Roșu se lovește de aceleași probleme de când a fost numit antrenor la CS Mioveni. Clubul are infirmeria plină înaintea jocului cu Dunărea Călărași

Marius ANGHEL 05 Dec. 2017, 11:46 Campionat
Roșu se lovește de aceleași probleme de când a fost numit antrenor la CS Mioveni.** Clubul are infirmeria plină înaintea jocului cu Dunărea Călărași

CS Mioveni a pierdut în prima etapă a returului, în deplasare la Afumați, cu 2-1, într-o partidă din care se aștepta să scoată mai mult. Galben-verzii nu au făcut un joc rău, dar au ratat în repriza a doua câteva opor­tu­nități bune de gol, în timp ce gazdele au profitat de fiecare ocazie avută și au înscris. La finalul confruntării, antrenorul Mioveniului, Laurențiu Roșu, s-a declarat ne­mulțumit de rezultat, dar și de modul în care unii dintre jucători s-au exprimat în unele momente, aceștia greșind multe pase.

„Am avut un meci foarte greu la Afumați. Veneam după trei meciuri în ultima săptămână, practic am jucat în șase zile trei partide. Din cauza asta, am avut și probleme cu jucătorii care au fost accidentați, iar acum vom avea și suspendați. Trebuie să găsim însă soluții. A trebuit să improvizez până acum la fiecare meci. Chiar dacă mi-am dorit ca unii jucători să evolueze pe posturile lor normale, n-am putut să-i folosesc, pentru că aveam nevoie să acoperim acele posturi unde eram descoperiți. Am început bine meciul, am fost bine organizați, adversarii nu și-au creat ocazii de gol, dar pe o greșeală a noastră în apărare, a fost acel penalty și au marcat golul de 1-0. Primind acel gol, am început să pierdem pozițiile noastre în teren și cei de la Afumați și-au mai creat două-trei situații de a înscrie. Până la pauză nu am reușit să facem un joc bun, să ajungem la poarta adversă cu multe centrări și să punem presiune pe ei. După pauză, l-am introdus pe Năstăsie, pentru că a trebuit să forțăm egalarea. Și am ajuns de multe ori la poarta adversă, ne-am creat multe situații de gol… A fost și intrarea lui Ayza și am mai avut situații bune de gol. Am reușit să înscriem, chiar dacă am primit și al doilea gol, am revenit în joc. Am fost pe punctul să egalăm, dar, până la urmă, și pe acest teren foarte greu, am avut multe pase greșite și asta se întâmplă la fiecare meci de când am venit eu aici. Trebuie să corectăm aceste erori, pentru că jucătorii noștri greșesc foarte multe pase simple care ar trebui să fie bune. Toace acestea cumulate, plus ploaia care a îngreunat terenul au dus la un meci de luptă, în care băieții și-au dorit până la final, dar în cele din urmă nu am reușit nici măcar un punct. Normal, sunt nemulțumit, dar ce mă îngrijorează cel mai mult este situația lotului. Meci de meci trebuie să improvizăm. Acum, trebuie să vedem ce soluții găsim pentru meciul cu Dunărea Călărași”, a spus Roșu, care a suferit a doua înfrângere consecutivă la Mioveni de când a fost instalat principal, două în aceeași săptămână, după ce cu Gaz Metan, în optimile Cupei, a cedat cu 0-1.

Miza, pe tineri

În meciul de la Afumați, în echipa Mioveniului și-a făcut reintrarea și vârful Ivan, unul dintre jucătorii Under 21 din lot. „Am folosit jucători tineri și o să folosesc în continuare, pentru că sunt nevoit să joc cu trei fotbaliști Under 21. Dar atunci cei care sunt sub 21 de ani au șansa lor, au posibilitatea lor să demonstreze că pot juca pentru Mioveni. La final, vom trage linie, vom analiza și vom vedea ce se poate face. E clar că trebuie să corectăm aceste aspecte, iar, din iarnă, trebuie să recuperăm toți jucătorii care sunt accidentați și să încercăm să mai aducem trei-patru jucători, pentru că e nevoie să avem un lot competitiv pentru a face performanță”, a mai declarat Roșu despre tinerii din lotul Mioveniului.

Vineri, la 18.30, meci cu Dunărea Călărași

CS Mioveni va evolua în următoarea etapă de campionat, vineri, de la ora 18:30, în nocturnă. Galben-verzii vor juca, pe propriul teren, cu locul doi din clasament, Dunărea Călărași, iar partida este prima din ultima etapă din 2017. Meciul va fi transmis în direct de DigiSport. Restul etapei se va disputa sâmbătă și duminică, printre meciuri numărându-se și cel al lui FC Argeș, de la Pitești, cu ASU Poli Timișoara, partida fiind programată sâmbătă, de la ora 12:00, putând fi urmărită pe micul ecran la TelekomSport.

Infirmeria plină

Situația din lotul Mioveniului nu este una tocmai roz în această perioadă, și asta din cauza problemelor cu accidentările cu care stafful tehnic al echipei se confruntă.   

De altfel, aceasta a fost marea problemă a lui Laurențiu Roșu de când a preluat echipa, el având foarte mulți jucători accidentați pe care nu a putut și nu poate miza în următoarea partidă. Iar după ce în ultimul meci s-au intervenit și două suspendări, problema înaintea jocului cu Dunărea Călărași este acum și mai mare.

„În meciul cu Dunărea Călărași vom vedea cine poate evolua… Nu știu cine se poate recupera până la ora jocului. Cred că nimeni nu poate reveni, în afară de Gugu… El e singurul care are posibilitatea să-și revină după accidentare, în rest, până în iarnă, ceilalți nu revin la pregătire. Acum avem și doi suspendați și vom încerca în aceste condiții să alcătuim cel mai bun unsprezece la acest meci. Vineri, vom lupta și vom încerca să câștigăm cele trei puncte puse în joc, așa cum am făcut la meciul cu Afumați, chiar dacă în unele momente am făcut ceva greșeli în apărare. Revenind la indisponibili, îi avem pe Burnea și pe Trașcu suspendați. Și cu Gugu accidentat, avem probleme în zona de apărare. Căutăm însă soluții. Problema este așa cum am mai spus-o, că a trebuit să improvizăm la fiecare meci”, a comentat Roșu.

În prelungirile meciului cu Afumați, fundașul Ionuț Burnea, abia revenit după o accidentare, a fost suspendat pentru cumul de cartonașe galbene.

Articol scris de Silviu MIHAI
Foto: fb CS Mioveni

Marius ANGHEL 05 Dec. 2017, 11:46 Campionat
Pe aceeași temă