Sabău: „Nu subestimăm UTA, ne așteaptă un meci greu”

Mihai Andries 20 Nov. 2013, 17:48 Campionat
Sabău:** „Nu subestimăm UTA, ne așteaptă un meci greu

ASA Târgu Mureș o așteaptă pe „Bătrâna Doamnă” cu alt antrenor pe bancă. Dacă în tur echipa „roș-albastră” era condusă de Edi Iordănescu, acum ea este pe mâna lui Ioan Ovidiu Sabău. De fapt, fostul internațional revine la gruparea transilvăneană după doi ani pentru a o readuce pe scena primului eșalon.

Și confruntarea de sâmbătă seara este privită în această cheie de către stafful tehnic al mureșenilor, care doresc să escaladeze și alte poziții în clasamentul seriei de Vest a ligii secunde. „Trebuie să promovăm, iar pentru îndeplinirea unui astfel de obiectiv trebuie să fim cât mai responsabili. În afară de Minerul Motru, toate celelalte formații sunt foarte periculoase, iar UTA a demonstrat-o de multe ori. A bătut Bistrița, iar asta spune multe despre forța sa. Ne așteaptă un meci greu, pe care îl vom trata cu maximă seriozitate. Nu subestimăm UTA, nu ne interesează pe ce loc este în clasament și ce alte probleme interne are”, ne-a mărturisit fostul fotbalist al Bresciei.

Acesta spune că a urmărit înregistrarea partidei tur, încheiate la egalitate (1-1), după ce actuala sa echipă marcase din penalty în cel de-al patrulea minut de prelungire. „Ar fi trebuit să câștigăm acel meci, chiar dacă nu s-a jucat grozav. Am luat un gol pe o greșeală colectivă în apărarea noastră, este incredibil cum marcatorul UTA-ei a pătruns, a driblat și portarul și a trimis în poartă. O formație ce-și propune promovarea nu are voie să comită astfel de erori”, mai punctează Sabău.

Acesta dă în premieră piept cu Eugen Trică din postura de antrenor. „Știu că este ambițios și își motivează excelent jucătorii. Când lucrurile nu merg bine la o echipă, întotdeauna primul și, de obicei, singurul vinovat, e antrenorul. Au apărut tot felul de conducători în fotbalul românesc, care nu văd stânga dreapta.   Înainte de a oferi condiții de performanță, ei așteaptă rezultate. Ați văzut și aseară, după ratarea calificării la mondiale, Pițurcă a fost scos vinovat. Nu mai contează că există mult amatorism fotbalul românesc, că fondul de jucători pentru națională este tot mai limitat, să plece Pițurcă. Nu mi se pare normal”, mai crede „Moțul”.

ASA-ul a jucat doar un amical (1-2 cu U. Cluj) la finalul săptămânii trecute și asta pentru că tinerii Bumba și Dan au fost convocați la națională de Bogdan Stelea. „Sperăm să nu ne fii ieșit din ritm, fiindcă punctele cu UTA sunt foarte importante”, a concluzionat Sabău, care nu are nicio problemă de lot pentru confruntarea de sâmbătă seara, de la ora 18 (în direct pe TVR 3).

 

Sursa: SportArad

Mihai Andries 20 Nov. 2013, 17:48 Campionat
Pe aceeași temă