Dinamo se pregătește pentru sezonul viitor: Iustin Popescu și Damian, luați de la Fortuna și dați la Berceni

Parteneriatul dintre Dinamo și ACS Berceni a însemnat în primul rând mutarea unui număr însemnat de jucători de la gruparea din Ștefan cel Mare la cea din Liga 2 pentru a le oferi acestora meciuri în picioare într-un campionat mult mai bun decât eșalonul al treilea, acolo unde evoluează acum Dinamo II.

Fortuna a păstrat o cotă de 30%

Totodată, Berceniul este pentru Dinamo și un loc ideal unde își poate trimite jucătorii promițători pe care i-a adus în această iarnă, pentru a-i pregăti să facă pasul la echipa mare din vară. Un exemplu concret în acest sens sunt cele mai recente achiziții făcute de clubul bucureștean și anume tandemul Iustin Popescu (foto) – Georgian Damian, adus de câteva zile de AFC Fortuna.

Cei doi talentați fotbaliști au fost trimiși până în vară la Berceni, acolo unde vor fi mai mult ca sigur titulari, cu mențiunea că Popescu va lipsi în primele trei meciuri, din cauza unei suspendări primite în tricoul Fortunei. Tânărul portar născut în 1993 a intrat în vizorul dinamoviștilor încă de la meciul de Cupă din 2013 dintre gruparea de Liga 1 și Chindia, echipă la care evolua atunci Popescu.

Damian, născut în 1992, a fost una dintre surprizele plăcute ale Fortunei în acest sezon și a atras atenția multor cluburi prin prestațiile sale. Dinamo a fost mai rapidă și a profitat de situația instabilă de la gruparea prahoveană. În cadrul înțelegerii semnate cu echipa din Ștefan cel Mare, Fortuna a păstrat o cotă de 30% din cei doi jucători.

Joacă sâmbătă cu Afumați

În meciul de ieri cu Viitorul Axintele, au mai apărut câteva nume noi, cum ar fi Krausz și Marian Petre, ambii proveniți de la Dinamo II. În schimb, prin venirea lui Iustin Popescu, s-a renunțat la serviciile portarului Mișa, cel care a făcut parte din naționala AFAN a jucătorilor fără contract, antrenată de Aurel Țicleanu și care, în prima parte a campionatului, a fost rezervă la Rapid.

Elevii lui Silviu Ion vor disputa următorul amical sâmbătă, atunci când se vor duela cu CS Afumați. Momentan, locul și ora întâlnirii nu au fost stabilite, deoarece se caută un teren cu iarbă.

În altă ordine de idei, echipa din Berceni a fost subiectul unui mini-reportaj la Știrile ProTV de aseară, în care au fost intervievați primarul Marian Ghenu și președintele Ștefan Stana și al cărui conținut îl puteți vedea atașat acestui articol.

Articol scris de Mihai ANDRIEȘ

Pe aceeași temă