Unirea, umilită de Petrolul în 16-imi. Bona anunță noi măsuri: „La Tărlungeni se vor schimba liniile”

Marius ANGHEL 24 Sep. 2015, 12:03 Cupa

Unirea Tărlungeni a părăsit Cupa României după ce miercuri a încasat cea mai severă înfrângere din șaisprezecimi. Gruparea antrenată de Dan Bona a pierdut cu 0-6 meciul de pe stadionul Tineretului din Brașov impotriva prim-divizionarei FC Petrolul Ploiești.

„Lupii” au jucat extrem de agresiv în debutul jocului, iar Ropotan a fost iertat de eliminare de centralul Ionuț Coza după două intrări criminale. Fără Forika, accidentat, și cu Liviu Nicolae, nevoit să părăsească terenul din același motiv încă din minutul 15, Unirea nu a reușit să pună probleme unei echipe ploieștene aflate în criză. Golurile Petrolului au fost marcate de Benga ”30, Tamuz ”37, ”89, Varga ”47, Milinceanu ”78 și Lemnaru ”86.

Mai întâi, Varga a centrat perfect din colțul din dreapta al terenului, iar Benga (30) a plasat balonul, cu capul, în dreapta lui Muțiu. Petroliștii nu s-au oprit și au vrut să-și asigure calificarea încă din prima repriză. Zoubir (34) a tras în plasa laterală, după care tot el a centrat ideal pentru Varga, iar acesta a așezat balonul, cu capul, în marginea careului mic și i-a dat șansa lui Tamuz (37) să majoreze scorul cu un demi-voleu spectaculos.

Superioritatea prahovenilor s-a văzut și în a doua repriză. Varga (47) a dus scorul la neprezentare cu un șut din întoarcere, din 6 metri lateral stânga, sub transversală. La doar câteva secunde după ce a intrat pe teren, Milinceanu (77) a reluat decisiv o minge respinsă în primă fază de Muțiu, la „capul” lui Lemnaru. Apoi, după o pasă ideală venită de la Tamuz, Lemnaru (84) l-a driblat pe Muțiu și a trimis în poarta goală, reușind și el astfel, ca și Milinceanu, să înscrie pentru prima dată în tricoul „galben-albaștrilor”.

Scorul final a fost stabilit de Tamuz în ultimul minut, atunci când, găsit în fața porții de o centrare a lui Peteleu, nu i-a lăsat vreo șansă lui Muțiu.

„Am avut o evoluție catastrofală, chiar nu îmi amintesc să fi pierdut în cariera mea la un asemenea scor. Nu înțeleg evoluția unor jucători, gen Pastor, gen Petra… Chirciu este ieșit din formă… O să renunțăm la câțiva jucători și o să aducem alții. Cu orice risc, la Tărlungeni se vor schimba liniile. Liviu Nicolae s-a accidentat, are probleme la genunchi. Din păcate pierdem un jucător care pune și suflet pentru această echipă. Meciul cu Olimpia Satu Mare trebuie câștigat cu orice preț. O să săpăm tranșee la Tărlungeni”, a declarat, citat de Monitorul Expres, Dan Bona, antrenorul Unirii.

UNIREA TĂ‚RLUNGENI    0
PETROLUL PLOIEȘTI     6

Benga ”30, Tamuz ”37, ”89, Varga ”47, Milinceanu ”78, Lemnaru ”86

Muțiu – Vlăsceanu, Șerban, Burlacu, S. Marin – Pastor (Monea 54), Dâlbea, Minciună, Petra (Vasiloi 68) – L. Nicolae (cpt.)(I. Coman 15), Chirciu
Antrenor: Daniel Bona

Cobrea – Peteleu, Benga (cpt.), Genev, Faug-Porret (Beța 62) – Ropotan (Marinescu 56), Bucșa – Lemnaru, Zoubir (Milinceanu 76), Varga – Tamuz
Antrenor: Eusebiu Tudor

Stadion: Tineretului (Brașov); Arbitru: Ionuț Coza (Cernica); Asistenți: Cosmin Vătămanu (București) și Romică Bârdeș (Pitești).

Foto: FC Petrolul (Cristian Stavri)

Marius ANGHEL 24 Sep. 2015, 12:03 Cupa
Pe aceeași temă