S-a dus derby-ul Vestului, urmează cel al Argeșului! CS Mioveni și FC Argeș sunt la egalitate la victorii obținute în meciuri directe, după opt confruntări

Marius ANGHEL 18 Oct. 2017, 12:33 Campionat

Sâmbătă, la Mioveni, se joacă derby-ul argeșean al Ligii a 2-a, CS Mioveni – FC Argeș, un meci așteptat cu sufletul la gură de întreaga suflare fotbalistică din județ. O partidă de fotbal care are loc între echipele celor mai importante orașe ale județului Argeș va fi mereu atractivă și locul din clasament ocupat în momentul jocului nu mai are nicio însemnătate.

Chiar și duelurile din trecut arată un echilibru total în victoriile obținute, indiferent de momentele în care s-au jucat partidele. Astfel, cele două echipe s-au întâlnit până acum de opt ori în meciuri oficiale și fiecare a obținut câte patru victorii, trei în campionat și una în Cupă. De menționat că, în campionat, meciurile s-au jucat numai în Liga a 2-a, în prima ligă neavând loc nicio întâlnire, pentru că atunci când Mioveniul a promovat, FC Argeș a retrogradat, iar atunci când galben-verzii au retrogradat, FC Argeș a promovat.

Primele meciuri directe au fost în sezonul 2009-2010, atunci când, la Mioveni, FC Argeș câștiga cu 1-0, prin golul lui Beuran, din minutul 85, iar la Pitești, câștiga Mioveniul cu 1-0, prin golul lui Nistor, din minutul 35.

Apoi, în sezonul 2010/2011, au fost trei meciuri directe. Mai întâi, în Cupă, FC Argeș a câștigat cu 2-1 la Pitești. CS Mioveni și-a luat însă revanșa în campionat, câștigând ambele întâlniri, 1-0 la Pitești, prin golul lui Lircă, din minutul 69, și 3-0 acasă, prin golurile lui Vladu (41) și Ayza (65 – pen. și 81).

Ultimele trei întâlniri au avut loc în sezonul 2012/2013 și au început tot cu un joc de Cupă, câștigat categoric de CS Mioveni, la Pitești, cu 6-0. În campionat însă, lucrurile au stat invers, și FC Argeș s-a impus în ambele întâlniri, 2-0 la Pitești, goluri – Ivănică (7) și Alin Popa (53), și 2-0 la Mioveni goluri – Iancu (1) și Ivănică (43).

Așadar, trei victorii pentru CS Mioveni în campionat și trei victorii pentru FC Argeș, iar în Cupă, o victorie pentru Mioveni și una pentru FC Argeș. Golaverajul în meciurile directe este favorabil galben-verzilor, 12-7, trei întâlniri s-au terminat cu 1-0, iar cea mai categorică victorie a fost cea a Mioveniului cu 6-0, din Cupă.

Noul meci dintre CS Mioveni și FC Argeș are loc în cadrul etapei a 13-a a Ligii 2 și e programat să aibă loc sâmbătă, 21 octombrie, de la ora 16:00. CS Mioveni se află în clasament pe locul 5, cu 21 de puncte, în timp ce FC Argeș e puțin mai jos, pe locul 9, cu 17 puncte.

Articol scris de Silviu MIHAI

Marius ANGHEL 18 Oct. 2017, 12:33 Campionat
Pe aceeași temă