Schimbări în conducerea clubului Foresta. Khallaf – dat afară, Ciutac – readus. „Vor depune toate eforturile necesare în vederea salvării echipei de la o posibilă retrogradare”

Marius ANGHEL 29 Apr. 2018, 13:07 Campionat

Foresta Suceava a stat în etapa a 32-a a Ligii 2 și a câștigat trei puncte la „masa verde”, fiindcă ar fi trebuit să o întâlnească pe Olimpia Satu Mare, însă conducătorii clubului nu s-au relaxat deloc în acest weekend. Structura managerială a grupării sucevene a suferit modificări drastice, după cum anunță președintele CD George Negură, în încercarea de continua proiectul și de a salva echipa de la retrogradarea din Liga 2.

Astfel, în cadrul clubului sucevean a fost readus Andrei Ciutac, președintele executiv din sezonul trecut al Forestei. Acesta, un apropiat al primarului Ion Lungu, a fost numit acum membru fondator, președinte executiv, cât și vicepreședinte al Consiliului Director. Mihai Ungurian a rămas ca vicepreședinte executiv.

O altă noutate este excluderea din cadrul clubului a lui Farid Khallaf, un personaj suspect, care s-a ocupat de transferuri la formația moldoveană și care l-a adus ca antrenor pe Florentin Petre. Francezul, despre care se aude că are cotă din toate salariile jucătorilor pe care i-a adus, a fost în centrul unui scandal care a dus în iarnă la îndepărtarea moldovenilor Lozovan și Negură, oamenii care aduc banii la Foresta. Khallaf, care nu a investit niciun ban la acest club, voia să conducă și să nu dea nicio explicație, ba chiar le-a interzis basarabenilor să aibă acces la acte.

Decizia de excludere a lui Farid Khallaf din conducerea clubului vine și după ce acesta a fost a fost condamnat, pe 30 martie 2018, la opt ani de închisoare cu executare de Tribunalul București, după ce fusese trimis în judecată de către procurorii DIICOT. Decizia nu este însă definitivă, însă era o pată pentru Foresta.

Iată comunicatul președintelui Consiliului Director al clubului Foresta Suceava, George Negură:

„Conducerea ACS FORESTA SUCEAVA, reprezentată prin Președintele Consiliului Director, Dl. NEGURĂ‚ GEORGE, dorește să anunțe că în cadrul structurii manageriale a clubului au survenit importante schimbări de personal. Astfel, s-au alăturat clubului, din nou, Dl. CIUTAC ANDREI MARIAN în calitate de Membru Fondator, Președinte Executiv al clubului și vicepresedinte al Consiliului Director și Dl. UNGURIAN MIHAI FLORIN în calitate de Vicepreședinte Executiv. O altă schimbare importantă este reprezentată de excluderea Dlui. KHALLAF FARID din cadrul asociației. Aceste schimbări sunt cauzate de faptul că situația clubului impune măsuri drastice în vederea imbunătățirii proceselor de natură organizatorică și functională pentru a putea continua proiectul pe care ni l-am propus. Considerăm că suntem datori publicului sucevean, să facem toate diligențele necesare, astfel încât, fotbalul de pe stadionul Areni să se ridice la nivelul așteptărilor fanilor noștri. Pe această cale dorim să le mulțumim pentru prezența numeroasă în tribune și pentru susținerea pe care ne-au arătat-o, chiar dacă în unele cazuri nu am fost la înălțimea scontată! Totodată, dorim să îi asigurăm pe suporteri că întreaga echipă managerială, precum și staff-ul tehnic și jucătorii vor depune toate eforturile necesare în vederea salvării echipei de la o posibilă retrogradare. Mai multe detalii vor fi prezentate în cadrul unei conferinte de presă ce va fi susținută la stadionul Areni, miercuri, 02.05.2018, începând cu orele 11:00.
Cu deosebită considerație, NEGURĂ‚ GEORGE, Președinte Consiliu Director al ACS FORESTA SUCEAVA”
.

După 32 de etape desfășurate în campionatul Ligii 2, Foresta Suceava ocupă ultimul loc între echipele rămase active, cu 30 de puncte acumulate. Prima poziție care asigură menținerea în acest eșalon este ocupată în acest moment de Metaloglobus București, care are 34 de puncte, tot atâtea având și Dacia Unirea, care e un loc mai sus, pe 14.

În etapa următoare, Foresta Suceava joacă sâmbătă, de la ora 11:00, la Șiria, cu UTA Arad (locul 12, cu 38 de puncte).

Marius ANGHEL 29 Apr. 2018, 13:07 Campionat
Pe aceeași temă