Și-au luat revanșa!

Marius ANGHEL 18 Nov. 2013, 14:21 Campionat
Și-au luat revanșa!

CS Mioveni a început returul de campionat cu dreptul, obținând o victorie cu ultima cla­sa­tă, Minerul Motru, însă echipa pregătită de Ion Moldovan are mult de recuperat, du­pă parcur­sul slab făcut în pri­me­le 11 etape.

Sâmbătă, galben-verzii s-au im­pus clar cu 3-1 în fața Minerului Motru, într-un meci disputat, în ca­re argeșenii au ratat câteva ocazii clare și în care și oaspeții au avut șansa să înscrie de mai multe ori. Superioritatea gazdelor a fost însă evidentă, iar golurile au venit în urma inspirației de moment a unor jucători-cheie din echipa arge­șea­nă. Cosmin Năstăsie a deschis ast­­fel scorul cu o execuție per­so­nală în minutul 32, șutând prin sur­prindere de la 18 m, central, la colțul barei, și învingându-l pe por­tarul advers. Tot el a majorat di­fe­rența pe tabela de marcaj cu patru minute înainte de final, finalizând din interiorul careului mic, după o bâl­bă a apărării-oaspete.

După pa­uză, Mioveniul a făcut 3-0, în urma unei execuții personale a lui Alin Popa, acesta marcând un eurogol, cu un șut direct în vinclu, de la 20 m. În minutul 64, gazdele ratează o ocazie uriașă, Ayza și apoi Alin Popa nereușind să-l învingă pe por­tarul advers, deși s-au aflat în aceeași fază, singuri cu acesta. Oas­peții au redus din handicap în minutul 69, la o eroare a apărării Mioveniului, care a scăpat din mar­­caj un adversar, la o lovitură liberă, și au mai avut ocazia să se apropie la un gol, însă au nimerit bara cu un șut din interiorul ca­re­ului.

Cu cele trei puncte luate sâm­bătă, argeșenii au urcat un loc în clasament, apropiindu-se la 4 punc­te de play-off.

CS Mioveni – Minerul Motru 3-1 (2-0)
Năstăsie (32, 41), Alin Popa (57) / Trifu (69)

Ciucă – Cotigă, Pa­săre, Olteanu, Cătălin Stan – A­lin Popa (87 Marian Popescu), Ră­­uță, Negoiță, Galan (70 Ovidiu Stan, 73 Biceanu) – Ayza, Năs­tă­sie. Antrenor: Ion Moldvoan

Daniel Popescu – Trașcă, Dicu, Nueleanu, Neacșu – Răducă, Stanciu, Speroni, Un­gu­ru (78 Poenaru) – Trifu (70 Cer­nica), Buciuman (46 Rada).
Antrenor: Gabriel Zahiu

Arbitru: Denis Haidiner (Hunedoara)
Cartonașe galbene: Olteanu (67), Ayza (84) / Rada (50)
Stadion: Nicolae Dobrin Pitești
Spectatori: 300

Cum s-au marcat golurile

# 1-0, min. 32: Năstăsie preia la 18 m, în poziție centrală, după o respingere a apărării adverse, și șutează prin surprindere din vole, la colțul barei din dreapta, mingea poposind în plasă
# 2-0, min. 41: apărarea oas­peților nu reușește să respingă mingea din careu, aceasta a­junge la Năstăsie, care șutează pe jos din 6 m și înscrie
# 3-0, min. 57: Alin Popa pătrunde pe dreapta, întoarce un ju­că­tor la 20 m și șutează direct în vinclu
# 3-1, min. 69: oaspeții au o lovitură liberă de la 20 m, central, Ciucă scoate senzațional din vin­clu, însă Trifu, plecat de lîngă zid, apare singur în 6 m și înscrie în poarta goală.

Filmul meciului

# min. 5: Alin Popa șutează de la 20 m, din poziție centrală, puțin pes­te poartă
# min. 17: lovitură liberă pentru oaspeți, de pe dreapta, Olteanu de­viază puțin cu capul, însă Ciucă scoate senzațional cu un reflex de pe linia porții, mingea trecînd pe lîngă vinclu
# min. 20: Speroni recupe­rea­ză la jumătatea terenului, urcă cu ba­lonul la picior, iar de la 16 m șu­tea­ză plasat, mingea trecînd mili­me­tric pe lîngă
# min. 32: 1-0!
# min. 34: Ayza driblează un adversar, urcă spre careul ad­vers, iar de la 16 m șutează slab, pe jos, portarul reținînd fără pro­bleme
# min. 41: 2-0!
# min. 43: Răuță pătrunde pe stînga, este ținut și apoi împins din spate, cade, însă arbitrul nu dă nimic
# min. 57: 3-0!
# min. 64: ocazie mare pentru Mioveni, Ayza scapă singur spre poartă, însă de la 16 m trage în portar, mingea rămîne în careu, dar Alin Popa, venit și el singur din spate, șutează peste, din de­mi­vole
# min. 69: 3-1!
# min. 75: bară pentru oaspeți, după un șut puternic din interiorul careului.

Culisele meciului

# Vremea a fost foarte fru­moa­să sâmbătă dimineață la Pitești, însă în tribunele stadionului Nico­lae Dobrin nu au venit să asiste la acest meci decât aproximativ 300 de microbiști.
# Delegația oaspeților a venit la Pitești încă de vineri seara, e­chi­pa cazându-se la Hotel Argeșul, în centrul orașului.
# Meciul de la Pitești a fost con­dus de o brigadă de arbitri for­ma­tă din  Denis Haidiner (Hune­doa­ra) –  Andrei Nicolae Chițoiu (Ti­mi­­șoara) și Casian Băla (Arad). Rezervă de arbitri a fost Alin Cro­i­toru (Rm. Vâlcea)
# Observatori au fost delegați la acest joc Victor Cruceană (de joc) și Aron Huzu (de arbitri).
# Arbitrul de rezervă Alin Cro­i­toru a arbitrat în această vară me­­ciul de cupă dintre Inter Co­tea­na și SCM Pitești, scor 0-5, a­tunci când a permis gazdelor un joc extrem de dur.
# Doi dintre marcatorii golurilor Minerului din tur s-au aflat pe te­ren și în acest joc retur: George Buciuman și Daniel Unguru, a­ces­ta din urmă reușind în vară o du­blă. Un alt marcator din tur, Șoo, nu a fost nici rezezvă.
# Față de meciul din prima etapă a campionatului, minerii au avut acum și un alt antrenor, a­tunci pe banca lor fiind Ștefan Nanu.
# Și Mioveniul a avut acum pe bancă un alt antrenor, față de tur, atunci principal fiind Iordan Etimie, iar acum Ion Moldovan.
# Pe banca de rezerve a Mio­veniului au rămas pînă la finalul partidei portarul Octavian Popes­cu și jucătorii de câmp Robert Bo­boc, Bogdan Stoica și Alexandru Dumitrache.
# De partea cealaltă, la Mine­rul, au făcut degeaba deplasarea la Pitești portaul Trică și jucătorii de cîmp Cosmin Laurențiu, Ște­fan și David.
# Față de echipa obișnuită a Mioveniului din ultimele etape, în partida cu Minerul a intervenit o schim­bare importantă, atacantul Ciprian Tănasă neprinzând lotul din cauza unei accidentări.
# Marius Galan a fost pentru prima oară titular într-un meci în acest sezon, mijlocașul fiind până acum doar rezervă atunci când a prins lotul și intrând de câteva ori pe parcurs.
# Minerul Motru nu a marcat în cele 12 etape jucate până acum decât 7 goluri, iar cinci dintre ele au fost în poarta Mioveniului.
# Oaspeții au avut în echipă la acest meci și un jucător străin. Mijlo­cașul Speroni este argen­ti­ni­an și s-a mișcat destul de bine în meciul de la Pitești.
# Cei doi căpitani de echipă au fost la acest meci fundași centrali la cele două echipe, Mihai Ol­tea­nu la gazde și Dicu la oaspeți.

Centralul Haidiner a fost praf

 Arbitrul de centru delegat la meciul CS Mioveni – Minerul Motru a reușit să enerveze pe toată lumea. Denis Haidiner din Hunedoara s-a aflat la primul său meci de Liga a II-a și a fost praf, arătându-și limitele!

Haidiner a scăpat jocul din mână și a dat impresia că nu îl con­trolează niciun moment. Centralul a trecut cu vederea faulturi e­vidente, și de o parte, și de alta, iar dreptatea a împărțit-o după cum a avut el chef, faze identice judecân­du-le altfel. La una dintre aceste faze, Haidiner i-a acordat lui Ol­teanu un cartonaș galben pentru un fault prin ținere de tricou, iar câteva minute mai târziu, când unul dintre jucătorii din Motru a comis aceeași infracțiune, centralul nu a dat decît fault.

Arbitrul și-a mai ri­dicat asistența în cap și în mo­men­tul în care sub ochii săi mai mulți jucător-gazdă au fost victi­me­le unor intrări criminale, el nici măcar nefluierând fault.

În fine, cea mai mare greșeală a lui Haidi­ner a fost în finalul primei reprize, atunci când Răuță a fost faultat în careu, la o pătrundere pe stânga, însă, deși toată lumea a văzut fault în careu, inclusiv banca oas­peților care și-a pus mâinile în cap, numai centralul a lăsat jocul să continue. Cei de pe banca Miove­niului au protestat vehement în urma acestei faze, solicitând pe­nal­ti, dar decizia n-a fost schimba­tă.

„Mai mult am fost supărat la faultul asupra lui Răuță, decât la cel asupra lui Ayza. Nu a dat… Din câte am înțeles, el a fost evaluat de Huzu, este la al doilea meci în care este evaluat, și a vrut să-și demonstreze calitățile, dar…” a co­mentat prestația arbitrului, la finalul meciului, Ion Moldovan.

Bogdan Stoica a revenit cu mască

Bogdan Stoica a revenit din nou în echipa Mioveniului după a­proa­pe o lună de pauză, cauzată de o accidentare.

Fundașul central a su­ferit o fractură de piramidă nazală în meciul din 19 octombrie, de a­casă, cu Universitatea Craiova, și de atunci a trebuit să stea pe mar­gine. Stoica s-a antrenat în toată a­ceastă perioadă, dar nu la capa­ci­tatea maximă, iar la meciul de sâm­bătă a fost luat din nou în lot. Ju­că­torul a revenit însă cu o mască de protecție, mască pe care a folosit-o la mișcarea cu celelalte rezerve dinaintea meciului și pe care trebuia să o folosească dacă juca. Stoica însă a rămas rezervă, Moldovan hotărând să nu îl folosească în această partidă.

Ovidiu Stan s-a accidentat după trei minute

Atacantul Ovidiu Stan a fost introdus pe teren în minutul 70 în locul lui Marius Galan, Ion Mol­­­do­van dorind să aducă pros­pe­țime în atac pentru a forța în­scrierea mai multor goluri. Stan nu a apu­cat însă să joace decât 3 minute, el accidentându-se în ur­ma unui sprint, oprindu-se brusc la un moment dat aproape de banca de rezerve a Mioveniului.

„Cu Ovidiu Stan am vorbit îna­in­te de meci, i-am explicat ce vreau de la el. Are calități, viteză, de­ten­tă, tehnică chiar, destul de bu­nă. Știa că va juca și s-a pre­gă­tit. Din păcate, la acea fază nu a ales soluția bună. S-a oprit brusc la acea alergare și fibra mus­cu­lară a cedat. El era ca o soluție pentru noi și voiam să-l în­cerc din ce în ce mai mult pe acest post”, a explicat Moldovan ac­­ci­den­­tarea lui Ovidiu Stan.

Articol scris de Silviu MIHAI

Marius ANGHEL 18 Nov. 2013, 14:21 Campionat
Pe aceeași temă