„S-a dovedit că a fost mai greu de transformat o lovitură de la 11 metri decât de jucat două manșe”. Antrenorul Chindiei știe unde s-a făcut diferența la barajul cu FC Voluntari

Marius ANGHEL 13 Jun. 2018, 21:00 Campionat

Chindia a ratat la loviturile de departajare promovarea în Liga 1 după o pauză de 20 de ani. Târgoviștenii au imitat scorul înregistrat de FC Voluntari în turul barajului, scor 1-0, după ce Denis Ciobotariu a înscris în partea a doua a jocului, în prelungiri au dominat dar n-au mai putut marca, în timp ce la loviturile de departajare au fost net inferiori ilfovenilor conduși de Adrian Mutu.

În timp ce Cherchez, Pencea și Neguț au ratat de la punctul cu var, Florin Cernat, Laurențiu Marinescu și Mircea Leasă l-au învins pe tânărul Aioani și au stabilit câștigătoarea barajului de menținere/promovare în Liga 1. A fost 0-3 la loviturile de departajare pentru FC Voluntari.

La finalul jocului, antrenorul Chindiei a pus ratarea promovării pe seama experienței jucătorilor care au executat loviturile de departajare, dar și pe greșeala de la golul primit în meciul tur.

„S-a dovedit că a fost mai greu de transformat o lovitură de la 11 metri decât de jucat două manșe. Per ansamblu, consider că am făcut ca diferența față de bogătașii din Ilfov să nu existe, sau să fie foarte mică. Și pentru ei o promovare în Liga 1 ar fi fost un lucru deosebit. Avem o echipă tânără, formată în mare parte din jucători crescuți aici. Nu a fost de ajuns, experiența jucătorilor adverși și-a spus cuvântul. Au rămas stăpâni pe ei la executarea loviturilor de la 11 metri. Importanța momentului ne-a apăsat prea tare. Reproșuri se pot face, dar nu există o garanție că dacă executa altcineva nu se rata. Și vă dau un exemplu. Cherchez, cu care lucrez de patru ani, nu a ratat niciodată o lovitură de pedeapsă. A făcut-o acum”, a declarat la finalul partidei, la microfonul DigiSport, antrenorul Nicolae Croitoru.

Chindia rămâne astfel în Liga 2 cel puțin încă un sezon, în timp ce Târgoviștea va ajunge la 21 de ani de când nu a mai avut o echipă în prima ligă. Următorul campionat va fi și mai dificil, în Liga 2 urmând să joace, pe lângă UTA, FC Argeș, ASU Poli, Pandurii sau Ripensia și Petrolul, U Cluj, Farul și ACS Poli.

Marius ANGHEL 13 Jun. 2018, 21:00 Campionat
Pe aceeași temă