Săndoi ar fi vrut o victorie mai clară cu Pandurii: „Am ratat cu seninătate”. Concluziile antrenorului Argeșului, la cald, după prima parte a sezonului

Marius ANGHEL 08 Dec. 2018, 15:15 Campionat

FC Argeș a trecut peste cele două înfrângeri consecutive, cu Sportul Snagov (0-1) și CS Balotești (0-4), și a încheiat anul 2018 cu o victorie în fața celor de la Pandurii Târgu Jiu. Cu 3-1 au câștigat jucătorii lui Emil Săndoi pe teren propriu și au reușit să se mențină aproape de podium.

La finalul jocului de vineri seară, Săndoi a spus că și-ar fi dorit un succes și mai clar cu Pandurii. „A fost un meci pe care eu cred că l-am dominat din punct de vedere tactic. Ne-am creat foarte multe ocazii de gol, dar, din păcate, pentru noi, am ratat cu seninătate din unele situații cât se poate de favorabile și ne-am văzut egalați pe tabela de marcaj. Am știut să gestionăm bine partida. Îmi pare rău că nu am reușit să înscriem mai multe goluri. Veneam după două rezultate negative, dar să nu uităm condițiile în care s-au disputat acele două jocuri, pentru că au fost condiții improprii pentru fotbal, din punctul meu de vedere. Vreau să-i felicit pe băieți pentru modul în care s-au prezentat astăzi, pentru că au crezut de fiecare dată că putem să facem diferența pe teren. Au și făcut-o până la urmă. O partidă bună care a fost tensionată din alte puncte de vedere, nu din punct de vedere fotbalistic”, a vorbit Săndoi la conferința de presă.

Vasile Buhăescu a deschis scorul după doar 11 minute, dintr-un penalty obținut de Cătălin Barbu dintr-un duel cu Vasilescu. Dar gorjenii au restabilit imediat egalitate, prin George Tudoran (18). S-a jucat apoi alert, cu ocazii la ambele porți, însă golul de 2-1 a picat după ce Mihai Cotolan (66) a scăpat printre picioare o minge șutată de Vasile Buhăescu, care a reușit astfel „dubla”. Ulterior, Andrei Nilă (74) a marcat cu o lovitură de cap, după un corner tratat lejer de olteni. Nilă și Buhăescu au mai ratat câteva ocazii mari pe final.

„Eu zic că este ok. Sunt aproape două puncte pe meci. Asta mi-am propus”

După 21 de etape, FC Argeș încheie prima parte a sezonului pe locul 6, cu 41 de puncte, la cinci puncte în spatele liderului Sportul Snagov și la patru de a doua clasată Academica Clinceni.

Emil Săndoi a făcut și un scurt bilanț al turului și al celorlalte două etape desfășurate din retur, considerând că FC Argeș ar fi trebuit să stea și mai bine în clasament.

„După acest tur de campionat și aceste două etape din retur avem un bagaj de 41 de puncte. Eu zic că este ok. Sunt aproape două puncte pe meci. La începutul campionatului, eu asta mi-am propus, deși le-am cerut mereu jucătorilor să facă tot posibilul să câștigăm cele trei puncte puse în joc. Eu cred că a fost o evoluție bună a echipei. Am făcut și câteva transferuri pentru că nu era o omogenitate a echipei. Dacă facem un clasament cu primele 10 echipe clasate, vă spun că sigur suntem pe primul loc. Acasă nu am pierdut niciun meci. Avem patru înfrângeri, dintre care două ni le asumăm, sau mi le asum eu. Dacă nu s-ar fi făcut și greșeli de arbitraj, am fi avut și mai multe puncte. Am fi meritat acest lucru. Suntem la câteva puncte de locul 1. Am reușit rezultate pozitive cu echipele din față și în retur se pot întâmpla multe. Față de campionatul trecut, suntem într-o creștere evidentă. Anul trecut am reușit o clasare pe locul 4 în condițiile în care am dat destul de multe puncte acasă. Acum am făcut doar două egaluri acasă și nu am pierdut niciun joc. Nu știu câte echipe din liga a doua au pierdut decât patru puncte acasă. În rest am câștigat toate meciurile în condițiile în care am jucat și cu Petrolul, U Cluj, Clinceni, Energeticianul sau Pandurii”, a mai spus Săndoi.

Foto: fb FC Argeș

Marius ANGHEL 08 Dec. 2018, 15:15 Campionat
Pe aceeași temă