Situația incredibilă în care a ajuns ASA Târgu Mureș! La Timișoara s-a prezentat cu patru rezerve. Unde au fost trimiși jucătorii pentru ca echipa să nu riște depunctarea

Marius ANGHEL 26 Nov. 2017, 11:15 Campionat

Cele trei victorii consecutive obținute în ultimele etape de ASA Târgu Mureș au fost date uitării sâmbătă cu o înfrângere cu trei goluri încasate. După 4-2 cu Olimpia, 2-1 cu UTA și 4-1 cu Pandurii, jucătorii lui Marius Popescu s-au prezentat execrabil la Timișoara, acolo unde nu au reușit niciun gol și au pierdut la scor de forfait în fața Politehnicii. Ultimul eșec al mureșenilor fusese tot cu 3-0, la Călărași, cu Dunărea.

Antrenorul ardelenilor, Marius Popescu, s-a recunoscut învins și a explicat că nu a putut veni cu 18 jucători în Banat, ci doar cu 15, deoarece, dacă nu trimiteau juniorii la competiția lor, ar fi fost depunctată echipa mare.

Popescu a recunoscut că Timișoara merita victoria. „Am început mai evaziv. Drumul a fost foarte lung, ne luptăm să ținem situația sub control. Am avut momente bune, dar am oscilat în comportament și, pe greșelile noastre, am oferit avantaj echipei adverse, care își merită locul. E o echipă harnică, ambițioasă, ca tot ce se întâmplă în jurul ei, contextul creației ei. Fotbalul te pedepsește dacă nu ești prezent și dacă nu abordezi fiecare fază, măcar cu ceea ce cere”, a punctat Popescu la finalul meciului susținut pe stadionul Știința.

„Atâți jucători mai avem”

Clubul care a fost pe punctul de a deveni campioană a României în 2015 trece acum prin situații mai mult decât dificile. Pentru meciul cu ASU Poli, Marius Popescu a avut un lot format din 15 jucători, adică a beneficiat de doar patru rezerve, trei dintre ele fiind și introduse pe teren în timpul jocului.

„Atâți jucători mai avem. Avem ceva copii născuți în 1999, dar i-am trimis la juniori republicani, pentru că și acolo mai sunt vreo 11-12 și au deja două neprezentări. La a treia e sancționată echipa mare. Încercăm să gestionăm situația în fiecare zi. Nu e ușor, e inedit pentru mine, dar consider că, atât eu și jucătorii și două-trei persoane care ne mai ajută, am reușit să nu ne facem de râs, să arătăm ca o echipă. Și azi am fi putut mai mult, dar nu am marcat, am avut câteva oportunități. Avem o masă credală, un plan de organizare care trebuie respectate, dar dacă nu vine un investitor, va fi foarte greu de continuat din iarnă”, a mai spus Popescu.

În meciul de la Timișoara, ASA Târgu Mureș a pierdut cu 3-0 după golurile marcate de Alin Ignea (45), Ionuț Plămadă (76) și Marius Staicu (90).

Cu ASU Poli au evoluat: Moga – Băjan, Candrea (cpt.), Kilyen, Mendy – P. Iacob, Petriș (Mijokovic 68) – Al. Stoica (Chirlejan 90+1), D. Panait, C. Sîrbu – Petra (R. Iliescu 87). Rezervă neutilizată: Negrușa.

La final de tur, ASA Târgu Mureș se situează pe locul 7, cu 31 de puncte în urma a 9 victorii, 4 egaluri și 6 înfrângeri, golaverajul fiind unul pozitiv: 38-31. În prima etapă a turului, care va avea loc la finalul săptămânii următoare, ASA joacă în deplasare la Știința Miroslava, ultima clasată.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Leckzi JOSZI (Mediafax Foto)

Marius ANGHEL 26 Nov. 2017, 11:15 Campionat
Pe aceeași temă