Se adâncește criza la Mioveni. Cu Sportul Snagov s-a ratat penalty la ultima fază

Marius ANGHEL 13 Nov. 2017, 13:07 Campionat

CS Mioveni a ratat, sâmbătă, o victorie cu Sportul Snagov, în minutul 90+2, Daniel Ene irosind un penalty care putea schimba soarta partidei. Rezultatul a rămas astfel unul egal, scor 2-2, după ce argelenii au deschis scorul, au fost conduși și au revenit în ultimele minute.

Jocul făcut de galben-verzi în meciul din etapa a 17-a a Ligii 2 a fost din nou unul modest, iar oaspeții au dat două goluri fără a avea vreo ocazie de gol până atunci, unul din corner și altul cu un șut de la 25 de metri.

Mioveniul a avut meciul cu Snagov în mână, însă nu a putut să profite de situația din teren. În prima repriză, am consemnat câte o ocazie imensă de fiecare parte, prima a gazdelor care au ratat incredibil prin Năstăsie, vârful reluând slab spre poartă din interiorul careului, deși avea toată poarta în față, și a doua a oaspeților care au trimis milimetric pe lângă, prin Manea, cu un lob peste portar, de la 16 de metri. Golul argeșenilor a venit la ultima fază a primei reprize, la o fază fixă, un corner executat perfect de Florescu, la colțul scurt, Ayza înscriind cu capul.

Pauza nu a fost un sfetnic bun pentru galben-verzi, care au ieșit nehotărâți de la vestiare, iar după opt minute de joc din repriza secundă, s-au văzut conduși pe tabelă cu 2-1. Mai întâi, Șerban a egalat cu capul, după un corner, în minutul 49, iar apoi Borțoneanu l-a surprins pe portarul Sima cu un șut de la distanță, plasat, golul al doilea venind în minutul 53.

Mioveniul a căutat imediat egalarea, iar în minutele 59 și 63, Năstăsie a ratat două ocazii mari, la ambele reluând imprecis din 2 metri mingea centrată de Edi Stoica, de pe stânga. Cu toată echipa aruncată în atac pentru a egala, Mioveniul a fost surprins de oaspeți în câteva rânduri în minutele 70, 74 și 77, dar nu a putut închide jocul, pe rând, Borțoneanu, Neață și Gagnon, ratând ocazii mari de gol.

Galben-verzii au reușit totuși să egaleze în minutul 80, tot după un corner, bătut excelent de Florescu, Năstăsie marcând de data aceasta cu capul. Până la final, argeșenii au căutat cu disperare golul izbăvitor, adversarul nemaicontând în joc, iar Zeița Fortuna părea că le zâmbește, pentru că, în minutul 3 al prelungirilor, Florescu a fost faultat în careu și a obținut penalty. Bucuria care a venit s-a transformat până la urmă în coșmar, pentru că Ene a ratat lovitura de pedeapsă, portarul ghicindu-i colțul și respingând.

CS Mioveni nu a reușit așadar decât un egal în partida cu Sportul Snagov, iar criza galben-verzilor se adâncește, pentru că echipa nu a mai câștigat de șase etape în campionat. Finalul sezonului se anunță a fi unul dificil pentru echipă, mai ales că etapa următoare, la Mioveni, va veni liderul, AFC Hermannstadt.

CS MIOVENI – SPORTUL SNAGOV  2-2 (1-0)
Roberto Ayza 45′, Cosmin Năstăsie 80′ / Ioan Șerban 49′, Claudiu Borțoneanu 53′

Val. Sima – Cip. Negoiță, Gugu (D. Ene 52′), Trașcu, Ed. Stoica (Alexe 67′) – Mîrzeanu, Andr. Neagoe – Rădescu, Ed. Florescu, Ayza (cpt.)(Andor 74′) – C. Năstăsie
Rezerve neutilizate: Bg. Preda – Ed. Neacșu, Seb. Ivan, Mih. Vintilă
Antrenor: Mihai Olteanu

Fila – Cornea, Lică, I. Șerban, Voineag – Al. Radu (cpt.) – D. Munteanu, Borțoneanu, Alin Manea (Bg. Oancea 90′), Gagnon – Neață (I. Ilie 76′)
Rezerve neutilizate: Anca-Trip – Priboi, Al. Ionescu, Al. Rusu, Bustea
Antrenor: Valeriu Răchită

Stadion: Orășenesc (Mioveni – Argeș); Spectatori: 300; Arbitru: Cristian Codrea; Asistenți: Radu Despa și Cristian Nicolae Lucaci (toți din Baia Mare).

Articol scris de Silviu MIHAI
Foto: fb CS Mioveni

Marius ANGHEL 13 Nov. 2017, 13:07 Campionat
Pe aceeași temă