Sepsi recunoaște superioritatea liderului Juventus: „A meritat victoria! Pentru noi e o înfrângere rușinoasă”

Marius ANGHEL 20 Mar. 2017, 18:18 Campionat

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a pierdut, sâmbătă, scor 1-3, derby-ul etapei a 25-a împotriva liderului Juventus București. Echipa covăsneană avea mari speranțe înaintea jocului din Capitală, însă la fața locului a fost de nerecunoscut.

Încurajată de un grup destul de numeros de suporteri veniți de la Sfântu Gheorghe, Sepsi a fost condusă de Juventus încă din primele minute ale jocului. Alexandru Zaharia (7) l-a învins pe Niczuly cu o reluare din voleu, fără preluare, la colțul scurt. Jucătorii lui Oprița au continuat să domine jocul și au trecut în alte câteva rânduri pe lângă majorarea scorului, însă, cu toate acestea, cei care au punctat au fost covăsnenii, fix înainte de pauză. Issa a fost agățat în careu de Morariu, arbitrul a dictat penalty, iar Attila Hadnagy (44) l-a executat cu sânge rece pe Relu Stoian.

În partea secundă, Juventus n-a avut emoții în a reveni repede în avantaj și a punctat prin Remus chipirliu (55), care a urmărit mingea respinsă greu de Niczuly la o lovitură liberă a lui Băjenaru. Scorul final a fost stabilit de Vasile Buhăescu (82), după o fază controversată, la care asistentul a dictat gol. Atacantul tocmai introdus pe teren a reluat cu capul într-o minge centrată din lateral, Niczuly a respins, însă tușierul Romică Bîrdeș a acordat gol, considerând că mingea a depășit linia porții. În urma protestelor de la acest gol, portarul Niczuly a văzut al doilea cartonaș galben și a fost eliminat.

„O înfrângere rușinoasă, Juventus a meritat victoria! Am făcut niște greșeli copilărești și adversarul a profitat. Pot să spun că a fost poate cel mai modest meci al nostru din acest sezon. Ne-am pregătit, dar nu am reușit să facem mai nimic pe teren. E un duș rece și trebuie sa strângem rândurile. Sper să vedem și alți jucători că marchează, nu doar pe Hadnagy, dar el știe cel mai bine să ajungă la poartă și profită cam de fiecare dată. Urmează un joc acasă cu Satu Mare, echipa care vine după ce a pierdut acasă cu Afumațiul, deci ne așteaptă un meci foarte dificil. Mai sunt meciuri de jucat, nu putem spune că avem deja o calificată, chiar dacă Juventus s-a detașat, dar e principala favorită”, a declarat, la radio Sport Total FM, antrenorul echipei Sepsi OSK, Valentin Suciu.

„Am pierdut o bătălie, dar mergem mai departe! Dar am câștigat o galerie cum rar se vede în fotbalul nostru! O galerie superbă, cu fairplay și cu inima mare!”, a scris Laszlo Dioszegi, finanțatorul echipei din Sfântu Gheorghe, pe pagina sa de Facebook, mai spunând și că după o victorie în etapa următoare cu Olimpia „atunci totul va fi bine!”.

Sepsi OSK a căzut o poziție în clasament după înfrângerea din Colentina, pe locul 4 acum, cu 44 de puncte, cu unul mai puțin față de UTA Bătrâna Doamnă și FC Brașov (ambele cu 45 de puncte după 23 de meciuri jucate). Totuși echipa covăsneană are un meci mai puțin disputat față de celelalte echipe. Juventus are 54 de puncte și tot 22 de meciuri disputate.

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: Marian ILIE (Mediafax Foto)

Marius ANGHEL 20 Mar. 2017, 18:18 Campionat
Pe aceeași temă