Ședința dintre asociații clubului Pandurii s-a lăsat cu scântei! Consiliul Județean și CEO amenință și ei cu retragerea. „Plătiți și apoi aveți drept de vot!”

Marius ANGHEL 19 Dec. 2017, 12:41 Campionat
Ședința dintre asociații clubului Pandurii s-a lăsat cu scântei!** Consiliul Județean și CEO amenință și ei cu retragerea.

Pandurii a început sezonul de Liga 2 cu gândul la promovare, dar a încheiat prima parte a campionatului pe penultimul loc, chiar pe ultimul dacă Olimpia Satu Mare nu ar fi fost depunctată. Această evoluție dezamăgitoare se datorează și problemelor financiare pe care clubul le traversează și îi pune în pericol continuitatea din 2018. Astfel, în încercarea de a clarifica situația grupării gorjene, pe ce se poate baza în noul an, administratorul special Marin Golea a convocat o ședință a asociaților clubului, una din care a rezultat scântei, scrie ziarul local Pandurul.

După retragerea celor de la Artego, Pandurii ar putea rămâne și fără doi dintre cei patru asociați pe care îi mai are în acest moment, Consiliul Județean Gorj, respectiv Complexul Energetic Oltenia (CEO). Reprezentanții acestora, Cosmin Popescu și Sorin Boza, au lăsat de înțeles la finalul ședinței că se vor retrage după ce li s-a solicitat să plece dacă nu plătesc contribuțiile la club. În ultimul an, dintre cei cinci asociați ai CS Pandurii, doar Artego a contribuit cu 10 mii de lei.

„Am stabilit o întâlnire să le aduc la cunoștință că Artego se retrage și faptul că eu nu am buget pentru anul 2018 și să vedem ce măsuri luăm pentru că eu, ca administrator special, în această perioadă, trebuie să țin legătura cu ei când sunt probleme deosebite. Ne-am întâlnit. Domnul Boza mi-a spus că este supărat din cauza demersului făcut de creditori, pentru că trebuia să discute cu el înainte, că l-a sunat acum domnul Petcu (n.r. ministrul Energiei, Toma Petcu) și îi reproșează că, în loc să achite datoriile din spate, acum trebuie să dea bani la club. Au zis că, săptămâna asta o să se retragă. Vor lua o decizie în Directorat. Cauciucul (n.r. – Artego), la fel. Și domnul Cosmin Popescu mi-a spus că se gândește și el ce să facă. La următoarea ședință spune că va face și el aceeași propunere. Ei se pot retrage oricând, dar este o problemă. Ca să voteze retragerea din AGA, ei trebuie să și plătească această cotizație. Niciun membru nu a plătit-o. În condițiile astea, eu voi fi nevoit să mă adresez unui judecător să constate că s-au retras pentru că nu pot vota. Le-am spus «plătiți contribuția pe care o aveți de achitat și apoi aveți drept de vot!», a declarat, pentru Pandurul, administratorul special Golea.

Condescu: „Nu ne-au informat oficial că vor să iasă din AGA”

Ceilalți doi asociați ai clubului Pandurii sunt primăria Târgu Jiu și Uniunea Sindicatelor Miniere Oltenia (USMO). Reprezentantul acestuia din urmă, Marin Condescu, care este și singurul care s-a zbătut în ultimul an să țină clubul în viață, spune că asociații au rămas în urmă cu aproximativ patru milioane de euro de plată către echipa gorjeană din Liga 2. CEO ar mai avea de plătit 1,8 milioane de euro, Artego – 1,3 milioane de euro, primăria Târgu Jiu – 530 de mii de euro, Consiliul Județean Gorj – 250 de mii de euro, iar USMO trebuie să cotizeze cu 82 de mii de euro ca să fie la zi.

„CEO, în 2017, nu a plătit nimic. Consiliul Local, Județean nu au plătit nimic de trei ani. Până acum, nu ne-au informat oficial că vor să iasă din AGA. Toate aceste decizii vor avea efecte de acum înainte. Noi, creditorii, am înaintat către Tribunal toate acele demersuri care vor fi stabilite în funcție de ce au declarat dânșii. Ei au promis că vor achita toate obligațiile până la sfârșitul anului. Nu s-a întâmplat așa”, a spus, pentru Pandurul, Marin Condescu, care în mai multe rânduri i-a invitat pe asociați să iasă din conducerea clubului dacă nu-și respectă îndatorirea.

„Discuțiile au rămas în aer. Nu s-a luat nicio decizie. Nu vor să mai finanțeze. Eu le-am spus de mult că pot să rămână trei acționari cu alți asociați. Asta spune legea. Am patru cereri, dar oamenii nu vor să vină pentru că e statul implicat pe aici. Dacă îi văd că sunt rău-platnici și nu plătesc contribuțiile angajate cu semnăturile lor, e o problemă mai delicată. Noi nu am primit, în acest an, decât 10 mii de lei de la Artego. Atât!”, a mai declarat și Marin Golea.

În campionat, Pandurii a ajuns la 14 meciuri consecutive fără victorie, perioadă în care a obținut șapte egaluri. În 21 de etape, gruparea gorjeană a obținut în total 3 victorii, 9 egaluri și 9 înfrângeri, golaverajul fiind unul negativ: 27-37. Prima parte a sezonului a încheiat-o pe locul 19 din 20.

Marius ANGHEL 19 Dec. 2017, 12:41 Campionat
Pe aceeași temă