singur. Pe lângă rezultat, mă mulțumește și faptul că am fost o cu totul altă echipă față de cea de la Ineu. Jucătorii au avut o cu totul altă atitudine, o viteză în plus, o surpriză plăcută pentru toată lumea în această primă etapă a sezonului”, a declarat Ionuț Popa la finalul confruntării din județul Brașov.

Există, totuși, și aspecte negative și asta pentru că trei dintre jucătorii de bază au ieșit pe margine datorită problemelor medicale. „Toate schimbările noastre au fost forțate de accidentări, dintre care două încă de la pauză. Mă bucur, însă, că jucătorii care au venit de pe bancă și-au făcut și ei bine treaba, cu un plus pentru juniorul Dan Daniel, care a evoluat foarte bine la închidere”, a mai mărturisit „Mister”.

Tot acesta a dezvăluit că Pascariu are probleme la spate, Leucuța, la gleznă, iar Alin Pavel, la mușchii aductori. „Unul dintre principalele obiective e să-I recuperăm rapid, avem nevoie de fiecare jucător pentru sezonul greu ce ne așteaptă. După meciul de azi, cred cu tărie că vom mai pune probleme în special în meciurile din deplasare, văd că ne plac contrele, iar Oprea și Pirtea chiar au fost oamenii meciului azi”, a adăugat Popa.

În final, Ionuț Popa a ținut să puncteze și momentul special din viața clubului din Podgorie: „E prima victorie în deplasare, într-un meci de Liga a 2-a, din istoria Șoimilor Pâncota. Toată lumea e bucuroasă azi, dar de mâine ne gândim la Baia Mare”.

Bona: „Când nu intră mingea în poată nu ai cum să câștigi, pâncotanii să se aștepte la un meci infernal în retur”

Nici în cele mai negre vise, Tărlungeniul nu credea că va scapă victoria printre degete în fața Pâncotei. S-a terminat 2-3 la capătul unui meci nebun, cum rar vezi la nivelul ligii secunde, fapt subliniat și de antrenorul echipei gazdă.

„A fost o partidă specială, în care totul, dar absolut totul a mers în favoarea echipei oaspete. A avut noroc cu carul și noi un ghinion teribil la cele cinci bare lovite de jucătorii mei. Nu ai cum să câștigi când mingea nu intră în poartă din asemenea ocazii clare. Apoi, un alt factor net favorabil lor a fost arbitrajul. Arbitrii au fost 100 la sută pro Pâncota, dându-le ușor două penalty-uri, pe când noi am avut patru situații în care se impunea 11 metri mult mai clare decât ei. Dar, asta e, până la urmă rămâne rezultatul de pe tabelă, felicit echipa adversă pe când noi trebuie să analizăm ceea ce am greșit în acest meci. Căci au fost și greșeli, în special la cele trei centrări ale lor în careu, soldate cu tot atâtea goluri. Am fost naivi în defensivă. Dar, repet, marea problemă e că nu am băgat-o în ațe. Ocazii am avut cât tot returul campionatului trecut, când nu am pierdut niciun meci acasă”, spune Daniel Bona.

Deși susține că nu are nimic personal cu formația din Podgorie sau cu cineva din stafful „alb-negrilor”, antrenorul brașovenilor avertizează încă de pe acum: „Să știe pâncotanii că vor avea un meci infernal cu noi în retur. De fapt, sper să mai prind cât mai multe meciuri directe cu Pâncota, le promit de pe acum le va fi foarte greu cu mine și băieții mei”.

Sursa: Sport Arad
Foto principal: Monitorul Expres

Marius ANGHEL 30 Aug. 2015, 03:56 Campionat
Pe aceeași temă