Buga, din nou decisiv! AFC Hărman câștigă derby-ul brașovean cu Cetate Râșnov și își menține prima poziție în Seria 1

Marius ANGHEL 15 Apr. 2017, 10:03 Stiri
Buga, din nou decisiv!** AFC Hărman câștigă derby-ul brașovean cu Cetate Râșnov și își menține prima poziție în Seria 1

AFC Hărman se menține pe primul loc în Seria 1 a Ligii 3 și după runda a 23-a. Echipa brașoveană, pregătită de Florin Stîngă și Ioan Naghi, a câștigat, vineri, cu 1-0 derby-ul local cu Olimpic Cetate Râșnov, grație golului marcat de Mugurel Buga în minutul 54. Astfel, echipa din Hărman își menține avansul de două puncte față de AFK Csikszereda Miercurea Ciuc, câștigătoare și ea în jocul cu Sportul Chiscani, 3-0.

Nu a fost un meci ușor pentru cei de la Hărman, cel puțin în prima parte, una dominată de râșnoveni. Oaspeții, pregătiți de Dan Bona, au avut marile ocazii din prima repriză, ratate de Sorin Marin, Dinu și Vasiloi, ultimul scăpat singur cu Potcoavă, însă atacantul râșnovenilor nu a găsit spațiul porții din marginea careului. Replica liderului a venit abia în minutul 45, atunci când Stîngă a reluat cu capul din șase metri, după o lovitură liberă executată de Buga, dar portarul Mihok a scos de sub transversală.

Diego Alupoaie a schimbat jocul

La pauză, Stîngă a mutat inspirat, Diego Alupoaie intrând în locul lui Boricean, iar jocul gazdelor s-a schimbat radical. După o ocazie uriașă ratată de Dinu, șut peste tranversală din șapte metri, Hărmanul au luat cu asalt careul lui Mihok, în special prin acțiuni pe flancul drept, acolo unde Alupoaie a centrat perfect în fața porții, pentru Buga (49 – bară) și Emil Popa (52). Golul a venit în minutul 54, atunci când Stanciu a centrat de pe partea dreaptă, iar Mugurel Buga, scăpat din marcaj, a reluat în plasă din 6 metri. Scorul putea fi mult mai mare, însă Alupoaie (62) a ratat singur cu portarul, iar Buga nu l-a putut învinge pe Mihok, după o centrare a lui Pamfile.

Stîngă, dezamăgit de jocul din prima repriză

S-a terminat 1-0, iar Hărmanul păstrează avansul de două puncte față de a doua clasată din Seria 1, AFK Miercurea Ciuc. „A fost un meci greu cu Râșnovul. Am făcut o primă repriză foarte proastă, apoi în partea secundă am dominat jocul în totalitate și am avut multe ocazii. Am reușit să câștigăm cu un adversar bun. Vreau să-i felicit pe râșnoveni și pe Dan Bona, care mi-a fost antrenor și am avut multe de învățat de la el. Sper ca jucătorii mei să fi înțeles că pentru a rămâne pe primul loc trebuie să facem sacrificii. Buga este un jucător reprezentativ și, am mai spus, dacă el este sănătos, cu siguranță va fi cel mai bun jucător la fiecare meci”, a spus Florin Stîngă.

Bona: „Am pus probleme liderului”

De cealaltă parte, antrenorul celor de la Cetate Râșnov, Dan Bona, s-a arătat mulțumit de jocul echipei sale. „Am demonstrat și în acest meci că avem o echipă care poate pune probleme oricărui adversar. Felicit Hărmanul pentru victorie și le urez mult succes în tentativa lor de a ajunge în Liga a 2-a. Până la finalul campinatului sper să mai adunăm puncte, pentru că obiectivul nostru este clasarea în primele opt echipe. M-am temut de Buga, pentru că știam că este un jucător care poate face diferența, iar cei de la Hărman mai au câțiva jucători care pot decide un joc”, a spus Bona.

Rezultatele și marcatorii meciurilor etapei a 23-a a Seriei 1:

14 aprilie, ora 17:00
CSM Roman – SC Bacău    0-3
Bogdan Miron (44 – pen), Gabriel Boghian (80), Radu Sascău (85)
Știința Miroslava – Aerostar Bacău   1-0
Andu Moisi (90)
CSM Pașcani – Sporting Liești   1-1
Mihai Macovei (79) / Ștefan Adamache (48)
AFC Hărman – Olimpic Cetate Râșnov    1-0
Mugurel Buga (54)
AFK Csikszereda Miercurea Ciuc – Sportul Chiscani    3-0
Barna Bajko (15 – pen., 63), Norbert Nagy (86)
AFC Odorheiu Secuiesc – Metalosport Galați    1-0
Rajmond Balint (85)
Avântul Valea Mărului – Olimpia Râmnicu Sărat  1-0
Ionuț Cristian (29)
Atletico Vaslui a stat.

Articol scris de Adi MARICA (Monitorul Expres)
Foto: Monitorul Expres

Marius ANGHEL 15 Apr. 2017, 10:03 Stiri
Pe aceeași temă