„S-au crezut deja jucători de Divizia A. Nu poți să câștigi un joc cu o jumătate de șut pe poartă”

05 Apr. 2012, 14:20 Campionat

Meciul dintre FC Maramureș Universitar Baia Mare și CSM Râmnicu Vâlcea din cadrul etapei a 19-a a Ligii a doua de fotbal și terminat cu scorul de 0-1 a dovedit încă o dată că socoteala din avancronică nu se asortează cu scorul de pe tabelă la finalul timpului regulamentar de joc. Victorie în tur la Râmnicu Vâlcea, o poziție mai bună în clasament, terenul propriu, un moral bun al băimărenilor dat de cele șase puncte acumulate în doua etape consecutive nu au constituit argumente suficient de puternice pentru ca băimărenii să lupte pentru trei puncte. Setea de victorie a oaspeților, generată de opt etape la rând fără succes, s-a dovedit a fi mai puternică.

„Este un joc care mi-aș dori să nu se mai repete”

Calculele erau făcute la FC Maramureș Universitar Baia Mare, tehnicianul Romulus Buia socotind că cele trei puncte de miercuri, adunate la cele 22 avute deja, ar fi scos echipa de sub presiunea retrogradării într-o foarte mare măsură. Calcule care, consideră antrenorul FCMU după înfrângerea încasată de la CSM Râmnicu Vâlcea cu 0-1 în etapa 19, ar fi pus prea multă presiune pe tinerii lui jucători. „Este un joc care mi-aș dori să nu se mai repete. Le-am spus băieților înainte de această partidă că o eventuală victorie ne va salva, practic, de la retrogradare și probabil acest lucru a pus o prea mare presiune pe jucătorii noștri”, a declarat Buia în conferința de presă de după meci.

„Niciunul nu a meritat să iasă cu capul sus de pe teren!”

Romulus Buia a menționat că eșecul poate fi explicat și prin faptul că unii dintre jucătorii de bază ai echipei sale au fost curtați de echipe de primă ligă, ceea ce i-a făcut pe aceștia să viseze prematur. „Nu e posibil să tratezi un meci de maniera în care l-am abordat noi pe cel de azi. Jucători care s-a văzut la alte partide dăruire și implicare în joc. Probabil că s-au crezut deja jucători de Divizia A: au fost căutați de mai multe echipe, dar eu le-am spus că, înc, mai e drum lung până să ajungă acolo. Așa e jucătorul român: după ce face un lucru bun, imediat vine cu reversul medaliei. Trebuie să le intre bine în cap că, deocamdată sunt în Baia Mare, și ca să ajungi un jucător mare trebuie să îți faci datoria în teren, astfel încât să poți să ieși cu capul sus de pe teren și dacă pierzi. Astăzi niciunul nu a meritat să iasă cu capul sus de pe teren!”

„Toate echipele vor juca cu noi la victorie”

Băimărenii își păstrează locul 11 în clasament grație celor 22 puncte, dar și-au complicat major existența pentru jocurile care vor urma. „Ne vor aștepta multe meciuri grele de acum încolo. Sperăm ca jucătorii să-și revină pentru că sunt tineri. În meciul de azi s-au comis foarte multe greșeli. Așa a fost și la gol: o greșeala ne-a costat. Nu spun, însă, că victoria oaspeților nu este meritată, pentru că nu poți să câștigi un joc cu o jumătate de șut pe poartă! Și nici cu atitudinea pe care au avut-o jucătorii mei astăzi. Sper să se trezească, pentru că altfel ne va fi foarte greu. Va fi foarte greu să luăm puncte de afară. Toată lumea se luptă pentru un eventual loc ce ar duce la promovarea în prima ligă și, în consecință, toate echipele vor juca cu noi la victorie. Ne așteaptă meciuri dificile și, dacă nu ne trezim, vom păți și în alte partide ceea ce am pățit azi”, a încheiat Romulus Buia, antrenorul FC Maramureșului.

Mai multe POZE

FC MARAMUREȘ – CSM RÂMNICU VÂLCEA 0-1 (0-0)
N’Kongue (73)

Lovasz – Duruș, Faye (’46 Deac), Istrofor (’77 V. Pop), De Rosa – A. Roman, Hodor, Fritea (cpt.), S. Filip – P. Dragoș (’68 S. Feraru), Tănasă
Antrenor: Romulus Buia

Tufiși – O. Vasile, I. Popescu, Plecanciuc (cpt.), Vătăjelu – Daouda – Fl. Pârvu, N. Nicolae (’56 G. Ene), R. Văduva (’64 Pribac) – N’Kongue, C. Stoica (’81 Makhtar)
Antrenor: Marius Mitu
Eliminare: Daouda (88)

Sursa: eMaramureș

Foto: Ionuț GHIȚ

05 Apr. 2012, 14:20 Campionat
Pe aceeași temă