Și barajul în pericol? Chindia a pierdut acasă după 253 de zile, după un meci dramatic cu FC Argeș. VIDEO | Reacțiile antrenorilor

Ionuț MARIN, Marius ANGHEL 16 Apr. 2018, 10:48 Campionat
Și barajul în pericol?** Chindia a pierdut acasă după 253 de zile, după un meci dramatic cu FC Argeș. VIDEO | Reacțiile antrenorilor

Meci dramatic duminică după-amiază la Târgoviște între Chindia și FC Argeș, în derby-ul etapei a 29-a a Ligii 2: șase goluri, trei penalty-uri transformate, peste 4.000 de spectatori, dar, din păcate pentru fanii roș-albaștrilor, zero puncte în contul lui Cherchez &co. În urma acestui rezultat, echipa dâmbovițeană a rămas cu șase puncte avans față de piteșteni, iar lupta pentru locul de baraj al promovării se reaprinde.

Atmosfera de la Târgoviște a amintit de jocurile dintre cele două formații de acum două decenii, consumate în prima ligă. De la Pitești au venit peste 200 de suporteri ai violeților, iar fanii gazdelor au umplut tribuna I a stadionului „Eugen Popescu”. Pe teren, însă, jucătorii lui Croitoru n-au avut entuziasmul oamenilor veniți să îi susțină.

După 50 de secunde, oaspeții au deschis scorul, la o fază simplă: Raul Costin l-a învins pe Meilă cu un șut la firul ierbii. Chindia a replicat firav, iar până la pauză au punctat tot piteștenii: Stan a speculat o respingere greșită a aceluiași Meilă (39), titularizat după gafa lui Popescu de la Brăila, căreia i s-a adăugat ieșirea suburbană de după meci, la adresa galeriei.

Erorile din prima repriză l-au lăsat la cabine pe Meilă. Cherchez (49) a readus Chindia în joc, penalty transformat după faultul lui Oancea la Florea. În loc de 2-2, după câteva șanse bune ale târgoviștenilor, s-a făcut 1-3: Vătavu l-a cosit pe Tofan în careu, iar Buhăescu a înscris cu emoții, în dreapta lui Aioani (61).

Chindia a punctat și ea relativ rapid, tot prin Cherchez (70), dar suspansul n-a ținut decât cinci minute. Centralul Georgescu a mai dat un penalty, de data asta extrem de ușor, Năstăsie a făcut 4-2 și punctele au plecat în Trivale.

Chindia rămâne pe locul 3, Argeșul se apropie la șase puncte de locul de baraj, iar din spate vin Afumați și Clinceni, cu care Târgoviștea are de jucat acasă în puținele runde rămase din acest sezon.

Criticați dur și în tribună, și în mediul online

Jucătorii și antrenorii Chindiei au fost admonestați serios de microbiști după înfrângerea cu FC Argeș, a doua pe teren propriu din acest sezon, după cea înregistrată în runda inaugurală, 0-1 cu UTA pe 5 august. În mediul online reacțiile au fost și mai virulente. Oamenii au solicitat demisia antrenorului Croitoru, dar și o implicare mai consistentă a autorităților locale în asigurarea unei infrastructuri la nivelul anului 2018 pentru fotbalul târgoviștean. De nervi, pe care i-a avut pe întreaga durată a jocului, Nicolae Croitoru a plecat imediat la vestiare după fluierul final.

CHINDIA TÂRGOVIȘTE – FC ARGEȘ  2-4
Cristian Cherchez 49′ – pen, 70′ / Raul Costin 1′, Cătălin Stan 40′, Vasile Buhăescu 61′ – pen., Ionuț Năstăsie 76′ – pen.

Meilă (Aioani 46′) – Martac, Vătavu, D. Ciobotariu, Dumitrașcu – Nisipeanu (Cr. Neguț 46′), Rogoveanu, L. Mihai, Crinel Stoica (Licu 71′) – D. Florea, Cherchez (cpt.)
Rezerve neutilizate: – Acasandrei, C. Dinu, Pencea, Jurj
Antrenor: Nicolae Croitoru

Oct. Popescu – D. Oancea (Ct. Barbu 90+2′), Cotigă, Vișa, Șerbănică, Ct. Stan – I. Șerban (Andr. Panait 74′), R. Costin (cpt.), I. Năstăsie, Tofan – Buhăescu (Nilă 88′)
Rezerve neutilizate: N. Grecu – Bîrzan, Tăbăcariu, Ciucă
Antrenor: Emil Săndoi

Stadion: „Eugen Popescu” (Târgoviște); Spectatori: 4.000; Arbitru: Cristian Georgescu; Asistenți: Mihăiță Necula și Alexandru Midvichi (toți din București).

Croitoru vs. Săndoi

Antrenorul învinșilor, Nicolae Croitoru, a pus eșecul pe seama greșelilor personale, în timp ce fostul internațional oltean, Emil Săndoi, s-a bucurat pentru punctele câștigate la Târgoviște, subliniind din nou că echipa sa nu are drept de promovare sau de baraj în acest sezon.

Mai jos mini-interviurile realizate după meci:

Articol scris de Ionuț MARIN
Foto: Gabriela NEACȘU
Video: Bazar Media

Ionuț MARIN, Marius ANGHEL 16 Apr. 2018, 10:48 Campionat
Pe aceeași temă