Situație specială, dar și delicată pentru Ionuț Badea la redebutul ca antrenor în Trivale. Cum vede meciul cu Farul și lupta pentru promovare

Marius ANGHEL 18 Oct. 2019, 13:02 Campionat

Ionuț Badea a debutat cu o înfrângere pe banca tehnică a echipei Campionii FC Argeș, în deplasarea de la Severin cedând cu 1-2 jocul cu Viitorul Pandurii Târgu Jiu, iar în etapa a 13-a a Ligii 2 are șansa revanșei pe teren propriu. Formația piteșteană joacă tocmai luni, de la ora 18:00, în fața propriilor spectatori cu Farul Constanța, o echipă care are două puncte în față, dar și un meci în plus disputat.

Chiar dacă în ultimele două meciuri a pierdut în deplasările de la ASU Poli (0-3) și Viitorul Pandurii (1-2), cu Nicolae Dică, respectiv Ionuț Badea ca antrenor, Argeșul pornește ca mare favorită în fața Farului. Constănțenii sunt groggy în acest sezon în partidele desfășurate în deplasare, cel puțin ca rezultate. Trupa pregătită de Ianis Zicu are doar două puncte acumulate din șase jocuri. În schimb, pe teren propriu, alb-violeții au trei victorii și două eșecuri, printre victime numărându-se „U” Cluj și liderul Turris-Oltul.

Ionuț Badea: „Mă gândesc foarte mult la cum am putea să câștigăm aceste trei puncte”

Ionuț Badea încă era cu gândul la eșecul suferit cu Viitorul Pandurii, se așteaptă la o partidă grea cu Farul și a încurcat parcursul constănțenilor din ultimele șase etape.

„Este un meci dificil, mai ales în condițiile în care am înregistrat o înfrângere în meciul de la Severin. Farul vine după o serie foarte bună de jocuri, în șase jocuri au cinci victorii și numai o singură înfrângere (n.r. – în ultimele șase meciuri au trei victorii acasă și un egal și două înfrângeri în deplasare), este o echipă cu o foarte bună calitate de la mijloc în sus. Din ce am urmărit, au jucători interesanți mai ales în benzi. Însă, pentru noi, e foarte important să câștigăm aceste trei puncte, mai ales în ceea ce privește încrederea jucătorilor, pentru că venim după o perioadă nu foarte bună.

Pentru mine, din punct de vedere emoțional, este o situație specială, dar, în momentul de față, mă gândesc foarte mult la cum am putea să câștigăm aceste trei puncte, la strategia pe care o voi folosi în meciul cu Farul”, a spus Ionuț Badea.

„Lupta pentru promovare o să fie sub semnul echilibrului multă vreme acest campionat”

Campionii FC Argeș se află pe locul 10 în acest moment în Liga 2, după 11 meciuri desfășurate în 12 etape. Cu cele 16 puncte acumulate se situează la patru puncte în spatele celor de la UTA, ocupanta locului 3, însă care are trei jocuri restante, și la zece de Turris-Oltul și CS Mioveni, primele două clasate, echipe care au câte un meci în plus.

Diferența nu este, astfel, atât de mare, iar Ionuț Badea spune că obiectivul pe care și la autoimpus este ca până în pauza de iarnă să se apropie cât mai mult de primele trei clasate pe locurile promovabile. Fostul secund al naționalei vede adversari dificili în Liga 2 față de anii precedenți.

„Ă‚sta e și obiectivul meu imediat, pe care mi l-am autoimpus: acela de a face cât mai multe puncte până în iarnă, pentru a fi aproape de locurile fruntașe. Sper ca acest nou debut al meu să fie unul cu o victorie, însă rămâne de văzut, pentru că victoriile se fac, nu le oferă nimeni și campionatul din Liga a 2-a, în momentul de față, este mai crescut decât ce a fost anul trecut. Punctele se pot câștiga greu, se pot pierde ușor. Trebuie să fim foarte atenți și concentrați la aceste aspecte. Lupta pentru promovare se va da până la final. Sunt foarte multe echipe puternice care pot oricând să se încurce una pe cealaltă, deci o să fie sub semnul echilibrului multă vreme acest campionat, iar noi sperăm să fim acolo, aproape, pentru a emite și noi pretenții la un loc”, a mai spus Badea.

În ultimul meci desfășurat pe teren propriu, Argeșul a câștigat cu 3-2 întâlnirea cu liderul Turris-Oltul, producându-i acestuia primul eșec în acest sezon.

Marius ANGHEL 18 Oct. 2019, 13:02 Campionat
Pe aceeași temă