Să vină banii la băieți! Olimpia Satu Mare urcă pe locul 3, dar încă își așteaptă salariile

Aparent un derby, între două echipe aflate la egalitate de puncte, la doar două lungi de locul 3 ce duce la barajul promovării, a fost însă un meci jucat pentru că trebuia să se joace. Olimpia Satu Mare și CS Mioveni nu au noaptea vise de promovare.

Gazdele, fără eșec acasă în acest sezon, au probleme mult mai grave. Neplătiți chiar și de 4 luni, jucătorii lui Bogdan Andone au refuzat iarăși să se antreneze joi și au vrut să nu se prezinte la meci, într-o încercare disperată de a lua ceva bani, înainte de Sărbători. Ceva promisiuni din partea conducerii și a președintelui Consiliului Județean i-a făcut pe jucătorii lui Andone să se răzgândească. De partea cealaltă, declarația lui Alexandru Pelici de dinaintea meciul a spus totul despre ce-și dorește CS Mioveni de la acest campionat: „Mergem să luăm ce putem lua”. Un fel de „ce va fi, va fi”.

În acest context s-a jucat Olimpia – CS Mioveni, iar în prima repriză toate aceste lucruri s-au văzut. Cu gazdele puțin mai insistente, dar fără mari realizări în preajma porții și cu un joc de uzură, care i-a înghețat și mai mult pe cei care s-au încumetat să meargă la meci, la o temperatură de doar 1 grad. Primul șut pe poartă a venit abia în minutul 39, din lovitura liberă a lui Silviu Pană, care nu i-a dat emoții lui Croitoru.

Kanaloș, primul gol la echipa mare

Jocul s-a mai animat abia după pauză. Oaspeții au fost mai periculoși pe contraatac, iar Boboc (58) și Nilă (68) au avut șansa golului, dar au ratat-o și, pe când credeau că domină jocul, au încasat un gol. Puștiul Kanaloș (71) a marcat din doi metri, la un corner la care portarul Croitoru a uitat că trebuie să iasă. A fost primul gol marcat de atacantul de 18 ani la echipa mare a Olimpiei.

Pelici a făcut apoi trei schimbări în cinci minute, imediat după gol, dar nu s-a schimbat nimic la CS Mioveni. Sătmărenii au rămas mai mereu în terenul advers și au terminat anul neînvinși pe teren propiu, în actuala stagiune. Ar putea ierna pe locul 3 dacă UTA nu câștigă mâine, dar emoțiile abia acum încep și sunt legate de întrebarea dacă promisiunile conducerii și președintelui CJ vor fi onorate până la Crăciun. De cealaltă parte, argeșenii sunt fericiți că au terminat în obiectiv și probabil se consolează cu gângul că n-au putut lua mai mult de la Satu Mare.

OLIMPIA SATU MARE – CS MIOVENI    1-0
Tony Kanaloș 71”

Anca-Trip – Duruș, Fl. Mureșan, Heil, Iuhas (cpt.) – R. Rus, Krausz, Sil. Pană, D. Muntean – Faur (Ludușan 84”), Kanaloș (Bura 90+3”)
Rezerve neutilizate: Șuta – Erdei, Feier, Ciul, Cocian
Antrenor: Bogdan Andone

F. Croitoru – Tirică, Vișa, I. Stoica, Ed. Stoica – Boboc, Rădescu – V. Mazilu (M. Vintilă 78”), M. Galan (Biceanu 77”), Ayza (cpt.) – Nilă (M. Staicu 73”)
Rezerve neutilizate: Bg. Preda – Gugu, Bg. Stancu, Ed. Florescu
Antrenor: Alexandru Pelici

Stadion: Olimpia (Satu Mare); Spectatori: 200; Arbitru: Rareș George Vidican 3 (Oradea); Asistenți: Andrei Nicolae Chițoiu 3 (Timișoara) și Marius Bălan 3 (Dej) Jucătorul meciului: Tony Kanaloș 4.

Articol scris de Vlad MĂ‚CICĂ‚ȘAN
Foto: Satu Mare online

Pe aceeași temă