Șeful de la „U” Cluj deranjat că s-a făcut prea mult tam-tam pe faza penalty-ului primit cu ACS Poli: „De parcă ar fi decis jocul. Puteam câștiga fără probleme cu 5-0”

Marius ANGHEL 07 May. 2019, 10:54 Campionat
Șeful de la

Meciul câștigat de „U” Cluj la Timișoara, scor 3-0 cu ACS Poli, a stârnit o serie de controverse. Alb-violeții acuză maniera de arbitraj a centralului Cristian Codrea, în timp ce ardelenii spun că au dominat categoric partida.

Vicepreședintele Universității Cluj, Cosmin Irimieș, spune că se face prea mult tam-tam pe faza penalty-ului din care Mircea Axente a deschis scorul la Timișoara. „Nu vreau să comentez arbitrajul. Mă deranjează maniera în care a fost prezentată faza respectivă. S-a scris atât de mult pe marginea acelei faze, de parcă ar fi decis jocul. Timișoara nu a avut niciun șut pe poartă. Puteam câștiga fără probleme cu 5-0. De ce nu apar articole despre condițiile în care joacă o echipă care deține palmaresul clubului Poli Timișoara? Dacă vedeați ce condiții erau pe acel stadion…”, a spus Irimieș, pentru ProSport.

Momentul pe care nimeni nu l-a înțeles a avut loc în prima jumătate de oră a jocului de pe stadionul Electrica din Timișoara, în minutul 17. Atunci, Pîrvulescu a bătut o lovitură liberă din stânga careului, Bădăuță a respins simplu cu capul, din 7 metri, iar arbitrul a dictat, penalty, deși nu a existat niciun contact clar, niciun fault, nicio cădere sau simulare. Chiar și așa, fără vreo circumstanță de fault, centralul Cristian Codrea a indicat punctul cu var, spre stupefacția gazdelor și bucuria clujenilor.

Abrudan era în spatele lui Bădăuță și nici nu a sărit la minge sau să fi avut vreun contact cu atacantul. La prima bară, Munteanu și Giurgiu se țineau reciproc, dar nici vorbă de penalty. Arbitrul și-a motivat pe teren decizia cu o ținere de tricou a lui Paramatti asupra lui Abrudan, însă i-a dat galben lui Bădăuță. Pe filmare nu se vede niciun contact.

Jucătorii lui Răchită au rămas șocați și au încercat să afle ce s-a întâmplat. Extrem de nervos, antrenorul gazdelor, Valeriu Răchită, și-a chemat jucătorii la marginea terenului.

Jocul s-a reluat după momente bune de parlamentări, iar Mircea Axente a trimis în plasă pentru 1-0 de la punctul cu var, portarul Iulian Moldovan sărind în partea opusă.

Cu 69 de puncte acumulate, „U” Cluj se menține pe locul 3, la patru puncte în spatele Chindiei, care ieri a câștigat in extremis la Sportul Snagov, în ultimul minut, și e pe al doilea loc promovabil direct. În etapa următoare, „U” Cluj joacă duminică, de la ora 14:00, pe teren propriu, cu UTA Arad.

Foto: Leczki JOZSI (Mediafax foto)

Marius ANGHEL 07 May. 2019, 10:54 Campionat
Pe aceeași temă