Se întâmplă în România: clasicul 2 pauză, 1 final

Publicat: 14 Apr. 2012, 13:23 Actualizat: 14 Apr. 2012, 13:24 Campionat
Se întâmplă în România: clasicul 2 pauză, 1 final

Nu trece etapă fără meciuri suspecte la casele de pariuri. Ieri s-au mizat sume importante pe victoria Chindiei acasă cu Râmnicu Vâlcea, inclusiv în momentul în care oaspeții conduceau cu 1-0. Desfășurarea jocului întărește semnele de întrebare.

Liga a doua din România este mană cerească pentru cei care dețin ponturi la pariuri. Meciurile pot fi pariate integral, rezultatele sunt ușor de influențat mai ales datorită crizei financiare, iar câștigurile pot fi uriașe. Povestea meciului de ieri dintre CSM Râmnicu Vâlcea și Chindia Târgoviște a început cu o seară înainte pe Facebook. Un furnizor profesionist de ponturi a publicat un bilet mascat. Meciul și pariul erau marcate cu negru, vizibilă fiind doar cota, miza și câștigul. Furnizorul este denumit profesionist pentru că cere bani pentru dezvăluirea pariului pentru cei interesați.

Un pont costă 100 de euro

Prețul poate începe de la 100 de RON, dar ajunge până la de cinci ori atât. Dar ai încredere într-un asemenea pont? „Palmaresul” celui despre care vorbim aici e pozitiv. Are cel puțin cinci pariuri cu cote mari publicate care au ieșit, dar și un rateu major care i-a micșorat credibilitatea. În plus, sigur că e posibil să fie trucate capturile de ecran publicate ca pariuri făcute.

Deducția unui cititor

Cum pe „meciul sigur” anunțat joi seara echipele și pariul nu erau vizibile, neîncrederea era firească. Un user a încercat o deducție logică: „am reușit în Photoshop să văd că ora meciului e 14:00 CET, deci ora 15:00 în România. Sunt doar două meciuri posibile la ora aia, cu 2 pauză, 1 final, din liga a doua: Vâlcea – Chindia și Botoșani – Dinamo II”. Comentariul i-a fost șters în 10 minute, iar autorul pontului a răspuns sec: „Nu mai vorbi prostii, că poate e lume care te crede”. Am apucat să văd însă sugestia și mi-a rămas în minte.

Meci și goluri caraghioase

A doua zi, meciul. Chindia trage serios la promovare și joacă acasă cu Vâlcea, care riscă să retrogradeze. După doar zece minute, oaspeții deschid totuși scorul prin Nicolae. Gazdele se ceartă amuzant în careu, deși niciun jucător nu s-a sinchisit să încerce blocarea fazei. Semnele de întrebare sporesc, iar pauza aduce bănuitul semn 2! E momentul în care în redacția ProSport încep pariurile. Unii reușesc să prindă cotă 5 pe victoria Chindiei. Alții nu au încă încredere că se întoarce rezultatul, dar îi convinge golul egalizator: portarul Vâlcei, Tufiși, respinge jenant, ca la fileul de volei, o minge, exact în picioarele lui Băluță. Caraghiosul fazei continuă cu Băluță care, deși are poarta goală în față, e cât pe ce să nimerească un coechipier, uluit de situație. Mingea intră în poate și cotele scad în jurul a 2,50. Se mai mizează sume importante în redacție pe victorie, deși timpul trece.
Și evoluția cotelor e ciudată: deși e firesc, o dată cu trecerea timpului, să scadă șansele ca gazdele să câștige, deci cota să crească, se întâmplă exact pe dos: cota scade, semn că probabil multă lume pariază. Inevitabilul se produce în minutul 81: Poiană execută un corner, niciun jucător al oaspeților nu e îngrijorat să respingă mingea, iar Verdeș înscrie cu capul, fără ca Tufiși să schițeze vreun gest. După 2 pauză, vine și așteptatul 1 final, deși oaspeții mai dau iluzia naivilor că pot egala, irosind ușor trei ocazii.

Până la închiderea ediției, n-am reușit să confirmăm care era pontul 100%. Cota 14,00 e și cam mică pentru 2 pauză, 1 final. Autorul n-a precizat niciun moment dacă e vorba de liga a doua. Dar până la urmă desfășurarea meciului e suficientă pentru oricine.


Sub nicio formă nu cred că a fost ceva suspect. Golul al doilea a fost imparabil. Am avut ocazie cu poarta goală, dacă facem 2-0, se termină meciul. Nici nu intră în discuție. Noi avem mare nevoie de puncte
Alin Artimon, antrenor CSM Rm.Vâlcea

Nu știu ce e în liga a doua, că eu mă întorc după doi ani și jumătate aici, este primul meci. Citesc și eu ce scrieți voi
Alin Artimon, antrenor CSM Rm.Vâlcea

Jucătorii mei nu au voie să joace la pariuri. Nici apă minerală nu au voie să bea.
Alin Artimon, antrenor CSM Râmnicu Vâlcea

Articol de Lucian LIPOVAN
Foto: PhotoChic

Publicat: 14 Apr. 2012, 13:23 Actualizat: 14 Apr. 2012, 13:24 Campionat
Pe aceeași temă