Aproape de un nou Dinamo – Foresta 4-5! Desfășurare incredibilă de scor la un meci din Liga 3, cu „erou” negativ unul dintre lideri. „A fost o nebunie de meci”

Marius ANGHEL 27 Apr. 2019, 16:49 Stiri

ACS Fotbal Comuna Recea și AFC Hărman au oferit meciul sezonului în Liga a 3-a, în etapa a 25-a.

Maramureșenii conduși de Romulus Buia au condus la pauză, pe teren propriu, cu 4-0, dar echipa brașoveană antrenată de Călin Moldovan a reușit o „remontada” istorică, iar, în final, scorul a fost 4-4.

La pauză, Călin Moldovan a mutat inspirat cu Buga și Alupoaie, iar jocul echipei din Hărman, aflată la retrogradare, s-a schimbat radical. Marian Constantinescu (37 de ani), autorul a trei goluri, a fost eroul jocului de la Recea.

„Sincer, la pauză mă gândeam să nu luăm multe. Nu am mai trăit un așa meci în toată cariera mea. A fost o nebunie de meci, dar fotbalul e imprevizibil și îți oferă și astfel de momente incredibile. Pe finalul primei reprize, Romică Buia, fostul meu coleg de la Poli Timișoara, îmi striga de pe bancă să nu fiu supărat. La finalul jocului nu se putea ridica de pe bancă. Cred că m-a pomenit toată noaptea, că am tot sughițat până la Brașov. Îi înțeleg supărarea pentru că acest meci îl poate costa promovarea, însă și noi avem un obiectiv de îndeplinit”, a povestit Marian Constantinescu pentru Monitorul Expres.

Sergiu Ciocan (10, 37), Romario Rus (22) și Dacian Dunca (40) au marcat în prima repriză pentru Recea, pentru ca Hărmanul să revină spectaculos în partea secundă prin golurile marcate de Marian Constantinescu (52, 72, 78) și Emanuel Popa (85).

Meciul desfășurat la Recea a fost aproape să reediteze un joc rămas în istoria fotbalului românesc pentru desfășurarea sa: Dinamo – Foresta Fălticeni 4-5 (T. Petre 12, Mihalcea 23, Tameș 43, M. Niculae 47 / Niță 62, 90, Păcurar 73, Botan 75, 82). Partida din Liga 1 desfășurată pe stadionul „Ștefan cel Mare” în anul 2000 a avut o răsturnare de scor incredibilă. Dinamo a avut 3-0 la pauză și apoi 4-0, însă Foresta a întors rezultatul și a câștigat cu 5-4.

De pasul greșit al celor de la Recea au profitat cei de la AFK Miercurea Ciuc, echipa lui Vali Suciu urcând pe primul loc în Seria 5, cu două puncte peste Comuna Recea (61 de puncte față de 59). Csikszereda a câștigat ieri cu 8-0 la Gaz Metan Mediaș 2. 

Lupta pentru promovare în Seria a 5-a rămâne însă deschisă cu cinci etape înainte de finalul sezonului. În cazul în care Csikszereda și Comuna Recea vor fi la egalitate la final, echipa maramureșeană promovează, fiindcă are avantajul rezultatelor directe, 3-0 la Miercurea Ciuc și 2-4 la Recea.


Bucuria echipei din Hărman la finalul meciului de la Recea

Articol scris de Adi MARICA (Monitorul Expres)
Foto: Paul URSACHI / Mediafax Foto

Marius ANGHEL 27 Apr. 2019, 16:49 Stiri
Pe aceeași temă