Se apropie fiesta! Chindia trece pe primul loc după victoria de la Târgu Jiu și poate promova duminică în Liga 1

Ionuț MARIN, Marius ANGHEL 15 May. 2019, 09:41 Campionat
Se apropie fiesta!** Chindia trece pe primul loc după victoria de la Târgu Jiu și poate promova duminică în Liga 1

Chindia a mai făcut un pas important spre revenirea în Liga 1 după o pauză de 21 de ani: victorie la Târgu Jiu, 2-0 cu Pandurii, rezultat care o duce în fotoliul de lider cel puțin până joi seară.

Oamenii lui Viorel Moldovan și-au complicat singuri meciul: Cherchez a ratat un penalty (18), pentru ca Florea să fie blocat de Costache de două ori în finalul primei reprize (41, 43). Terenul s-a înclinat după pauză spre buturile gazdelor, dar goalkeeperul echipei Pandurii a mai rezistat 20 de minute. În mod firesc a picat și golul: Daniel Florea (65) a înscris la colțul lung, cu toată opoziția lui Costache. Imediat, Liviu Mihai (68) a risipit emoțiile cu șut din apropiere, după un atac prelungit.

Finalul i-a găsit pe jucători cântând alături de cei 30 de fani care au făcut deplasarea. Chindia poate promova matematic duminică la prânz, cu două condiții: să o bată pe Metaloglobus, pe „Eugen Popescu”, iar „U” Cluj să piardă joi la Clinceni. Ar fi un moment cu adevărat magic pentru târgovișteni, o performanță de trecut în cartea de istorie a sportului dâmbovițean, un vis împlinit pentru zecile de mii de suporteri, dar și pentru generația lui Florea, L. Mihai & co.

Stadion de lux, echipa la retrogradare în Liga 3

La Târgu Jiu e aproape gata o arenă de peste 12.000 de locuri, cu hotel, tribune acoperite, spații de shopping etc, care a costat statul peste 22 milioane de euro. Până la finalizarea stadionului, Pandurii joacă meciurile oficiale din Liga a 2-a pe un teren de antrenament, cu intrarea generală 10 lei și niciun loc acoperit.

Inaugurarea oficială a arenei unde vicecampioana FCSB vrea să își dispute în vară meciurile din cupele europene ar putea avea loc peste câteva săptămâni, interval în care echipa are șanse reale să retrogradeze. Poate ajunge pe loc care duce în Liga 3 chiar astăzi, dacă Energeticianul câștigă la Balotești. Pandurii și Energeticianul vor juca apoi, duminică, meciul decisiv care le decide soarta.

PANDURII TÂRGU JIU – CHINDIA TÂRGOVIȘTE 0-2
Daniel Florea 65′, Liviu Mihai 68′

Al. Costache – Oiță, D. Ciobanu (Măicăneanu 78′), Rob. Bratu, Al. Vasilescu – Trancă (Dănescu 71′), Raiciu – Tudoran (cpt.), Dodoi, Blejdea (Du-Ho Kim 86′) – Al. Popescu
Rezerve neutilizate: Al. Oprița – Rob. Gheorghe, Șendroiu, Dinu-Ivănescu
Antrenor: Adrian Bogoi

Aioani – Martac, Leca, Bg. Șandru, D. Panait – Rață (D. Dumitrașcu 76′), A. Mihaiu (Neicuțescu 55′), Liv. Mihai, Novac – D. Florea, Cherchez (cpt.)(Cr. Neguț 55′)
Rezerve neutilizate: Ius. Popescu – Andr. Șerban, C. Dinu, Val. Alexandru
Antrenor: Viorel Moldovan

Stadion: Municipal – sintetic (Târgu Jiu – Gorj); Spectatori: 200; Arbitru: Marius Omuț (Satu Mare); Asistenți: Adrian Vornicu (Iași) și Ferencz Tunyogi (Zalău); Rezervă: Alexandru Nicolae Suvar (Sibiu); Observatori: Ioan Cristea (București) și Constantin Pintilie (Râmnicu Vâlcea).

Articol scris de Ionuț MARIN

Ionuț MARIN, Marius ANGHEL 15 May. 2019, 09:41 Campionat
Pe aceeași temă