Sărbătoare în avans pentru ASU Politehnica. Timișorenii au câștigat și cu Dacia Unirea, la ultimul meci pe stadionul Știința

Marius ANGHEL 04 Dec. 2017, 10:29 Campionat

ASU Politehnica și-a luat rămas-bun de la stadionul Știința cu o victorie cu 2-1 cu Dacia Unirea Brăila, obținută, sâmbătă, în prima etapă a returului, după un joc bun al ambelor formații. Timișorenii au marcat prin Alexandru Bădăuță și Ionuț Plămadă, plus ratări mari ale lui Deian Sorescu, iar echipa lui Alin Pânzaru a marcat prin Robert Roșoagă. Din primăvară, alb-violeții vor trebui să aibă altă „casă”, deoarece Știința intră în renovare.

Dacia Unirea Brăila a avut prima ocazie în minutul 9, când Alex Pop a tras pe lângă poartă. Totuși, primul gol a fost opera timișorenilor, în minutul 15. Predescu i-a așezat perfect balonul lui Bădăuță, care a reluat în plasa porții. Diferența a crescut și mai mult în minutul 22, când dominarea alb-violetă s-a concretizat din nou cu gol. Motreanu a centrat de pe dreapta, iar Plămadă a fructificat cu capul. Brăila a replicat printr-o lovitură liberă bătută pe poartă de Dima, dar reținută de Cosmin Dur-Bozoancă.

Brăila a modificat din prima repriză, dar nu a epuizat cele trei schimbări

Deian Sorescu a avut o mare poftă de gol, a creat multe faze, a deposedat advesari, dar nu a reușit să înscrie. O primă ratare a fost în prima repriză, când nu a prins spațiul porții la o centarrea de pe stânga, venită de la Taub. Brăila a modificat repede, din prima repriză, după ce Oprea a fost înlocuit cu Roșoagă, iar mutarea s-a dovedit inspirată în economia jocului. Până la pauză, Timișoara a avut o ocazie importantă în minutul 39, când Plămadă a tras spre poartă, dar Țicrea a reținut și astfel, la cabine s-a intrat cu 2-0.

Asaltul lui Sorescu și golul lui Roșoagă în repriza a doua

Ocaziile s-au mai rărit în repriza a doua. În minutul 55, Sorescu l-a deposedat pe Ghiocel, dar șutul său s-a dus peste poartă. Brăila a reușit să marcheze în minutul 65, după ce Stănciulescu a centrat de pe stânga, iar Roșoagă a marcat cu capul. La acest scor, timișorenii au avut de muncit. Sorescu a tras bine în minutul 75, dar Țicrea a avut o intervenție excelentă. Cu Bădăuță înlocuit de Coadă, mutare defensivă, Poli a mai avut două ocazii. În minutul 81, Țicrea a reținut șutul lui Motreanu, iar peste cinci minute, Sorescu a ratat de puțin o execuție la vinclu, după ce l-a deposedat pe Dima.

ASU POLITEHNICA TIMIȘOARA – DACIA UNIREA BRĂ‚ILA 2-1
Alexandru Bădăuță 15′, Ionuț Plămadă 22′ / Robert Roșoagă 65′

Dur-Bozoancă – Motreanu, Krausz, Bilia (cpt.), Taub – Poparadu, A. Ignea, C. Predescu (Ghinescu 69′) – Sorescu, Bădăuță (Coadă 79′), I. Plămadă (M. Staicu 90′)
Rezerve neutilizate: Fișteag – Țugui, Măd. Stancu, Giuricici
Antrenor: Bogdan Andone

Țicrea – Gab. Niță, M. Dima, Ghiocel (Cubleșan 59′), Stănciulescu – Ed. Oprea (Roșoagă 36′), Olenic – Ciucureanu, Puia, Frunză (cpt.) – Al. Pop
Rezerve neutilizate: Chirilă – Șt. Leu, P. Ioan, Tudorache, Ezaru
Antrenor: Alin Pânzaru

Stadion: Știința (Timișoara – Timiș); Arbitru: Dan Florin Dreve (Cluj-Napoca); Asistenți: Iulian Szekely (Cluj-Napoca) și Bălan Marius (Dej).

ASU Poli a rămas pe locul 5, cu 36 de puncte, cu un punct în spatele celor de la Afumați. Etapa viitoare, bănățenii merg pe terenul lui FC Argeș. Dacia Unirea Brăila a căzut pe locul 17, cu 18 puncte, iar în runda următoare joacă pe teren propriu cu Știința Miroslava.

Articol și foto de Anda DELIU

Marius ANGHEL 04 Dec. 2017, 10:29 Campionat
Pe aceeași temă