Scutaru nu-și explică parcursul slab al UTA-ei și așteaptă lămuriri privind politica low-cost pentru retur: „Ceea ce am simțit eu din teren a fost că…”

Marius ANGHEL 28 Dec. 2017, 16:48 Campionat

Unul dintre fotbaliștii cu experiență la care „Bătrâna Doamnă” a apelat în vară cu scopul de a defila spre elită i-a fost adversar direct în barajul de menținere/promovare în Liga 1. Cristian Scutaru (30 de ani) a acceptat oferta arădenilor după ce s-a despărțit de ACS Poli și a fost unul dintre cei mai utilizați fotbaliști în primele 21 de etape ale prezentei stagiuni a Ligii 2.

Rezultatele au fost mult sub așteptări și, în locul unei poziții pe podium, UTA e implicată, mai degrabă, în lupta pentru supraviețuire. „Nu prea există explicații pentru parcursul nostru destul de slab. Chiar discutam cu familia și prietenii și le spuneam că nu mi s-a mai întâmplat niciodată în carieră ca echipa la care evoluez să fie la o distanță atât de mare între pretenții și realitatea din clasament. Ceea ce am simțit eu din teren a fost că nu aveam voie să pierdem puncte în multe dintre partidele în care am evoluat mai bine decât adversarii. Că a fost lipsă de concentrare pe ambele faze ale jocului, atac și apărare, că uneori am fost și ocrotiți de șansă, contează prea puțin acum în special pentru suporterii noștri care se așteptau la cu totul alte rezultate din partea noastră. Din păcate, nu mai putem da timpul înapoi, știm că sezonul a fost în mare măsură compromis și, pe undeva, e normal ca și conducerea clubului să schimbe strategia. Pe de altă parte, există și riscul de a te despărți de prea mulți fotbaliști, fără a ști cine îi va înlocui în noile condiții financiare oferite de club”, spune fundașul de 30 de ani al „roș-albilor”.

Scutaru a aflat din presă despre noua politică „low-cost” a conducerii clubului ce i-ar putea grăbi plecarea de la UTA. „Într-adevăr, lucrurile s-au schimbat mult din vară încoace și implicit și planurile pe care cei care conduc club le au cu unii jucători. Deocamdată, pe mine nu m-a căutat nimeni să discutăm despre viitor, despre ceea ce înseamnă acele reduceri salariale de care am citit pe internet, probabil voi afla detalii după data de 8 ianuarie, când e programată reunirea lotului. Cert este că eu mai am contract cu UTA până în vară și mi-aș dori să nu mai joc în Liga a 2-a din sezonul viitor. Anii trec și pentru mine și aș vrea să revin în Liga 1 sau poate să joc afară. S-au interesat deja ceva echipe de mine, dar, necunoscând planurile UTA-ei în ceea ce mă privește, am evitat, deocamdată, orice discuții”, a adăugat fotbalistul reșițean.

În datele InStat aplicate primelor 21 de etape ale ligii secunde, Cristian Scutaru e cel mai bun utist la capitolul dueluri câștigate în defensivă, dar și la cel al intercepțiilor în jumătatea de teren adversă.

18 meciuri și 1 gol sunt cifrele lui Cristian Scutaru la UTA Arad

Sursa: Sport Arad
Foto: UTA Media Design

Marius ANGHEL 28 Dec. 2017, 16:48 Campionat
Pe aceeași temă