Șoc la Ripensia! Paul Codrea a plecat de la echipă după doar patru meciuri oficiale. Cine îi ia locul fostului internațional

Marius ANGHEL 25 Mar. 2018, 11:28 Campionat
Șoc la Ripensia!** Paul Codrea a plecat de la echipă după doar patru meciuri oficiale. Cine îi ia locul fostului internațional

Ripensia Timișoara și Paul Codrea s-au despărțit după doar patru jocuri cu fostul internațional pe bancă. Anunțul surprinzător a venit duminică dimineața pe site-ul echipei timișorene, invocând o despărțire de comun acord, deși explicația nu prea stă în picioare.

Cu Paul Codrea ca antrenor principal, Ripensia a obținut un 1-1 în deplasare la Sportul Snagov, s-a impus acasă cu 2-1 cu Dacia Unirea Brăila, iar apoi a pierdut cu 2-1 pe terenul lui FC Argeș și 3-2, la Timișoara, cu Chindia Târgoviște.

Textul comunicatului este acesta: „Colaborarea dintre Ripensia și antrenorul Paul Codrea a încetat la scurtă vreme după partida pierdută de formația noastră în fața celor de la Chindia Târgoviște. La puțin timp după finalul confruntării de sâmbătă, 24 martie, s-a hotărât, de comun acord, rezilierea angajamentului dintre clubul nostru și fostul internațional. Îi mulțumim frumos lui Paul Codrea pentru implicare și pentru muncă depusă. Îi dorim multă baftă în continuare în meseria de antrenor! În continuare, responsabilitatea părții tehnice va fi asigurata de directorul sportiv Radu Suciu”.

După meciul cu Chindia se gândea la meciul cu Metaloglobus

Totuși, după meci, Codrea părea să nu aibă gânduri de despărțire. „Chiar dacă am pierdut, cred că căe cel mai bun meci al nostru din acest sezon. Suntem o echipă nou-promovată, avem mult de muncit. A fost greu de muncit săptămâna aceasta, nu am putut să ne antrenăm săptămâna aceasta din cauza condițiilor meteo. Am făcut doar un antrenament pe teren mare, restul la sintetic sau la sală. A fost destul de greu de pregătit acest meci, mai ales că jucam împotriva Chindiei Târgoviște. Dar eu zic că pe teren băieții s-au descurcat bine, au făcut un meci bun. Ne-a lipsit doar golul în repriza a doua, deși am avut patru-cinci situații mari de marca. Scopul nostru e să creștem de la meci la meci. E clar că dacă faci puncte cu Chindia e un bonus. Punctele noastre trebuie să le aducem de la adversarii noștri direcți, sperăm săptămâna viitoare să nu pierdem la Metaloglobus”, a spus Codrea după joc.

Ripensia nu poate termina sezonul cu Radu Suciu pe bancă

Până la ora publicării articolului, Paul Codrea nu a răspuns apelului telefonic al reporterului ProSport pentru a-și spune opinia despre această reziliere de Ripensia.

Fostul internațional a plecat în toamnă de la ACS Ghiroda (Liga a 3-a) pentru a veni la Ripensia, cu un salt de un eșalon. Anterior, Codrea a mai antrenat la ASU Poli, până în Liga a 4-a.

Problema Ripensiei va fi ca poate sta doar cu Radu Suciu pe bancă 30 de zile, întrucât regulamentul FRF oferă doar acest termen. Fostul portar al lui Poli nu are calificarea necesară pentru a fi antrenor principal în Liga 2, deoarece are doar licența C.

În acest sezon de Liga 2, Ripensia i-a mai avut antrenori, înainte de numirea lui Paul Codrea, pe Remus Steop și Radu Suciu. Steop a condus echipa între etapele 1 și 13, Suciu a asigurat interimatul între etapele 14- 21, iar Codrea a antrenat Ripensia între rundele 22-26, fără 23, reprogramată.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Sebastian TĂ‚TARU (Mediafax foto)

Marius ANGHEL 25 Mar. 2018, 11:28 Campionat
Pe aceeași temă