S-au împotmolit „acasă”!

05 Sep. 2009, 15:16 Campionat

Gheorghe Poenaru a înregistrat prima înfrângere pe teren propriu de la revenirea sa la FCM Bacău.
 

 

După un debut fulminant de campionat, "galben-albaștrii" au încetinit ritmul în etapa trecută în fața "Steluței", pentru ca, în această dimineață, să cedeze în fața propriilor spectatori în compania Gloriei din Buzău.
Cu destul de multe absențe importante în primul "unsprezece", băcăuanii au încercat totuși să scoată cât mai mult din întâlnirea cu fosta prim-divizionară antrenată acum de Nicolae Anton. Din păcate pentru ei, elanul le-a fost retezat destul de repede de Răzvan Radu, care a prins un șut de zile mari de la 25 de metri pentru deschiderea scorului în minutul 23. Buzoienii nu au putut însă să țină prea mult de rezultat, și, după o eroare mare a portarului Leu, ieșit la 16 metri de poartă, Vraciu a restabilit egalitatea cu un lob superb din colțul careului.

După pauză, buzoienii, simțind că pot scoate mai mult de un punct pe terenul Bacăului, au ieșit rapid la atac și au reușit să înscrie din nou prin același Răzvan Radu, după o fază destul de dubioasă însă, la care băcăuanii au cerut henț la atacantul Gloriei. Spre final, și Boghițoi a reușit să-și treacă numele pe lista marcatorilor, întorcându-l pe Spiridon în careu și șutând plasat, autogolul lui Marin din prelungirile partidei nemaireușind să aducă nici măcar speranța în tabăra băcăuanilor.

Astfel, Gloria Buzău reușește să scape de "minusul" din clasament, în timp ce Bacăul speră să-și recupereze toți jucătorii accidentați până la deplasarea de la Giurgiu.
 

 

Vor victoria la "masa verde"

 

Oficialii băcăuani nu sunt mulțumiți de condițiile în care Gloria Buzău s-a prezentat la meciul de astăzi și vor depune o contestație cu privire la situația de legitimare a opt jucători buzoieni, sperând să câștige meciul cu 3-0, la "masa verde". Conducerea FCM-ului reclamă faptul că cei opt fotbaliști vizați care au intrat în teren sunt legitimați la un alt club și nu aveau drept de joc pentru partida de astăzi.

 

Acuză arbitrajul

 

Gheorghe Poenaru nu le reproșează nimic elevilor săi și consideră că echipa sa putea scoate mai mult din această întâlnire dacă ar fi avut parte de un arbitraj mai bun. "Băieții mei au vrut să câștige, au încercat mult, ne-am creat destule ocazii, dar, asta este, nu am știut să finalizăm. Eu cred că rezultatul putea fi cu totul altul. Meciul s-a rupt când au marcat adversarii al doilea gol după un henț evident. Și la primul lor gol aș putea spune că a fost fault în atac", a declarat tehnicianul băcăuanilor.

 

"Echipă de docheri"

 

Tehnicianul Gloriei Buzău, Nicolae Anton, a dezvăluit secretul succeselor echipei sale din acest debut de campionat. "Eu nu o să spun niciodată că unul dintre jucătorii mei a jucat excelent. Echipa a jucat foarte bine. Suntem o echipă de muncitori, de docheri dacă vreți", a declarat după meciul de la Bacău antrenorul buzoienilor.
 

Articol scris de Adi Enășoaie
Poze: Dan Duță
 

05 Sep. 2009, 15:16 Campionat
Pe aceeași temă