Roșu își apără jucătorii în fața criticilor venite din tribună: „Sunt conștienți și ei că au greșit. Mai bine îi încurajăm, mai ales acasă”

Marius ANGHEL 20 Mar. 2017, 18:34 Campionat

Eșecul de la Șiria, cu Brașovul, s-a lăsat cu primele reproșuri la scenă deschisă din partea spectatorilor la adresa jucătorilor în „gestiunea” Laurențiu Roșu. Chiar și tehnicianul „Bătrânei Doamne” a avut „fanii” lui, dar consideră că atitudinea susținătorilor ar trebui să fie puțin diferită.

„Și pe mine m-au criticat din tribună, dar atunci când pierzi trebuie să îți asumi criticile. Unele sunt constructive, ne vom gândi ce am făcut bine și ce nu, important este să nu mai repetăm greșelile. Eu, însă, spun că e mai bine ca jucătorii să fie încurajați mai ales acasă. Sunt jucători din Arad, cu toții vrem ca echipa să ajungă în prima divizie. Dacă îi certăm sau le spunem lucruri urâte, dacă nu avem grijă de ei, atunci nu venim cu niciun plus. Dacă venim și susținem echipa e perfect. Noi știm că nu am făcut un joc bun, jucătorii sunt conștienți că au greșit, le pare rău, toți erau afectați după meci. Pe de altă parte, ei trebuie să se concentreze la ceea ce au de făcut în timpul jocului, nu au de ce să audă în critici care să-i demoralizeze și să-i deconcentreze”, a declarat antrenorul „roș-albilor” după confruntarea cu „stegarii” lui Țălnar.

Fiind considerat un antrenor destul de calm în comparație cu alți colegi, Roșu a avut un moment în care și-a cam pierdut cumpătul ieri. Era prin minutul 15, și, la una dintre deciziile neinspirate ale tușierului Szekely, a protestat îndelung, dând de pământ și cu „id-ul” prins la gât. „La început m-a enervat arbitrajul. La o fază, Petre a fost tras de tricou, s-a lăsat jocul să continua și apoi a dat fault pentru ei. Doream să egalăm rapid și era normal să ne dorim să scoatem maxim din orice acțiune. Arbitrii mi-au spus că așa au văzut ei acea fază, m-am calmat într-un final. Ce nu mi-a mai convenit a fost că în repriza a doua Brașovul a tras mult de timp, fără să pățească nimic. Asta e, noi am greșit în primul rând. Am luat gol prea repede și ne-am complicat jocul apoi”, a mai spus „principalul” UTA-ei.

CITEȘTE și: La revenire, Curtuiuș a produs prima fisură majoră în defensiva Brașovului: „Dacă jucăm ca în repriza a doua, vom mai aduna multe puncte”

Gol tardiv pentru Chindriș: „Să fim mai umili, mai modești și să muncim mai mult”

Sursa: Sport Arad
Foto: Ciprian PETCUȚ

Marius ANGHEL 20 Mar. 2017, 18:34 Campionat
Pe aceeași temă