Mircea Cojocaru rămâne în stand-by la „U” Cluj. „A avut o discuție mai lungă cu Sabău și împreună au decis că așa este cel mai bine”

Mircea Cojocaru rămâne în stand-by la

Mircea Cojocaru rămâne în continuare în stafful Universității Cluj, dar, pentru moment, a decis să facă un pas în spate, din motive personale.

Conducerea Universității a revenit cu noi detalii cu privire la situația celui care până de curând a stat alături de Bogdan Lobonț, pe banca tehnică, sau a avut fost antrenor interimar pe finalul anului trecut, după demiterea lui Adrian Falub.

„Mircea Cojocaru nu a plecat de la echipă, a decis să facă un pas în spate. Nu s-a pus niciodată problema ca el să plece de la echipă. Este în continuare angajat. A avut o discuție mai lungă cu Ovidiu Sabău și împreună au decis că așa este cel mai bine, ca el să facă o pauză”, a spus Cosmin Irimieș, vicepreședintele „U” Cluj, pentru ProSport.

Au existat zvonuri conform cărora Sabău și Cojocaru s-au certat, însă managerul Universității a negat aceste informații. „Eu nu stric o relație de 12-13 ani cu Mircea Cojocaru pentru fotbal. El nu a plecat că s-a certat cu mine. Sunt niște motive ale lui, a spus că vrea să ia o pauză și a fost o decizie pe care a luat-o el. Este un moment greu, pe care trebuie să-l justificăm bine. În momentele grele se văd oamenii tari. Probabil că cineva alimentează cu astfel de informații și se dorește să se transmită ideea asta, dar adevărul pur este cel pe care vi-l spun. Am trăit atâtea momente cu Mircea Cojocaru. Să ne certăm pentru fotbal? Chiar am insistat să se întoarcă și să stea liniștit, câteva zile, ca să nu ia o decizie rapidă. Are motivele lui, pe care el trebuie să vi le spună, dacă dorește”, spunea, săptămâna trecută, Sabău, pentru ProSport. Cojocaru a făcut pasul în spate săptămâna trecută, înaintea meciului cu ACS Poli Timișoara.

În schimb, Bogdan Lobonț a spus, la finalul meciului de la Timișoara, că va vorbi despre Cojocaru la final de sezon. „Referitor la acest subiect, cu siguranță la finalul sezonului o să clarific eu subiectul acesta. Dar, până atunci, toată energia mea, toată atenția, atât a mea, cât și a celor care sunt în jurul meu, stafful meu, jucătorii, ne focusăm pe ceea ce trebuie să facem. După aceea, la finalul sezonului avem timp”, a precizat fostul portar al naționalei.

Mircea Cojocaru a fost „secundul” lui Sabău la Gloria Bistrița, Poli Timișoara, ASA Târgu Mureș și Rapid. La „U” Cluj s-a ocupat cu studierea adversarilor, a fost și antrenor principal, iar după aducerea lui Bogdan Lobonț a rămas în staff ca metodist și, ulterior, promovat ca director tehnic.

După 33 de etape, „U” Cluj se află pe locul 3 în Liga 2, care duce la barajul pentru promovare, cu 69 de puncte. Chindia, clasata pe al doilea loc promovabil direct, are patru puncte în față. Până la finalul sezonului mai sunt cinci etape de disputat, iar „U” Cluj joacă în etapa care urmează duminică, de la ora 14:00, pe teren propriu, cu UTA (locul 9).

Foto: Dan BODEA / Transilvania Reporter

Pe aceeași temă