Vlad Rusu, după meciul cu Petrolul: „N-am putut face mai mult”. Atacantul vrea echipa ploieșteană în Liga 1: „Le doresc să promoveze”

Marius ANGHEL 20 Mar. 2019, 12:53 Campionat
Vlad Rusu, după meciul cu Petrolul:

Energeticianul a rămas fără victorie și după al patrulea meci disputat în acest an. Echipa de la Petroșani a pierdut, marți seară, la Ploiești, 0-2 cu Petrolul, rămâne cu două puncte acumulate în 2019 și se situează pe locul 9 în clasament, cu un total de 31 de puncte acumulate în 25 de etape.

Contra petroliștilor, echipa antrenată de George Zima nu și-a crea multe ocazii și a cedat doar cu 2-0 fiindcă a avut în Teodro Axinte un portar în formă maximă. Goalkeeperul de 19 ani adus de la Poli Iași a parat multe situații de gol ale ploieștenilor, inclusiv un penalty bătut de experimentatul Laurențiu Marinescu, însă a încasat și două goluri.

Singura mare ocazie a Energeticianului a picat în minutul 79, atunci când ar fi putut egala și, cu noroc, obține un punct din această deplasare. Dragu a pătruns în careu pe stânga, a șutat la colțul scurt, Cezar Lungu a respins în față, direct la Alexandru Popescu, care, din 10 metri, a trimis cu latul direct în portar.

Golgheterul echipei, Vlad Rusu (28 de ani), a fost blocat perfect de fundașii Petrolului și nu a avut multe șanse la poarta lui Cezar Lungu. Autor a 11 goluri în acest sezon, atacantul pare să fi intrat într-un con de umbră, fiindcă în ultimele șase partide jucate n-a mai reușit să înscrie.

„A fost un meci greu, împotriva unei echipei bune de Liga a 2-a. A avut și suportul publicului. Noi am încercat să ne ridicăm la nivelul jocului, dar cei de la Petrolul ne-au taxat, din păcate, și n-am putut face mai mult”, a spus, la microfonul DigiSport, Vlad Rusu.

Rusu a revenit pe stadionul „Ilie Oană” după ce în sezonul de Liga 1 2015-2016 a jucat pentru vechiul Petrolul, cel intrat în faliment. Atacantul constănțean le urează ploieștenilor să promoveze la finalul acestui campionat. „Am jucat aici timp de șase luni, în 2015. Au niște suporteri extraordinari, care fac o atmosferă foarte bună la fiecare meci și le doresc baftă în continuare și să promoveze”, a mai spus Vlad Rusu, care a spus și ce obiectiv are echipa sa, Energeticianul: „În vară, când s-a început campionatul, s-a vrut promovarea ca obiectiv. Ne-am îndepărtat după cinci-șase etape și acum încercăm să ne situăm cât mai sus posibil în clasament”.

După 25 de etape, Energeticianul se află pe locul 9 în Liga 2, cu 31 de puncte, iar în următoarea etapă joacă duminică, de la ora 11:00, pe teren propriu, la Petroșani, cu CS Mioveni (locul 7 cu 38 de puncte).

Rezumatul meciului Petrolul – Energeticianul 2-0:

Foto: Cristi Stavri / Petrolul Ploiești

Marius ANGHEL 20 Mar. 2019, 12:53 Campionat
Pe aceeași temă