Roșu spune ce le-a transmis jucătorilor săi la pauza meciului cu Clinceni, când UTA era condusă. Ceea ce pregătise în timpul săptămânii nu a ieșit

Marius ANGHEL 06 Nov. 2016, 16:14 Campionat
Roșu spune ce le-a transmis jucătorilor săi la pauza meciului cu Clinceni, când UTA era condusă.** Ceea ce pregătise în timpul săptămânii nu a ieșit

 

UTA Bătrâna Doamnă a reușit să obțină al treilea succes la rând, după ce a trecut de FC Academica Clinceni cu scorul de 3-2, duminică, în etapa a 15-a a Ligii 2. „Dubla” lui Adrian Petre și reușita lui Cristian Andor au stabilit destinația celor trei puncte, chiar dacă succesul a venit după o primă repriză destul de slabă, în care ilfovenii au intrat cu avantaj minim la cabine.

Acest lucru a remarcat și „principalul echipei fanion a Aradului. „Am început meciul destul de slab, dar asta și pentru că am fost obligați să jucăm doar cu mingi lungi, deoarece jumătatea noastră de teren era plină de apă și noroi. Noi toată săptămâna am făcut antrenamente bazându-ne pe un joc de posesie, pe o construncție, care să pornească de la portar, dar nu am putut să punem în practică acest joc. Sunt aproape convins că pe jucătorii noștri chiar i-a afectat starea terenului, fiindcă au văzut că nu putem construi și am mai evoluat și contra vântului. Dar, chiar și așa, am avut o ocazie mare la 0-0, prin Curtuiuș. Oricum, dacă eram mai atenți nu am fi primit acel gol și nici nu am fi lăsat să adversarii să aibă atâtea ocazii. La fel ca și cu Călărașiul, a doua parte am început-o bine, am marcat repede, dar chiar și așa spre final am făcut greșeli în apărare cu care nu sunt de acord și pe care le vom corecta. Nu vreau să dau nume jucătorilor care au greșit, pentru că trebuie să le asumăm ca și echipă și trebuie să fim mai atenți. Primim prea multe goluri însă și nu sunt mulțumit de acest lucru. Dar, trebuie să îi felicit pe jucători pentru atitudine și pentru cele trei puncte obținute”, a precizat Laurențiu Roșu.

Întrebat ce le-a comunicat elevilor săi la pauză din moment ce fața echipei s-a schimbat total. „Doar le-am spus la jucătorilor că vreau să câștigăm acest meci și nu sunt de acord sub nicio formă să terminăm învinși. Le-am spus că trebuie să își schimbe atitudinea din prima parte, că nu contează că suntem conduși și că trebuie să ne dăruim, să avem atitudine bună. Mă bucur că am revenit ca și la Ștefănești, asta înseamnă că avem o echipă cu personalitate. Mi-am felicitat deja jucătorii pentru că au reușit să facă ceea ce trebuie să facă la fiecare meci: să lupte, să câștige duelurile, să se demarce, să aibă ocazii”, a mai recunoscut fostul internațional imediat după partida cu Clinceniul.

Cu acest succes, UTA a bifat 26 de puncte în campionat și a urcat pe locul 6 în clasament. Etapa viitoare arădenii au din nou meci pe teren propriu, duminică, de la ora 14:00, cu timișorenii de la ASU Poli.

 

Text: Sport Arad
Foto: Ciprian PETCUȚ

Marius ANGHEL 06 Nov. 2016, 16:14 Campionat
Pe aceeași temă