FOTO | Gaz Metan, victorie cu emoții în fața Tărlungeniului. Unirea a fost pe cale să-i smulgă un punct

Marius ANGHEL 07 Sep. 2015, 14:27 Campionat

Unirea Tărlungeni a pus mari probleme celor de la Gaz Metan Mediaș în etapa a doua a Ligii 2. Văzută ca victimă sigură, Unirea a făcut un joc bun și, cu mai mult curaj, putea da lovitura pe terenul principalei favorite la promovare din Seria a II-a. Medieșenii s-au impus pe final, scor 2-1, după un penalti acordat de centralul întâlnirii la semnalizarea asistentului!

Gazul a deschis scorul încă din minutul 2, prin Băjenaru cu un șut la colțul lung și se părea că medieșenii vor obține o victorie facilă. Totuși, brașovenii nu au dezarmat, au atacat și au reușit egalarea chiar înainte de pauză, prin Bucur (”45). Și în partea secundă, elevii lui Dan Bona au jucat organizat, însă în ultimele 20 de minute au făcut pasul înapoi. Medieșenii au revenit din nou în avantaj pe tabela de marcaj în minutul 80, atunci când arbitrul întâlnirii a acordat foarte ușor penalti, la semnalizarea asistentului, după un duel în careu între Burlacu și Crețu, iar Bic a transformat fără emoții.

„Atâta timp cât echipa joacă, chiar nu-mi fac probeme. Au fost multe momente în care am controlat autoritar. Am avut ocazii clare să tranșăm soarta partidei, iar pe final am primit acel penalti acordat la semnalizarea asistentului. Jocul echipei îmi dă încredere și sunt convins că vor veni și rezultatele”, a spus Kiss Iosif, președintele Unirii.

Bona: „Puteam mai mult”

La rândul său, antrenorul Daniel Bona spune că elevii săi meritau cel puțin un punct la Mediaș. „Meciul practic a început de la 1-0 pentru ei, după golul din minutul 2 al lui Băjenaru. După acest moment, am făcut o primă repriză foarte bună și am reușit să egalăm pe final prin Bucur. În repriza a doua, în primele 20 de minute am jucat sus, am stat foarte bine, dar după aceea ne-am retras inexplicabil și pe finalul meciului gazdele au primit o lovitură de la 11 metri, care a decis jocul. Arbitrajul, excluzând faza penaltiului, a fost unul bun. Dacă eram mai atenți la finalizare, pentru că la 1-1 am scăpat de două ori pe contraatac doi contra unu, puteam obține cel puțin un punct”, a declarat Bona.

Balaur: „Principalul adversar suntem noi”

De cealaltă parte, Ioan Balaur, antrenorul Mediașului, a spus că se aștepta la un meci dificil cu Unirea Tărlungeni. „Eu mă așteptam să fie un meci greu. Am început bine, ca și la Arad, am deschis scorul repede și apoi le-am cedat lor controlul jocului. Dar am reușit să păstrăm rezultatul până la final. Principalul adversar până luăm pulsul celorlalte echipe suntem noi. Mă bucur că am începutul ambele jocuri concentrați. Trebuie să vedem de ce nu menținem nivelul și după ce înscriem. Toate echipele care vin la Mediaș o fac cu plăcere, pentru că avem un stadion frumos, cu un gazon foarte bun și cu siguranță vor să își vândă scump pielea”, a declarat tehnicianul Mediașului, Ioan Balaur.

Unirea Tărlungeni: Dănălache – Vlăsceanu, Forika, Șerban, Burlacu – Monea (”60 Vasiloi), Dîlbea, Cioineac, Bucur (”70 Păduraru) – Minciună (”65 L. Nicolae), Coman.

După acest rezultat, Gaz Metan se clasează pe locul 3 cu 6 puncte, în timp ce Unirea Tărlungeni ocupă locul 12 fără niciun punct. Unirea va juca următorul meci miercuri, de la ora 16.30, în Cupa României, contra celor de la Gloria Buzău, în timp ce Gazul are programat marți meciul din aceeași competiție, la CSM Râmnicu Vâlcea.

Sursa: Monitorul Expres
Foto: Istvan BERTALAN

Marius ANGHEL 07 Sep. 2015, 14:27 Campionat
Pe aceeași temă